Reklama

Reklama

VOD (1)

Lucky Luke (Terence Hill), najrýchlejší pištolník Divokého západu. Iba on by dokázal dôkladne vyčistiť Daisy Town od všetkých zloduchov, ktoré v ňom doslova kazia vzduch. Teraz však mestu chýba vzrušenie. Aspoň to si myslia jeho obyvatelia. Z nevďaku sa rozhorčený Lucky Luke rozhodne ukončiť šerifstvo. Môže ho hoci aj kôň prehovárať, neostane tu už ani minútu navyše. Lenže sotva stihne opustiť mesto, už sa k mestu blížia iní. Starí známi bratia Daltonovci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem na to chodil do kina pořád dokola. Nosil jsem stařičký světlý baloňák po dědovi a na prsou měl připíchnutou papírovou šerifskou hvězdu... A byl jako Lucky Luke :) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hrozně se mě líbilo začlenění humoru do filmu. Vypadalo to, že filmem jenom prochází, ale ve skutečnosti na něm stál celý stál příběh, na něm a na koňovi. Osobně mám velkou slabost pro ukecaný koně co chytají ryby. Fakt parádní uvolňovačka. Prej "Muž, který je tak velký, jako jeho sen." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lucky Luke je klasika! Lepší ztvárnění bych si ani představit už nedokázal. Pamatuju si chvíle, kdy jsem úmyslně zaspával školu, abych si mohl další z dílů tohodle frajera natočit. A bylo mi jedno, že bych mohl mít neomluvené hodiny, což se taky stalo. jenže já se prostě pravidelně těšil na várku příjemných frajerských scén, které nemají obdoby. Terence Hill to vždycky uměl a dost možná věděl, že Lucky Luke na něj pasuje, tak si to taky sám natočil. A dobře. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vtipný špagety western, který se netváří nijak vážně, ale jistě sympaticky a vtipně. Předloha podle starého komiksu je převdena vcelku dobře. Terence Hill, režisér i herec jednom těle je v obojímm velmi dobrý. Taková odchárna. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Terence Hill - samý Terence Hill - nic než Terence Hill. Není to spaghetti western, není to western z žádného jiného soudku - mnohem blíž to má ke své comixové předloze; za mlada pro mě takřka modla - a světe div se -všechno kouzlo stále nevyprchalo! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci je Lucky Luke klasický európsky komiks, ktorý vychádzal už v 50. rokoch 20. storočia, v ČR sa prvý raz na scéne objavil až v r. 2005. Jeho duchovným otcom nie je nikto menší, než otec Asterixa a Obelixa René Goscinny. Sfilmovaný bol najskôr v 70. rokoch v animovanej podobe. Do hranej verzie ho na začiatku 90. rokov pretavil legendárny parťák Buda Spencera Terence Hill. Odohralo sa to v americko-talianskej koprodukcii a Terence okrem réžie zvládol aj hlavnú rolu (a scenár napísala jeho žena Lori). Hodí sa do nej, to musím uznať. Je to také prerastené decko, rošťák s vynikajúcou kondičkou. No a tým by sme pomaly, ale isto s plusmi končili. Humor, ktorý možno fungoval v komikse, je vo filme rušivou a miestami až nepríjemnou (!) kombináciou paródie, WTF, halucinácie, detskosti, detinskosti, rozkošnosti, neuveriteľnosti, blbosti, nepochopiteľnosti a láskyplnosti. K tomu kreslené oblaky, hovoriaci kôň (resp. nehovoriaci, jeho myšlienky počujú len diváci) a animovaná mucha. Na pesničku štyroch priviazaných banditov s pohľadom od budúcnosti nikdy nezabudnem. Nechcem tým povedať, že je to plus. Zvrhlé 3*. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle me celkem zklamalo. Pribeh prakticky nijakej, bitek malo a prestrelek taky, vtipku dost mozna jeste min, takze clovek vetsinou kouka jen na sympatickej kukuc Hilla, kterej je na roli Lukea jako stvorenej, bohuzel uz je ale dost starej. Trosku se film zvedne s prichodem Daltonu, ale ne o moc, navic kolikrat dej ani nedava moc smysl, jak kdyby to nekdo spatne sestrihal. Par scen se sice povedlo a obcas to pobavit dokaze, ale cekal jsem daleko vic. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Fakt, že Terence Hill může fungovat ve výborném filmu i bez Buda Spencera už od Podivného dědictví známe. Bohužel v tomto případě to zrovna moc neklaplo. Několik úsměvných scén se zde najde, stejně tak pár dobrých nápadů, které jsem zatím myslím v žádné westernové komedii/parodii neviděl, ale bohužel je ve výsledku docela znevažují dost trapné postavy jako Ming Li Fu či Averell Dalton. Jinak je to veskrze průměrná pohodovka se sympatickým hlavním hrdinou na jedno použití. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná filmová adaptácia úspešnej animovanej série cowboya s biely koníkom. Je až nezvyk vidieť Terenca bez Buda :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Lucky Luke ("Šťastný Luke") je komiksová postava, ktorú v roku 1949 stvoril belgický výtvarník a animátor Mauriece De Bevere, známy pod umeleckým menom Morris. Sympaťák Lucky Luke je osamelý pištoľník, ktorý sa túla po Divokom Západe a prenasleduje zločincov a desperádov. V roku 1991 zrežíroval Terence Hill filmovú adaptáciu tohto komiksu. Sám stvárnil aj titulnú úlohu. Podarilo sa mu natočiť vtipnú westernovú komédiu. *** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pistolník rychlejší než vlastní stín a mluvící kůň. Pár dobrých nápádů a jedna opět chytlavá písnička. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Přepisovat skvělý kultovní komiks do filmové podoby je hodně hloupý nápad a výsledek tomu zcela odpovídá. Samozřejmě ano, obsahuje to spoustu skvělých vtipů, ovšem v komixu i v jeho animovaných převyprávěních najdete totéž a to v daleko lepším podání. Fakt, že si můžeme užít slavného kresleného pistolníka bez bázně a hany takříkajíc "na živo" a se všemi detaily kalí fakt, že podobných filmových superhrdinů už jsme samozřejmě všichni viděli řadu. Ostatně komiks je do značné míry založen právě na parodování westernů. Přirozeně nejen literárních ale i filmových... Celkový dojem: 65% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak nějak přišlo období, kdy jsem se vrátil k filmům Terence Hilla a Buda Spencera. Většinu těchto kousků jsem viděl v dětství a tak bylo potřeba si je trochu osvěžit. Zatím jsem se díval většinou jen na Buda a tak nebylo od věci, mrknout i na to toho druhého fešáka, jak se mu dařilo v „singlu“. Animovaný seriál jsem kdysi žral podobně jako většina zdejších uživatelů, zfilmovaný (hraný) seriál mě jaksi minul, ale Lucky Luke mi utkvěl v paměti právě tím pomyslným soubojem s vlastním stínem. No a popravdě, Terence přestože zestárl, si nevedl zas až tak špatně (jako herec). Bohužel je tu podepsán i jako režisér, což už tak skvělé nebylo. Scénář místy neskutečně nudí, herci hrozně přehrávají stejně jako ti u té přestřelky, kdy se nebyli schopní trefit na půl metru do svého protivníka. Humorných scén je tu místy jako šafránu a místy to spíš zavánělo trapností. Opět musím použít slovo bohužel. Šerifův kůň jasná jednička!!! ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Terenceho mám rád, ale tenhle film připomíná prostoduché dětské video filmy béčkového ražení, co kdysi vydával Vapet a dneska se prodávají v trafikách za 10 kč v bledých zažloutlých papírových obalech mezi ženskými časopisy a bulváry. Hrozná blbost bez děje, bitek, humoru,. Dvě hvězdy pouze z úcty k Terencovi, jinak by hodnocení dopadlo ještě hůř. ()

Reklama

Reklama