Reklama

Reklama

Desperát Bull Schmidt si hraje na němého a prozatím pracuje v hospodě. Dozví se, že kamarád přezdívaný Anglán je na pravdě boží. Setká se s kumpánem Joem, jinak též Kazatelem, a společně se rozhodnou vysvobodit z vězení třetího do party – Opičáka Smithe. Tak budou zase pohromadě, aby se mohli volně prohánět divočinou a sem tam si vydělat nějakou loupeží. Ve vězení vytasí pistole a Opičákovo propuštění je pak už jen otázkou několika minut. Na své si přijde i dozorce, kterého všichni vězni nenávidí. Pak trojice přepadne dostavník. Jsou maskovaní a ani netuší, kdo je mezi cestujícími. Zmocní se nějakých peněz a malého psíka, kterého si Bull hned přivlastní. Mezitím přicestoval na Západ mladý anglický šlechtic, Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore – Anglán, jehož otec mu po smrti zanechal srub uprostřed divočiny. Zatím v něm nikdo není, kouří se ale z komína. Zanedlouho se tu objeví trojice lupičů. Když Tom řekne své jméno, tři drsní kovbojové se málem rozpláčou: jsou šťastní, že mohou přivítat syna svého kamaráda Anglána. Ten se ovšem otci vůbec nepodobá, je příliš uhlazený, stále jen čte básně a romány, hovoří spisovně, podivně se obléká, je vybaven síťkou na motýly, houslemi a zcela nepochopitelnou věcí – bicyklem. Něco takového zálesáci ještě neviděli. Tom jim předá vzkaz od otce s jeho přáním, aby z něj udělali chlapa. Trojice si hned pomyslí, že to nebude snadné. Ale co je opravdu čeká, to si zatím nedovedou představit ani v nejdivočejších snech... (TV Prima)

(více)

Recenze (456)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tohle přetváření uhlazeného gentlemana v drsného psance divokého západu bylo vcelku humorné a báječně jsem se bavil. Terence Hill je výborný v každé své komedii a tady to jen podtrhuje. Vtipné hlášky a jednoduchá zápletka naprosto vyhovují nárokům skrovného diváka, který se nudí jednoho víkendového odpoledne, kdy venku z nebe padají provazy deště. Patrně jedna z nejlepších komedií o divokém západě, jakou může člověk dostat. 85% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně tento film řadím mezi tři nejlepší filmy, které Hill natočil „single“ bez svého parťáka. Už v dětství jsem si ho pouštěl pořád dokola a dodnes se na tuto westernovou komedii podívám vždy znovu rád. Blonďatý mladík se musí doslova protlouci drsným životem na Západě a k tomu mu dopomáhají tři kumpáni jeho otce. Nechybí zde slušné bitky, zábavné hlášky, pěkná dívka ani humor. Vše je namixováno přesně tak, aby ty dvě hodiny prostě nenudily a hlavně aby se divák bavil od začátku až do úplného konce. 80% ()

Reklama

Pishin 

všechny recenze uživatele

Stalo se me presne to stejne co Golfistovi, dlouho jsem si nemohl vzpomenout, jak se ten film jmenuje a vzpominky na nej, jak jsem jej za mlada videl snad tisickrat, me nedaly zapomenout. Tato komedie je proste uz tak nejak spjata s mym mladim takze nemuzu jinak nez za plny pocet coz si urcite zaslouzi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Proč se chce mejt, vprostřed sezóny..?“ Anglický gentleman Terence Hill sesedá stejně nestandardně z bicyklu i z koně, recituje Whitmana a střílí koltem na základě znalosti fyzikálních zákonů. Udělat z tohoto podivného dědictví pravého muže bude pro bandu desperátů velmi těžký úkol.. I po letech půvabná komedie z Divokého západu, obohacená o brilantní český dabing. Ten sentimentální konec u Pacifiku mi připomenul možný osud Bronsonova Harmoniky.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velká porce nostalgie, slušný díl v podobě parádního dabingu z roku mého narození (ten novější je, ostatně jako téměř vždy, hrůza), hudební motiv, legendární hlášky a neuvěřitelné bitky,  kukadla Yanti Somner, pohoda a živá vzpomínka na doby dávno minulé, jistojistě krásnější než ty dnešní.  Lze v mém věku, rozpoložení, při mém filmovém vkusu a vzhledem k tomu, že jsem na Podivné dědictví koukal se stejným potěšením jako poprvé asi po -nácté dát jiné než  absolutní hodnocení? ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • V čase 6:30 je Bull Schmidt (Gregory Walcott) neozbrojen, v následujícím záběru je však již opásán pásem s náboji a pistolí. (sator)
  • Ve věznici, odkud Bull (Gregory Walcott) a Holy Joe (Harry Carey Jr.) osvobozují Opičáka Smitha (Dominic Barto), jim dozorce (Jean Louis) říká, že vlajka USA má 42 hvězd. Pokud pomineme, že takový počet na vlajce nikdy nebyl, tak v roce 1880, kdy se má příběh odehrávat, jich měla pouze 38. Až 4. července 1890 přijetím dalších pěti států (Montana, Severní a Jižní Dakota, Idaho, Washington) stoupl počet hvězd na 43. (Robbi)

Reklama

Reklama