Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Recenze (138)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Miluju pohodu, ve filmech i v životě a jestli si něčeho na tomhle filmu cením tak je to právě ta pohoda která z něj jde. Hrozně se mě líbil ten styl života co tam vedli Bud a Terence aneb jsme v průseru, no a co, tak z něj nějak vylezeme a přelezeme do jinýho. Nic neřešili, jen jedli, mlátili špatný lidi a existovali. Možná bych hodnotil i výš, protože se mě líbilo například i to exotický prostředí ve kterým se děj odehrával, ale jedna věc mě na filmu vadila a to střih. Kolikrát vůbec nebyla dohraná scéna a už se to střihlo a posunul se děj dál. Přerušovaná soulož hold nikdy nebude můj šálek kávy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mí oblíbení kluci v jednom z nejvážnějších filmů, který natočili. Ten pot, ta dřina a hlavně to neskutečné přátelství bylo přes obrazovku cítit až ke mně. A bude tomu tak už napořád. Některé scénky jsou totiž absolutně nezničitelné. Opět ale koukám převládá většina. I když u tohoto filmu mi to příjde extra směšný. Film samotný má totiž 67 % a z těch rádoby "znalců filmu" to v první desítce hodnotili především dvěma hvězdami. Tady chlapci a děvčata vidíte, že s Vašemi názory si klasický fanoušek ledatak vytře prdel. Hlavně proto, že tenhle film je klasika která nezklame. U mě je to jasných pět hvězd. Jako malý jsem u té závěrečné scény dokonce párkrát zaslzel. Dneska na to ale koukám s respektem, co ti dva dokázali. Status dvou machrů mezi nebem a peklem jim nejspíš zůstane již na věky. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Opet dva nerozlucni italove, kteri ani tentokrat ranami nestri a my jsme svedky opet jejich tradicnich scenek, ktere ovsem tentokrat mirne zaostavaji za jejich nejlepsimi kousky. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je to přeci jen trochu jiné než zbylé filmy téhle rváčské dvojky. Avšak právě tím, že je to mnohem více dobrodružné, o něco méně fackovací a v mírně vážnějším tónu (ale fakt jen mírně), tak je mi to sympatičtější než většina jejich mnohem známějších počinů. A to i navzdory scénáři, který tu snad ani není a tak sledujeme nahodilé pachtění těch dvou za snadným živobytím chvíli tady a chvíli zase tam. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je krapet jinej film, nez je od techhle dvou zvykem. Az na vtipny zacatek a konec + asi tri bitky, to je v podstate dobrodruzny film s pohodovym dejem a docela dobrou hudbou. Dalsi vyjimecnost spociva v tom, ze jak Spencer, tak Hill parkrat dostanou tak, ze dou k zemi. Taky se odehrava v zajimavym prostredi. Trochu mi prisel divnej strih, sice se nekdy hodi, ale na druhou stranu, dost velka cast filmu obcas chybi. Slabsi 4*. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Hill a Spencer sú skvelí a mám ich už od detstva veľmi rád, ale toto bola nuda. Najslabší film tejto slávnej dvojky čo som videl. ()

choze 

všechny recenze uživatele

V dětství patřili Funés, Richard či právě Spencer s Hillem k mým idolům a jejich filmy jsem zbožňoval, dnes k nim ale kupodivu necítím velké nutkání se vracet. Tenhle film si nepamatuju, takže ho můžu posoudit bez nostalgie a verdikt zní - nic moc. Bitek mohlo být rozhodně víc a lepších, havárky letadel jsou natočené levně mimo obraz (a výbuch letadla tak, že přikryli pár beden plachtou jako že je pod nimi letadlo a vyhodili to do povětří) a automobilová honička darmo mluvit. Dialogy a gagy jsou slabé, uchechtl jsem se všeho všudy jednou (Hillově hlášce nad jím uspaným gangsterem - "Není zvyklej ponocovat.") a film maximálně spoléhá na kouzlo ústřední dvojice, exotickou výpravu a rozvernou hudbu. Sice je tu záplava sympatických vedlejších postav, ale hlavní padouch je nevýrazný a ten rozvleklý konec? Dá se to ustát, ale žádná velká řachanda to není. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Šlape to stejně parádně, jako když jsem byla malá, a v mnohém to dovedu víc docenit, třeba brutálně vtipný střih a kameru, které se podílejí na výstavbě vtipů. A přitom ze své láskyplnosti, dobroty a komiky, z šarmu a uvolněnosti, s nimiž tohle dílo odkrývá podstatu přátelství a bezelstné lásky k životu a nezištnému pomáhání, beze stopy sobectví, beze strachu o sebe a bez služebnosti mamonu či moci, to neztratilo nic. Čiší z toho radost a volnost, svoboda oproštění. Čili nehodnotím z nostalgie, i když jí to ve mně vyvolalo celý kotel. *~ ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tato Spencer-Hillovka je trochu jiná než ty ostatní. Není tak komediální, je to spíše dobrodružný film, který má vtip, ale najdou se v něm i dojemné chvilky. Také scénář je tu více propracovaný než v jiných filmech této dvojice. Kdo má rád filmy Terence Hilla a Buda Spencera (v letech, kdy měli nejlepší fyzičku), neměl by toto dílko přehlédnout. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Legendární dvojice vtipných špagetožroutů opět nešetří pěstmi a kopanci. Tentokrát v Kolumbii. Jedna z nejlepších Spencer-Hillovek. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Colizzi točil s Budem a Terencem vždy trošku jinak než například Barboni. Humorné scény tolik nepřevažují a do popředí jde děj. Tady dobrodružství našich přátel zasadil do prostředí kolumbijské džungle. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se skoro všechny filmy s dobrou hudební průpravou a ústředními rolemi pánů Hilla a Spencera prostě líbí.... Tento film je možná nejlepší..!! :-))) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

V džungly se zprávy šíři rychle. Hill a Spencer, jako Plata a Salud zase rozdávají rány se zvukovým efektem, které vás snad nikdy neokoukatelně pobaví. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Když by mně bylo asi tak 10 let a psal by se rok 1984, jistě by se naivní italské komedii dalo zasmát. Jenže dneska je to hustě vytlačovaný smích a dvojka Spencer & Hill mě naprosto přestala bavit. Mně přišlo, že si na kamarády jen hráli, protože Spencer měl pořád nad Hillem otrávený výraz a ten se ho zase snažil předčít svojí chytrostí. Nepřirozený zvuk při vlepení facky dávno vzal za své. Vedle toho děj naprosto shodný jako s kteroukoliv jejich jinou komedií. Jen se změní prostředí a zase se jede podle stejné a velmi obehrané šablony. Vyčpělotina největšího kalibru a opravdu už tyhle filmy nevydržím. Jsou out stejně jako hlavní protagonisté a to já děsně nerad. A navíc tenhle film mě nudil ze všech jejich společných filmů nejvíc. Mé hodnocení: 0% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech najdeme podobnost s filmem 100 000 dolarů na slunci, což je potěšitelné především v samém závěru filmu. Pravda, tady jsem měla mnohem snazší rozhodování, než při souboji Belmonda s Venturou, zde jsem nepokrytě fandila Budovi. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

V rámci dvojice Spencer / Hill film neurazí, ale ani bohužel nenadchne. Především mi vadil příběh, kterému jsem tak nějak nerozuměl. ()

Reklama

Reklama