Reklama

Reklama

Panenky

Trailer

Na dnes již žánrovou klasiku Re-Animátora navázal v roce 1987 uznávaný hororový režisér Stuart Gordon snímkem, po jehož zhlédnutí se navždy budete všem hračkářstvím vyhýbat velkým obloukem a šklebivá Chuckie vám přijde jako ten nejnevinnější tvor na světě.  Hlavní hrdinkou hrůzných Panenek je mladá dívka Judy, která musí trávit prázdniny se svým tupým a vulgárním otcem Davidem a nesnášenlivou nevlastní matkou Rosemary. A právě tato nesourodá trojice je během temné a bouřlivé noci nucena zastavit na odlehlé silnici, opustit porouchané auto a hledat místo, kde by bylo možné přespat a zavolat si pro pomoc. V jejich hledáčku nakonec spočine stará vila, obývaná postaršími přívětivými manželi Hartwickeovými, kteří neváhají nabídnout záchrannou ruku. Jenže to, že je v domě výrobce panenek a jeho choti útulno, zdaleka neznamená, že je tu také bezpečno. Obyvatelstvo rezidence je totiž mnohem početnější, než by se mohlo zdát. A rozhodně má daleko k přátelskosti. Již brzy hračky oživnou a budou chtít jediné. Zabíjet. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Cupy dupy nocí temnou, zapal svíčku a pojď se mnou." Je to takové starosvětsky... hravé. Já vím, tohle slovo děsně nadužívám, ale tady sedí, jak panenčina prdýlka na nočníčku. Potěšila i inovativní a dosud neznámá úchylka, mnou pojmenovaná sadollismus, neboli mučení hraček. Nebojte, žádné pálení Annabelle dole pod sukýnkou (tahle zvrhlost prý bude až ve dvojce :-)). Ve vile U dvou staroušků, v zatuchlém sídle protkaném sítí chodeb, se ozývá noc co noc tichý cupot mnoha tlapiček... a nejsou to myšky nebo číhající kočka, to jsou na lovu marionety, cínoví vojáčci, šašci i jiní dravci. Kdo a proč vlastně všechny ty paňáry se zlobou svraštělými ksichtíky stvořil? A mají duši? Samozřejmě, že mají a jakou černou! Vysvětlení mě potěšilo a vedlo k udělení čtvrté oční bulvy. Varování! Kdo bude zlobit, krást mi hračky, hrát si v komoře s mou nejmilejší princezničkou na doktora a šlapat mi po bábovičkách tím, že Dolls udělí méně jak tři hvězdy, z toho za trest udělám tu nejošklivější panenku na světě! A postavím ho do kouta! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jako uspávačka to slouží dobře, ale já v práci usnout nechtěl, takže jsem to musel obstát a snažit se neusnout.. Ještě než bylo Toy story, píča Annabelle a Malí valečníci, tak tady vraždily tyhle malý odporný panenky. Nevím co to, ale na mě to působilo spíš jako rodinná šarvátka se zlobivýma hračkama. Chvílema přípomínalo i starý Amityville. Jednu za masky nechám, ale to jsem teda hodně hodnej. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že by se spíše mohlo hovořit o žánru horor / komedie. A kupodivu k roku natočení (1987), nemyslím si, že by v tom nebyl úmysl. Tvůrci chtěli očividně do tohoto snímku vložit i lehce zábavnou rovinu, což se jim podařilo. Ústřední "vražedná" dvojice důchodců je výborně vybraná, ostatně jakožto i zbytek obsazení, v čele s okatou Carrie Lorraine. Animace panenek a hraček jsou povedené, teď už zbývá si s nimi jen hrát.. :) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud vás nepřesvědčili o své "nevinnosti" zrzavý klouček Chucky a démonem posedlá Dolly, třeba to dokážou tyhle hravé Panenky. Příjemná oddychovka od Stuarta Gordona se nese v té nejlepší tradici druhé poloviny osmdesátek, kdy se do hororového žánru vkradli malí caparti a všudypřítomný humor. Oproti Re-animátoru se tu krví trošku šetří, ale kompenzuje nám to docela strašidelnou atmosférou domu, který má víc očí, než kdejaký pražský důchoďák. Loutky jsou po většinu času jako živé a při zabíjení jim nechybí fantazie. Pro mě rozhodně lepší kousek, než první díl ze slavnější loutkářské série Puppet Master. ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr, ale určitě koukatelný díky krátké stopáži. Je škoda, že film neví jestli chce být hororovou komedií, pohádkou nebo hororem, já osobně bych dal přednost atmosféristickému hororou, ale to se bohužel nestalo. A o charakterech postav se už asi nemá ani cenu nějak rozepisovat, snad jen wtf ? Ale přesto za 3* za krásný dům, pěkné panenky a milý manželský ( důchodci ) pár. 5/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Šepot bábik nahrali priatelia Stuarta Gordona spolu s jeho rodinou, vrátane jeho detí a manželky Carolyn Purdy-Gordon. (FromHell)
  • Stuart Gordon natočil film v rovnakom období ako snímku Zo záhrobia (1986), kvôli práci na efektoch bábik v postprodukcii bol však uvedený až o rok neskôr. (FromHell)
  • Film bol propagovaný plagátom, na ktorom si bábika drží v rukách svoje očné buľvy. Kým producent Charles Band nechal scenáristovi Ed Nahovi úplnú slobodu, druhý producent Brian Yuzna naňho naliehal, že plagát musí súvisieť so scénou z filmu. (beso74)

Reklama

Reklama