Reklama

Reklama

Velká modrá cesta

  • Itálie La grande strada azzurra (více)

Obsahy(1)

Rybář Squarcio (Yves Montand) žije se svou rodinou na malém ostrově u dalmatského pobřeží Itálie. Stejně jako ostatní vesničané bojuje s tvrdými životními podmínkami, nedostatkem ryb v okolních vodách a zneužíváním od místních velkoobchodníků. Ale když ostatní rybáři loví ryby pomocí sítí, on používá starou bárku, která zbyla po druhé světové válce, a loví ryby na otevřeném moři. To způsobuje značnou nelibost u ostatních rybářů. Jednou se pokusil lovit s loďkou v pobřežních vodách, ale moře mu za tento nápad vystavilo vysoký účet. (Snorlax)

(více)

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

La Grande Strada Azzura je len priemerny film o rybarovi, s ktorym sa zivot 2x nemazna, aj ked chodi lovit ryby. No ale s kym sa zivot mazna? Film som videl nahodou, pocas normalizacie presumel bez vacsieho zaujmu. Nezaujalo ma ani to, ze tu hral Terence Hill. 30 % ()

Reklama

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Italský film, který se u nás tehdy objevil v "záplavě" sovětských snímků, je prošpikován pozdravy ciao [čao] a protože dabing v 50. letech tolik nefungoval, byl pozdrav dost výrazný i s překladem a přes titulky. Lidé u nás tento pozdrav „čau“ opakovali a začali se tak zdravit i na ulicích. Zpočátku to mělo jistý smysl jako protiklad k nařízenému pozdravu „čest práci“. Někdy za to byly menší postihy, hlavně v kancelářích a na pracovištích pro veřejnost. Postupně ale tento neškodný pozdrav zdomácněl natolik, že už nikomu nevadil a od kolébky jej opakovaly i další generace. (Stegman)

Reklama

Reklama