Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Recenze (138)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Miluju pohodu, ve filmech i v životě a jestli si něčeho na tomhle filmu cením tak je to právě ta pohoda která z něj jde. Hrozně se mě líbil ten styl života co tam vedli Bud a Terence aneb jsme v průseru, no a co, tak z něj nějak vylezeme a přelezeme do jinýho. Nic neřešili, jen jedli, mlátili špatný lidi a existovali. Možná bych hodnotil i výš, protože se mě líbilo například i to exotický prostředí ve kterým se děj odehrával, ale jedna věc mě na filmu vadila a to střih. Kolikrát vůbec nebyla dohraná scéna a už se to střihlo a posunul se děj dál. Přerušovaná soulož hold nikdy nebude můj šálek kávy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mí oblíbení kluci v jednom z nejvážnějších filmů, který natočili. Ten pot, ta dřina a hlavně to neskutečné přátelství bylo přes obrazovku cítit až ke mně. A bude tomu tak už napořád. Některé scénky jsou totiž absolutně nezničitelné. Opět ale koukám převládá většina. I když u tohoto filmu mi to příjde extra směšný. Film samotný má totiž 67 % a z těch rádoby "znalců filmu" to v první desítce hodnotili především dvěma hvězdami. Tady chlapci a děvčata vidíte, že s Vašemi názory si klasický fanoušek ledatak vytře prdel. Hlavně proto, že tenhle film je klasika která nezklame. U mě je to jasných pět hvězd. Jako malý jsem u té závěrečné scény dokonce párkrát zaslzel. Dneska na to ale koukám s respektem, co ti dva dokázali. Status dvou machrů mezi nebem a peklem jim nejspíš zůstane již na věky. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Opet dva nerozlucni italove, kteri ani tentokrat ranami nestri a my jsme svedky opet jejich tradicnich scenek, ktere ovsem tentokrat mirne zaostavaji za jejich nejlepsimi kousky. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je to přeci jen trochu jiné než zbylé filmy téhle rváčské dvojky. Avšak právě tím, že je to mnohem více dobrodružné, o něco méně fackovací a v mírně vážnějším tónu (ale fakt jen mírně), tak je mi to sympatičtější než většina jejich mnohem známějších počinů. A to i navzdory scénáři, který tu snad ani není a tak sledujeme nahodilé pachtění těch dvou za snadným živobytím chvíli tady a chvíli zase tam. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je krapet jinej film, nez je od techhle dvou zvykem. Az na vtipny zacatek a konec + asi tri bitky, to je v podstate dobrodruzny film s pohodovym dejem a docela dobrou hudbou. Dalsi vyjimecnost spociva v tom, ze jak Spencer, tak Hill parkrat dostanou tak, ze dou k zemi. Taky se odehrava v zajimavym prostredi. Trochu mi prisel divnej strih, sice se nekdy hodi, ale na druhou stranu, dost velka cast filmu obcas chybi. Slabsi 4*. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Hill a Spencer sú skvelí a mám ich už od detstva veľmi rád, ale toto bola nuda. Najslabší film tejto slávnej dvojky čo som videl. ()

choze 

všechny recenze uživatele

V dětství patřili Funés, Richard či právě Spencer s Hillem k mým idolům a jejich filmy jsem zbožňoval, dnes k nim ale kupodivu necítím velké nutkání se vracet. Tenhle film si nepamatuju, takže ho můžu posoudit bez nostalgie a verdikt zní - nic moc. Bitek mohlo být rozhodně víc a lepších, havárky letadel jsou natočené levně mimo obraz (a výbuch letadla tak, že přikryli pár beden plachtou jako že je pod nimi letadlo a vyhodili to do povětří) a automobilová honička darmo mluvit. Dialogy a gagy jsou slabé, uchechtl jsem se všeho všudy jednou (Hillově hlášce nad jím uspaným gangsterem - "Není zvyklej ponocovat.") a film maximálně spoléhá na kouzlo ústřední dvojice, exotickou výpravu a rozvernou hudbu. Sice je tu záplava sympatických vedlejších postav, ale hlavní padouch je nevýrazný a ten rozvleklý konec? Dá se to ustát, ale žádná velká řachanda to není. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Šlape to stejně parádně, jako když jsem byla malá, a v mnohém to dovedu víc docenit, třeba brutálně vtipný střih a kameru, které se podílejí na výstavbě vtipů. A přitom ze své láskyplnosti, dobroty a komiky, z šarmu a uvolněnosti, s nimiž tohle dílo odkrývá podstatu přátelství a bezelstné lásky k životu a nezištnému pomáhání, beze stopy sobectví, beze strachu o sebe a bez služebnosti mamonu či moci, to neztratilo nic. Čiší z toho radost a volnost, svoboda oproštění. Čili nehodnotím z nostalgie, i když jí to ve mně vyvolalo celý kotel. *~ ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tato Spencer-Hillovka je trochu jiná než ty ostatní. Není tak komediální, je to spíše dobrodružný film, který má vtip, ale najdou se v něm i dojemné chvilky. Také scénář je tu více propracovaný než v jiných filmech této dvojice. Kdo má rád filmy Terence Hilla a Buda Spencera (v letech, kdy měli nejlepší fyzičku), neměl by toto dílko přehlédnout. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Legendární dvojice vtipných špagetožroutů opět nešetří pěstmi a kopanci. Tentokrát v Kolumbii. Jedna z nejlepších Spencer-Hillovek. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Colizzi točil s Budem a Terencem vždy trošku jinak než například Barboni. Humorné scény tolik nepřevažují a do popředí jde děj. Tady dobrodružství našich přátel zasadil do prostředí kolumbijské džungle. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se skoro všechny filmy s dobrou hudební průpravou a ústředními rolemi pánů Hilla a Spencera prostě líbí.... Tento film je možná nejlepší..!! :-))) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

V džungly se zprávy šíři rychle. Hill a Spencer, jako Plata a Salud zase rozdávají rány se zvukovým efektem, které vás snad nikdy neokoukatelně pobaví. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Když by mně bylo asi tak 10 let a psal by se rok 1984, jistě by se naivní italské komedii dalo zasmát. Jenže dneska je to hustě vytlačovaný smích a dvojka Spencer & Hill mě naprosto přestala bavit. Mně přišlo, že si na kamarády jen hráli, protože Spencer měl pořád nad Hillem otrávený výraz a ten se ho zase snažil předčít svojí chytrostí. Nepřirozený zvuk při vlepení facky dávno vzal za své. Vedle toho děj naprosto shodný jako s kteroukoliv jejich jinou komedií. Jen se změní prostředí a zase se jede podle stejné a velmi obehrané šablony. Vyčpělotina největšího kalibru a opravdu už tyhle filmy nevydržím. Jsou out stejně jako hlavní protagonisté a to já děsně nerad. A navíc tenhle film mě nudil ze všech jejich společných filmů nejvíc. Mé hodnocení: 0% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech najdeme podobnost s filmem 100 000 dolarů na slunci, což je potěšitelné především v samém závěru filmu. Pravda, tady jsem měla mnohem snazší rozhodování, než při souboji Belmonda s Venturou, zde jsem nepokrytě fandila Budovi. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

V rámci dvojice Spencer / Hill film neurazí, ale ani bohužel nenadchne. Především mi vadil příběh, kterému jsem tak nějak nerozuměl. ()

Reklama

Reklama