Reklama

Reklama

Superpolda

  • Česko Superčmuchal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Terence Hill tentokrát v roli ochránce zákona, omylem obdařeného nadpřirozenými schopnostmi... Příběh mladého amerického policisty Dava, u něhož se po náhodném radioaktivním ozáření začnou objevovat nadpřirozené schopnosti – vidí za roh, je schopen zabránit dopravním nehodám, pohybovat biliárovými koulemi, posunovat nákladními auty a skákat z horních oken mrakodrapů bez jediného zranění. Tyto netradiční vlohy ho však dostávají spíše do problémů: nikdo jej nechápe a jeho vnuknutím nevěří. Síla jej navíc opouští vždy, když vidí červenou barvu. V takových chvílích se David dostává do vskutku nezáviděníhodných situací, které obvykle přivádějí k nepříčetnosti jeho nadřízeného Willyho Dunlopa... Terence Hill se v bláznivé komedii Sergia Corbucciho představil bez své druhé polovičky, bručouna Buda Spencera. Společně si dvojici policistů zahráli v podobně laděných snímcích Dva výtečníci (1977) či Superpolicajti z Miami (1985). V Superpoldovi byl Hillovým parťákem Ernest Borgnine, známý například z westernu Divoká banda. (Česká televize)

(více)

Recenze (153)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborné vtípky, velmi dobré tempo a Terence Hill. Člověk se smyslem pro humor se musí pobavit a pro mě stále zůstává Superpolda osobní záležitostí viděnou kdysi v mládí, kdy mě bavila ještě o drobek více. Nepamatuji si na slabší moment filmu, který s 97 minutami uteče jako voda hlavně díky neustálému ději a policejním záležitostem, které postavy řeší. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Terence Hill v italské variaci na superhrdinské comicsy... No tak úplně ne, ale motivy tam jsou. A závěrečný let na nafouklé žvýkačkové bublině je pořád funny... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Představte si superhrdinu jehož kryptonitem je červená barva a ještě k tomu to, že první půlku filmu hrdina netuší jak to, že v jednu chvíli myšlenkou postrčí náklaďák a za pět minut se málem srazí se slonem, protože ho neviděl? A pak si představte, že celý příběh se vypráví retrospektivně z cely smrti:) Zní to divně, ale je to opravdu komedie, a vůbec ne špatná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USATržby Celosvetovo $12,400,000║ Tak trošku aj nostalgické spomienky ma spájajú z filmom ale rád si ho pozriem aj v dnešnej dobe(2010), je to taká "pästná" klasika s Terence Hillom, ktorá miestami slušne pobaví. /60%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je muj oblibenej film s Hillem, v kterem vubec nevadi, ze tu chybi Bud Spencer, coz je jedna z mala vyjimek. Jednak proto, ze tohle neni ten typ pribehu, kde by se uplatnil a taky proto, ze tu Hill dostal jineho partaka a to Ernesta Borgninea, kterej si s roli pritroublyho tlustyho poldy poradil velmi dobre a spousta vtipu je tu jen diky nemu. A i kdyz ve filmu neni moc bitek, vubec to nevadi, protoze film tahnou Hillovi superschopnosti, ktery jsou s ohledem na dobu vzniku filmu velice nadprumerne trikove udelany. Film je nejvic vtipnej zhruba prvnich 75 minut, pote uz se tvurci moc soustredili na kriminalni zapletku a tudiz ubyva foru, ale nastesti ani pribeh neni uplne nejhorsi. U tohohle filmu se vzdycky dobre pobavim. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zatím žádnému odsouzenci v této zemi se nepodařilo přežít tři pokusy o popravu." Mám spoustu superschopností, ale většinou je před ostatními ze skromnosti tajím. To radioaktivní polda Dave Speed, alergik na červenou barvu, své schopnosti předbíhat auta, rychloregenerovat, chodit po vodě či vznášet se u stropu místnosti dává světu hrdě na obdiv a je při tom natolik zábavný, že mne od slušného hodnocení neodradí ani takové drobnosti, jako je v podstatě stupidní příběh či triky vysoustružené doma v mixéru. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Superhrdinská taškařice s Terence Hillem coby civilním superhrdinou bez super identity, kostýmu, jména končícího -man a supernemesis. Zní to zajímavě, ale nebavilo mě to ani jako malého. Obzvlášť mě sere dementní postava hraná Ernestem Borgninem. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl jen jednou, ale vím, že se mi ohromně líbil, bylo to v tom období, kdy jsem nejvíc žral filmy s Budem Spencerem a Terencem Hillem. Bud Spencer tady sice chybí, ale já se nebavil jen zpola, přišlo mi to fakt srandovní. Celý film je mimochodem vyprávěn retrospektivně z cely smrti, což byl přístup, který na mě v těch cca 9 letech vážně zapůsobil:D Dnes bych se tomu asi tak nesmál, ale nechám původní hodnocení, protože to ve mě dodnes nechalo dobrý dojem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zábavná taškařice se sympatickým Terencem Hillem, nějaké hlubší poselství se ale v tomto případě nedá očekávat. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajimavá odpověď na Supermana. Některé nápady jsou fajn, ale jinak se jedná o průměrnou podívanou. Možná si na konci mohli odpustit tu obrovskou bublinu, která vypadala spíše trapně. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +dokonalé a dokonale zábavné, nic tomu nechybý, Ernest Borgnine je super -snad jen, že jsem to viděl až teď poprvé/// No popravdě tohle je určitě ten nejzábavnější a nejlepší film, který jsem s Terence Hillem viděl. Ještě jsem sice neviděl všechny a tak si projistotu těch 10% do sta nechám ještě pro jiné filmy, ale i tak mě film nádherně překvapil, chytl od úplného začátku a ani nedokáži popsat jak moc jsem se u něj bavil. Možná by se dalo vytknout, že triková stránka není z nejnabitějších, ale i tak si s tímto břemenem tvůrci poradili navýbornou a někdy méně znamená více. Vidět to v 10ti, tak řeknu, že vedle Supermana je můj nejoblíbenější hrdina Superpolda. A proč by to vlastně nemohla být pravda i dnes?/// Celkem 90%/// ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Terence Hill jako superpolda s alergií na červenou barvu se navzdory tomu dostal zde do červených čísel. Dlouho bych pátral po tak banálním filmu a stejně tak banální zápletce sestávající z toho, že policista je vystaven radioaktivnímu záření. Následkem toho se z něj stává muž zákona se superschopnostmi. Má to háček. Nesmí přijít do styku s červenou barvou. Pak je zle. Věty, které jsem napsal v podstatě shrnují celý pitomoučký děj, který je sice tak hrozně splácaný, že si nevidí do huby, ale co hůř, on nudí, když přijde na předvedení oněch vlastností. Italové se zkrátka inspirovali sérií Supermanů a spíchli jakousi odnož, která jim připadala zábavná a plná akce. Vězte, že akce je tady natočená tak, až jsem se chechtal jak smyslů zbavený. Mě osobně víc než film pobavilo zjištění, že tahle ubohoučká slátanina je tady vysoce hodnocena. Obstarožní Terence Hill mě už ani v žádném filmu neláká a tímhle si dlouho nechám zajít touhu po jeho eskapádách, kterými nás kdysi s uličnickým výrazem ve tváři častoval se svým partákem Budem. Ostatně tomuhle filmu nepomůže ani kdyby ho překopal a remastroval Michael Bay se Spielbergem. Vše na tomhle filmu od kamery, herců až po předpotopní triky je superděs. 0% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Klasika. Jako malému mi to přišlo určitě vtipnější, ale ten feeling komedií osmdesátých let je zkrátka neuvěřitelný. :D ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pobavilo, ale už ne tolik jako před dávnými lety, kdy pro nás byla hrdinova alergie na červenou barvu mnohem zábavnější než dnes. Pohodovka co rychle utíká a občas pobaví nějakým nápadem. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

nejpovedenější film terence hilla,kde boduje dobře mířenými vtípky i akcí bez pomoci věrného druha buda spencera.ernest borgine je mu zdatnou náhradou. ()

Reklama

Reklama