Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Boot Hillu má člověk z tohohle filmu pocit jako by z toho filmu ještě něco chybělo. nejspíš opravdu vystříhali aspoň dvacet minut. jinak je to netradiční film, částečně dobrodružný, částečně komedie, ale Spencer s Hillem jsou tu ve formě a je vidět, že si natáčení v Kolumbii užívají. Bud Spencer se kvůli tomuto filmu stal pilotem, což potom využil v řadě dalších svých filmů (např. Kdo najde přítele, najde poklad, Jdi na to). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tahle dobrodružná komedie docela ušla, ovšem i já budu patřit do skupiny těch, kteří k ní mají několik výhrad. Ani by mi nevadilo ono již zmíněné „vážnější“ pojetí na úkor většího počtu komických bitek (soubojů tu bylo i tak docela obstojné množství). Jen kdyby tvůrci totálně nepodělali závěr filmu, který byl v mých očích doslova otřesný. Ona dramatičnost a závěrečný trapný únik z vězení tu byli jaksi navíc. Spencer i Hill předvedli slušné výkony, ale už jsem od obou viděl lepší. 50% ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

"Dva machři.........." si zaslouží vyznamenání. Potíž je ale v tom, že snímky s Terencem a Budem už nebaví tolik lidí jako dříve. Humor už je jiný a "nová" generace lidí na to není zvyklá. Je to škoda, že tyto filmy se známou dvojkou zůstanou zapomenuty a naše děti už nebudou vědět, kdo že to byli nějací pánové, kteří se jmenovali Terence a Bud. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Když by mně bylo asi tak 10 let a psal by se rok 1984, jistě by se naivní italské komedii dalo zasmát. Jenže dneska je to hustě vytlačovaný smích a dvojka Spencer & Hill mě naprosto přestala bavit. Mně přišlo, že si na kamarády jen hráli, protože Spencer měl pořád nad Hillem otrávený výraz a ten se ho zase snažil předčít svojí chytrostí. Nepřirozený zvuk při vlepení facky dávno vzal za své. Vedle toho děj naprosto shodný jako s kteroukoliv jejich jinou komedií. Jen se změní prostředí a zase se jede podle stejné a velmi obehrané šablony. Vyčpělotina největšího kalibru a opravdu už tyhle filmy nevydržím. Jsou out stejně jako hlavní protagonisté a to já děsně nerad. A navíc tenhle film mě nudil ze všech jejich společných filmů nejvíc. Mé hodnocení: 0% ()

Jardismo 

všechny recenze uživatele

Hodnocení jaký má tenhle film na zdejších stránkách si nezaslouží. Pro mě je to nejlepší film dua S+H. Čiší z něho pohoda. Chápu, že asi některým zdejším erudovaným pisatelům vadí nepřítomnost scénáře. Ale nahodilé scénky a volné proplouvání dějem se mi strašně líbí. Tihle dva budou pro mě vždycky hrdinové mého mládí a tenhle film pro mě bude jeden z nejoblíbenějších. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Bud Spencer si pilotování ve filmu oblíbil natolik, že si v roce 1975 rozšířil pilotní licenci na létání s helikoptérou a pilotování letadel v USA a Švýcarsku. Toho následně využila při natáčení filmu Jdi na to (1983), kde s helikoptéru opravdu létá. O devět let později si dokonce založil leteckou společnost Mistral Air. (NiaWolf)
  • Bud Spencer označil film Dva machři mezi nebem a peklem mezi svými filmy za nejoblíbenější. Důvodem je skutečnost, že se po jeho dokončení stal skutečným pilotem, protože dublující pilot, který ho ve filmu zaskakoval, jej přemluvil ke složení oficiální pilotní licence. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama