Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tentokrát začne naše protipolné rozežrané lenochy prudit banda obchodníků se zvířaty, je na čase je trošku proplesknout. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem měl tenhle film strašně rád. Nedávno jsem se na něj podíval a s nadšením jsem zjistil, že se po letech můj názor nijak nezměnil a jsem i tak rád. Některé scény jsou opravdu výborné například oběd u Osmorda, na který se vždycky strašně těším pač je to naprosto výborná scéna. Jinak příběh není extra zajímavý, ale pro Spencera a Hilla nijak obvyklým a jim role bratrů naprosto vyhovují. --- Hele doktore maminka mi pomohla – Říkal jsem to – Řekla 3 magická slova. Pořádně jsem se vysral a teď je mi dobře. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Hilla a Spencer jak je dobře známe - samá rvačka, děj prakticky žádný, to vše okořeněné špetkou neobvyklého prostředí, kde se jejich eskapády tentokrát odehrávají. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Už osmá spolupráce někdejšího studenta filosofie Maria Girottiho s "plavcem" Budem Spencerem, tentokrát v režii Itala Zingarelliho, se nevydařila tak úplně, ale snad právě ta jejich zvířátka alespoň trochu zachraňují situaci. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Není to jejich největší pecka, ale srandy je tam dost. Děj je takový, že vlastně není, ale bitky jsou good a i oběd když Terrence Hill žere raka je fakt vtipnej. Já jsem spokojenej i po letech :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z tech horsich filmu s Hillem a Spencerem, ale porad to je dobra oddychovka. Tentokrat se dej odehrava v neobvyklym prostredi, coz mozna filmu trochu prospelo. Rvacek by mohlo bejt vic, ale prisly mi takovy drsnejsi, jen me mrzelo, ze na zaver se zadna nekona. Spencer tu ani nepusobil jako nejakej nepremozitelnej krutak, takze obcas schytal ranu. Problem filmu je, ze jen tak pomalu plyne a chybi tomu svih jejich jinejch filmu. Taky za to muze docela nudna hudba. Ale i tak jsem se prakticky nenudil, takze to ty slabsi 4* budou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bud a Terence, neboli Tom a Slim, v souboji s movitým boxerem Ormondem tradičně neselhávají. Neuznávají autority ani zákony a naštěstí se vždycky najde dost dobrovolníků, kteří nabídnou své čelo tradiční budspencerovce vedené zhora nebo tváře k proplesknutí několika terencehillovkami. Tady je vše při starém, dobrém a osvědčeném, což je dobře, ale nějaká ta zábavná originalitka by té poněkud fádní záchraně pštrosů, zeber či antilop určitě prospěla. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tuhle bláznivou dvojku jsem měl svého času opravdu rád - to když mě bylo tak 9-10 let. Jejich filmy dokonale odpovídaly mému duševnímu rozvoji a představě o zábavě. Jejich filmečky proto hodnotím s velkou dávkou shovívavosti, byť optikou dospělých jde o poněkud jednorozměrnou a velmi jednoduchou filmařinu. Hrochy v Africe jsem tehdy neviděl a tak je té nostalgie přece jen méně a o to víc vynikne jednotvárnost gagů, neexistence příběhu a celková infantilita. Nicméně, pořád jde o Buda Spencera a Terence Hilla, takže zůstanou dvě hvězdičky a 35 % celkového dojmu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Skvělá safari jízda napříč Afrikou. A hlavně je tu i Terence Hill, který okouzluje svým šarmem, vtípky, neustálým štvaním Buda a zajimavými fintami v soubojích. pašeráci zvířat to nebudou mít lehké a nevyváznou z toho ve zdraví. Znovu klasická Budterencovka, která vehná do žil adrenalin a rozesmívá tunou bitevních eskapád. Děj to nemusí mít žádný, hlavně když je zábava ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nulovy dej vynahradza dokonalo zohrate ustredne duo a niekolko ozaj vydarenych momentov a hlasok. Na prijemne nedelne popoludnie a oddych ako stvorene. (6/10) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pořád dosti zábavná komedie. Bud Spencer a Terence Hill zde vozí autobusem turisty po safari a dělají co nejhoršího chamtivému obchodníkovi Ormondovi, který zvířata chytá a prodává. Rvaček je dost, ale mezi nimi bohužel není tolik vtipu. Snad jen ve scénkách na večeři a s černochem, kterému bolí břicho. Italo Zingarelli se ukázal jako schopný scénárista, s jeho režírováním je to už horší. Přes všechny zápory a klady (těch je víc) dávám čtyři hvězdičky, vzhledem k jejich dalšímu filmu. "Kdo najde přítele, najde poklad" je skutečně jiné kafe. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer a Terence Hill mají určitě lepší, ale také horší filmy. Hroši v Africe jsou takový lepší průměr s několika památnými scénami, z nichž mně osobně se nejvíce líbí netradiční závěrečný souboj, který není žádnou davovou mlátičkou, nýbrž soubojem jednoho proti jednomu - a tím jedním je Bud Spencer. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tahle dvojka mě v podstatě nikdy nezklamala, i když jsem s nimi neviděl nijak ohromné kvantum filmů. Terrence Hill a Bud Spencer, to pro mne prostě byla záruka určité kvality, a navíc v dobrodružném příběhu z Afriky... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tento film nepatří zrovna mezi největší klenoty dvojice Bud Spencer a Terence Hill. Celkově se jedná o slabý průměr. Určitě ale nehrajte nikdy s Terencem Hillem hru, ve které dáma vyhrává, desítky prohrávají. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

H(r)oši, co se pokryli slaboduchým tvůrčím bahnem. Režisér Italo Zingarelli za svoji relativně krátkou kariéru stihl přizvat ke spolupráci populárního Buda Spencera a Terence Hilla, jimž dal prostor k tradičně stereotypním pěstním nakládačkám a dopřál jim vyhřívání pod africkým sluncem. Neškodné opalovací i koupací chvilky ústřední hvězdné dvojky rázem vystřídalo dobrodružné pachtění, které bylo stupidnější než v té době konkurenční safari výpravy lovce Pampaliniho. Spencer s Hillem jsou samozřejmě dvojka, co ani v nejmenším diváka nepřekvapí. Nucené a silně vytlačované hihňání jsem absolvoval v dobrém rozmaru a v naději, že ze sousedních bytů uslyším hroší řev při souloži, přičemž je z čeho vybírat. Rozvedená blondýna po dvou dětech občas mívá pánské návštěvy a její slaboduchost je stavěná přesně na tv programy skupiny Barrandov, ovšem i seniorský pár od vedle občas mívá tendence vyzkoušet nabídku sex shopů, tudíž jsem v reklamách stahoval zvuk, aby mi neunikl sebemenší šelest. Toho dne se ale nic zvláštního nestalo, načež jsem se nudil u archaické filmové komedie s notně prošlou záruční lhůtou na prajednoduchý humor. Celé jsem to konání shledal imbecilním. Celý štáb se měl raději uškvařit v tropickém slunci. 2/10 ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Duo Hill–Spencer mě nikdy příliš nebavilo, ale z času na čas jsou mi jejich filmy tak nějak přímo nabízeny pod nos. Nebýt velkého kamaráda, který je zbožňuje a občas se mu podaří mě nalákat, asi bych se na další kus sám od sebe již nepodíval. Nemám navíc v oblibě ani tzv. pohlednicové filmy, při jejichž natáčení si štáb v první řadě udělal dovolenou, koncepce filmu zůstala až na druhém místě a nejednou to prostředí zbylo jako to nejzajímavější na celém filmu. Africká exotika se tak nějak snaží zakrýt prázdnotu scénáře, po většinu času nulový děj a velmi slabou invenci, která nejednou spočívá v x-té variaci na věčně omílané rvačky legendární hlavní dvojice. Já chápu generaci mých rodičů a prarodičů, že se v době vzniku a tenkrát velmi omezené nabídky zahraničních filmů v kinách i TV na tom tolik zabávali, ale dělat z tohoto kult i dnes? V případě rozpoutání rvačky na soudním tribunálu bylo dění už hodně na hraně, výstřední pojídání červené krevety na můj vkus hraničilo s trapností. Ale tak no, je tam ta pěkná příroda... a hlavně ta zvířatka. ;-) Když připočítám příjemnou titulní písničku, která dodává tomu občas dobrou pohodu, tak se dneska tolik nerozzlobím, nebudu zlý a krásné dvě hvězdičky můžou zazářit. 45% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů od této legendární dvojice, který nepatří sice mezi to nejlepší, ale jednoznačně je nadprůměrný. Smál jsem se dost a to mi stačí :) 75% ()

Reklama

Reklama