Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Lima 

všechny recenze uživatele

"Trumfové eso" - film, na který se vždy rád podívám. Druhý společný film T. Hilla a B. Spencera, kde ještě nerozdávají rány jak na běžícím pásu. Jasně, nezbytných rvaček se dočkáme i zde, ale zatím v menší míře, než je ve filmech s touto dvojicí obvyklé a to hlavně na začátku a pak až při "závěrečném účtování". Spíše tady jde o docela zajímavý příběh, kdy Eli Wallachovi, opět jako vždy neodolatelnému záporákovi, jde po patách ústřední dvojka. V příběhu je několik zajímavých zvratů a závěrečné scéna z kasína je vtipně vymyšlená. Tenhle snímek neurazí ani ty, kteří jinak ty dva ranaře nemusí. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Giuzeppe Collizi nenatočil se Spencerem a Hillem mnoho filmů, ale ty z konce šedesátých let (spaghetti-westerny), přesněji řečeno tento a hlavně tenhle se podle mě řadí ke špičkám žánru. Původně jsem si myslel, že jde o nějakou zpřízněnost s pravýma a levýma rukama rukama ďábla, ale byl jsem "příjemně zklamán." Netypické, drsnější a vtipné. Buda Spencera v některých starších filmech dabuje Rudolf Hrušínský II. (dále např. Charleston, Miliónový brouk) a není to vůbec špatné! Celé! Tedy všechno!!! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jediný western TH/BS, ktorý sa dotýka leoneovských kvalít. Scenár je epizodický, ale je tam tradične skvelý Eli, halda vtipných nápadov a veľmi solídna réžia. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Slabší komediální spaghetti western díky nenápadité Colizziho režii, která se snaží napodobit Leoneho filmy, ale nemá na ně ani náhodou. Je zde spousta hluchých míst díky nedostatečnému sestříhání - proč má proboha tenhle film s jednoduchým odpočinkovým scénářem 132 minut? Do průměru ho vytahují Terence Hill, Bud Spencer a především Eli Wallach. Ten se chce po úniku z vězení pomstít třem bývalým společníkům, kvůli jejichž zradě bručel 15 let v base. Cestou za pomstou však obere dva kamarády a ti se ženou za ním. Pěkná je ale muzika - Carlo Rustichelli. Trailer: http://www.imdb.com/title/tt0064860/combined ()

sud 

všechny recenze uživatele

V některých scénách již značně odlehčenější, než Bůh odpouští, já ne!, přesto stále čistokrevný spaghetti western, kde hrají prim přestřelky před pěstními souboji. Terence Hill je stále víc za drsňáka, než Bud Spencer jako jeho trošku jednodušší parťák - silák a Eli Wallach si svou polozápornou polokomediální roli očividně užívá. 85%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Môj dedo vždy hovoril..." Mnohé životné múdra od svojho deda takto prerozpráva E. Wallach, ktorý je v tomto filme skutočným tromfovým esom. Často pred sebou vidíte doslova postavu Tuca z hitu Dobrý, zlý a škaredý. B. Spencer a T. Hill to je proste klasika, ktorú som ako dieťa žral, ale z dnešného pohľadu by som bral radšej ten vážnejší tón. Predsa len tie fackovačky pôsobia dnes poriadne zastaralo, zaujímavé, že vtedy to nikomu neprekážalo. Hudba C. Rustichelliho je zjavne a nespochybniteľne inšpirovaná E. Morriconem a výborne sa do filmu hodí. Videl som to ešte za komunistov s dabingom, no teraz som mal šťastie na film v pôvodnom znení na STV2. Jediný prirodzený a skutočný hlas patril asi len E. Wallachovi a ich čiernemu parťákovi, zvyšok obsadenia bol predabovaný. Najviac to postihlo práve dvojku Spencer a Hill, ktorých hlasy pôsobili dosť umelo. Film slabšie štyri hviezdy 70%. Eli Wallach 100%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Westernová podívaná z toho trošku vážněšího soudku, kde se všechno netočí jen kolem bláznivých rvaček( nic proti nim), ale naopak režisér slušně pracuje i se samotným příběhem a ten bitkařský potenciál dvojice Hill-Spencer je využíván jen v přesně odměřené míře. Společně se skvělým Wallachem pak mohlo vzniknout seskupení, které táhne celý film bez zbytečných řečí, ale zato s ostře nabitým kvérem a nezvladatelnou touhou po penězích. A to je přesně to, co dělalo western westernem... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

K filmu dodám snad jen to, že Spencerovi s Hillem slušelo, když byli v trojici ještě s dalším sympaťákem. Ale cítím potřebu si položit řečnickou otázku, proč, proboha, někdo musel spáchat nový dabing, když ten z roku 1983 je geniální? Ležérní Hrušínského dabing Spencera překonává originál. A pak si nějaký hňup usmyslí, že by bylo príma, kdyby byl nahrazen patlavým Zavřelem, kterému není takřka rozumět. A Zahajský, budoucí Spencerův dabér, si s poklidem mluví Wallache. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Nejepičtější" z celé Colizziho trilogie. Duo Spencer a Hill už v mnohem komediálnějším pojetí, ale pořád ještě přímo nešaškaří.  Bitky už jsou sice řádně ztřeštěné, ale zbytek se pořád odehrává na vážnější notě. Velkou ozdobou je pak Eli Wallach, který se "špinavou elegancí" dodává  i špetku emocí a snesitelného patosu.  Pohodové pokoukání, tak akorát na nedělní odpoledne. Čtyři mezi oči. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Wallach je ako vždy skvelý. Jeho živý herecký prejav drží film rovnako ako umiernená komediálnosť dua Hill-Spencer. Ale je to neskutočná zlátanina všetkých možných motívov. Western by hrozne potreboval učesať a ujasniť si o čom (o kom) chce vlastne rozprávať... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Konec v kasínu je výbornej, ale nějak jsem nedokázal přijít na chuti tomu spletenci několika příběhů a hlavně postavě Eli Wallacha. Nejdřív s nimi vyjebe a pak jsou kamarádi (protože jim nic jiného nezbyde). Výtečný původní dabing s Rudolfem Hrušínským a Petrem Štepánkem (Terence mu jde náramně) - vždyť i taková dabérská esa jako Větrovec tam jen štěkali. Komedie vůbec, na to je zápletka příliš iritující, a jako western bych asi hodně předělával. Přesto to není zklamání. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních spoluprací dvojky Hill-Spencer, tentokrát ještě trochu vážněji. Kdo čeká typickou Spencer-Hillovku (bitky, bláznivý humor) bude zklamán, stejně tak příznivci Leoneovek (atmosféra, přestřelky, precizně komponované scény). Takže zbývá jen průměrný western. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = XII./ 1983+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 23.8.1986, réžia českého znenia (ÚPF) = MARIE FRONKOVÁ+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 2 = 23.1.2015, v pôvodnom znení s titulkami - Amatéri z NOVY to predabovali, ale ČT chvalabohu v roku 2004 vytiahla z archívu pôvodný kinodabing, ktorý jediný mi poskytol neopakovateľný zážitok z filmu. (29.7.2009) ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Mezi spaghetti westernama sice průměr, ale kombinace Elliho, Terence a Buda má něco do sebe. Navíc mě překvapilo, že se italský film v roce 1968 lehce vyjadřuje proti rasismu a obsadili do předních rolí i několik černochů. Nevybavuju si z té doby něco podobného... ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších a nejnormálnějších filmů Terence Hilla a Buda Spencera. A když k tomu přidáme dobrou hudbu a mého westernového oblíbence Eli Wallacha. Je to rozhodně slušných 80%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie filmu Boh odpúšťa... Ja nie! prekvapivo zmenilo styl. Uz to nie je drsny western, ale pohodovy film, ktory ma blizko komediam dvojice BS/TH. Tentokrat uz chemia medzi nimi funguje na jednotku. Dockame sa aj zabavne pojatych bitiek. Ale este nie su uplne prehnane. Je to taky kompromis medzi prilis blaznivymi bitkami a celkom uveritelnymi. V prestrelkach sa ubralo na zbytocnej brutalite, ktora k filmom BS/TH nesedi. Pribeh je epizodny a najviac mi pripomina film Dobrý, zlý a škaredý s tym, ze za dobreho tu je dvojka BS/TH, za skaredeho, ktory neustale vyparati nejaku zabavnu neplechu tu je znova Eli Wallach a zly sa ukaze az na konci. Ale je to riadny zmrd. K lepsiemu hodnoteniu filmu chyba sviznejsie tempo. Niektore epizodky neboli extra zaujimave alebo zabavne, ale viacere zase stali za to, takze po serioznej jednotke ma dvojka prijemne prekvapila. Ale je mozne, ze fanusikov drsnej jednotky tento väcsi priklon k humoru sklame. 6/10. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Dnes konečně repete asi po deseti letech. Stále nádherná záležitost se skvělým příběhem , hudbou a neodolatelnými hrdiny. Bez diskuze nejsilnější díl Colizziho trilogie. ()

Reklama

Reklama