Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Bůh odpouští, já ne! Tentokrát se Terence Hill a Bud Spencer vydávají hledat hned ze začátku Billova spolupracovníka, od kterého dostával tipy. Najdou ho a ten na ně pošle toho nejsympatičtějšího záporáka jakého kdy western viděl, Eli Wallacha. Vtipné, zábavné, ale pořád docela hutný western ()

hemul 

všechny recenze uživatele

Už nie klasicky špageti western, ešte nie komediálny western, a práve preto unikátna záležitosť. Bud, Terence a Eli ako fantastická trojka, urobiť uveriteľnú individuálnu postavu je kumšt, urobiť zmysluplnú dvojicu je kumšt na druhú, ale trojica, klobúk dole, každý je iný a dohromady idú ako hodinky, jeden si chytá blchy, druhý spí, tretí zíva, pre mňa oveľa príjemnejšie a zábavnejšie ako nekonečne nudný Leone. Keby Fellini natočil western, bolo by to asi podobné. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Terence Hiull a Bud Spencer na divokém západě. Oba jsou šikézně oblečený a sekunduje jim velká spousta známých herců, kteří jsou skoro nedílnou součástí příběhů této dvojice. CITÁT - Vytřepu z něj nějaký drobný, ať máme něco do důchodu........ Westernová komedie, kde nejde vůbec o peníze, ale o čest. Nebo obráceně? Jednomu je to jedno, druhý zuří. CITÁT - Můj děda vždycky říkával........ Musím však přiznat, že na můj vkus je tam moc mrtvol. Masakr okolo 56 minuty mi v dnešní době do příběhu nesedí, ikdyž tenkrát jsem se určitě mohl potrhat smíchy. Povedený hudební doprovod jen podkresluje kostru samotného příběhu. Příběh je jednoduchý a velmi povedený. Ale má to své mouchy, něco je zbytečné a něco i lehce nudné. CITÁT - Tohle mi něco připomíná....... ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Důvodem mého nízkého hodnocení je především fakt, že westernovému žánru moc neholduji. Nicméně spaghetti-westerny jsou dle mého ještě horší odrůda tohoto žánru. Na tomto filmu mi nepřišlo opravdu nic zábavného, ani nic napínavého. Příběh je značně přehnaný a charaktery trapné. Jednoduše mě to nebavilo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie filmu Buh Odpousti, ja ne! sa dockalo roku vzniku uz 1968. Dvojka BS/TH tu vydiera nepoctiveho banara, tematicky film nadvazuje na Leoneho Hodny, Zly a osklivy. Pochopitelne tu na kladnu postavu nenarazite, vsetci su zloduchovia a sleduju vlastne ciele. V zivote by BS/TH tymito filmami neprerazili, drsnych kovbojov bolo vtedy ako psenicnych klasov. Pokial taky Villaggio zacinal cistymi komediami hned, tito dvaja sa k nim - talianskym blaznivmy komediam - museli pekne prepracovat. A 132 min je prilis vela. 70 % ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama