Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

RAFT 

všechny recenze uživatele

Tyhle dva borci nikdy neomrzí , stará dobrá klasika.Film je spíš dobrodružný než komediální jak jsme u jejich filmů zvyklí. Ty jejich hlášky ve filmu dobré. Průser za průserem ale, co nějak to bylo nějak bude. To je letiště jsme nesmrtelní .Každoročně v telvizi.Nikdy mě tyhle filmy neomrzí. Za mě 80% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) dostanou od svého známého úkol, který jim nemůže dělat velké problémy. Mají fingovat pád jeho letadla, aby si potom společně rozdělil peníze z pojistky. Jenže nešťastnou náhodou havarují doopravdy uprostřed pralesa, kde jedinou možností obživy je pracovat jako hledači diamantů pro pana Earse. Jim se ale podaří pořídit si za pár šupů letadlo, a začnou panu Earsovi konkurovat a sami zásobovat hledače diamantů, jen levněji. To se Earsovi nelíbí, a rozhodne se bojovat... Před takovými deseti, patnácti lety jsem měl filmy se Spencerem a Hillem moc rád, a kterýkoliv z nich si bezmezně užíval. Teď už jsem starší (a určitě rozumnější), takže očekávám od filmů více než jen bezduchou zábavu skládající se z několika rádobyvtipných bitek (kde Spencer vítězí silou, a Terence mazaností), ale chtěl bych i trochu zábavnou zápletku, a toho jsem se bohužel v tomto filmu nedočkal. Respektive dočkal, ale byla natolik nezajímavá, že bych možná radši jen tu bezduchou zábavu. A nebo vlastně nevím co chci, ale tento film vidět znovu již ne... ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

"Dva machři.........." si zaslouží vyznamenání. Potíž je ale v tom, že snímky s Terencem a Budem už nebaví tolik lidí jako dříve. Humor už je jiný a "nová" generace lidí na to není zvyklá. Je to škoda, že tyto filmy se známou dvojkou zůstanou zapomenuty a naše děti už nebudou vědět, kdo že to byli nějací pánové, kteří se jmenovali Terence a Bud. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších kousků této kultovní dvojice. Příběh je v podstatě o ničem, scény se střídají v podivném rytmu a střih to totálně zadupává do země. Končí záběr a v dalším střihu je situace o měsíc dále. Ty epizodky nejsou dotažené a vše působí zmateně a nesmyslně. Ani humor tu nefunguje. Škoda, tenhle film není povedený. I ten český dabing je průměr, Trávníček jako Hill a Schánilec za Spencera. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tohle je přeci takový příjemný kousek dvojice Spencer+Hill. Jsou bratři a v kapse ani floka, jeden je mechanik a druhý pilot, ten pro kterého létají, zrovna moc neplatí. Takže hned ze začátku žuchnou kamsi do džungle, kde v řece hledá spousta týpků drahé kameny. Takže taky hned následuje první rvačka. A nakonec ten zlatý důl najdou, ale i tak stejně nemají nic, nic jiného. Akorát těch rvaček a fackovaček je trochu málo. Za to ta titulní melodie je neskutečná odrhovačka, co lehce vklouzne do hlavy. 7/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Hlavní hrdinové létají v několika letounech: Ze začátku filmu přistávají v Douglasu DC-3 Dakota, do džungle se ztřítí s obojživelným letounem PBY Catalina a dělníkům vozí zásoby na dvouplošníku Boeing Stearman. (Foxhound#1)
  • Původní verze filmu, promítaná v Itálii, měla 115 minut, pro americký trh byl film sestříhán na 90 minut. (NiaWolf)

Reklama

Reklama