Reklama

Reklama

Superpolda

  • Česko Superčmuchal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Terence Hill tentokrát v roli ochránce zákona, omylem obdařeného nadpřirozenými schopnostmi... Příběh mladého amerického policisty Dava, u něhož se po náhodném radioaktivním ozáření začnou objevovat nadpřirozené schopnosti – vidí za roh, je schopen zabránit dopravním nehodám, pohybovat biliárovými koulemi, posunovat nákladními auty a skákat z horních oken mrakodrapů bez jediného zranění. Tyto netradiční vlohy ho však dostávají spíše do problémů: nikdo jej nechápe a jeho vnuknutím nevěří. Síla jej navíc opouští vždy, když vidí červenou barvu. V takových chvílích se David dostává do vskutku nezáviděníhodných situací, které obvykle přivádějí k nepříčetnosti jeho nadřízeného Willyho Dunlopa... Terence Hill se v bláznivé komedii Sergia Corbucciho představil bez své druhé polovičky, bručouna Buda Spencera. Společně si dvojici policistů zahráli v podobně laděných snímcích Dva výtečníci (1977) či Superpolicajti z Miami (1985). V Superpoldovi byl Hillovým parťákem Ernest Borgnine, známý například z westernu Divoká banda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný ohlas v poslednej dobe zaznamenali filmy akoby "očami detí" - Life Aquatic with Steve Zissou menujem za všetky. Netreba ale zabúdať, že podobne braných snímkov je v talianskej staršej kinematografii neúrekom. A nie sú to len Hillovky/Spencerovky !!! (jaj, a sorry - tento film nie je práve taliansky :) ()

Stinger78 

všechny recenze uživatele

Po asi milionu let jsme pustili tuhle Hillovskou klasiku. A ani po té dlouhé době, po které jsem to viděl, tomu nemůžu vytknout ani ň. Teda můžu, i když Hillovi vadila červená, tak když letěl na letadle, tak mu červené pruhy nevadily :-D Ale nebudu hnidopich. Dále zaujme zcela jednoduchý soundtrack k filmu - jedna písnička hraje od začátku do konce. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně jsem se bavil, a to je přece u komedie nejdůležitější, proto nemohu hodnotit níže, i kdybych chtěl, a já ani nechci, Terence Hill je totiž sympaťák, radost pohledět na ty jeho akčně-komediální kreace (tato poznámka se vztahuje ke všem jeho filmům, s kterými jsem měl tu čest, a které jsem tu dle všeho neohodnotil, přece jen je to notná dávka let, a já nechci nikomu nadržovat). 70% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Představte si superhrdinu jehož kryptonitem je červená barva a ještě k tomu to, že první půlku filmu hrdina netuší jak to, že v jednu chvíli myšlenkou postrčí náklaďák a za pět minut se málem srazí se slonem, protože ho neviděl? A pak si představte, že celý příběh se vypráví retrospektivně z cely smrti:) Zní to divně, ale je to opravdu komedie, a vůbec ne špatná. ()

Riker 

všechny recenze uživatele

Tak jako Bud Spencer v některých sólo projektech umí bavit bez svého parťáka, tak v tomto snímku to umí Terence Hill ještě o něco lépe. Na to o jaký se jedná film je zde nadprůměrně dobrý příběh a velmi dobré triky. Vedle Hilla září nedoceněný Ernest Borgnine jako pološílený (z Hilla, jak jinak :-)) policejní oficír. Celkově slušná zábava ke které stojí za to se čas od času vrátit. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Když si Sylvius (Herb Goldstein) na závodním okruhu koupí točenou zmrzlinu v kornoutu, je poměrně vysoká, ovšem o několik vteřin poté, co uvidí lupiče, ukáže kamera z jiného úhlu, že je zmrzlina o poznání menší. (henrycruel)
  • Když jsou Dave Speed (Terence Hill) s Evelyn (Julie Gordon) na stadionu, který je plný lidí, nechá je všechny zmizet, přestože je všude červené zábradlí a on při pohledu na červenou barvu ztrácí své výjimečné schopnosti. (skinny)

Reklama

Reklama