Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velký zábavný pořad. Připravený k nedožitému jubileu mistra českého herectví a ryzího humoru, a tím i připomínající jednu z největších legend šedesátileté historie vysílání ČST. Česká televize se v roce 2004 rozhodla připomenout nedožitých 75 let jedinečného herce a vynikajícího komika Vladimíra Menšíka (*9. 10. 1929 – † 29. 5. 1988) zábavným galavečerem. Jeho kolegové, známí, přátelé, ale i obdivovatelé byli pozváni do studia na Kavčích horách, ve kterém vznikla i řada nezapomenutelných menšíkovských scének, aby společně zavzpomínali a vzdali Vladimíru Menšíkovi hold. Pozvání přijali například Stella Zázvorková, Jiřina Bohdalová, Radoslav Brzobohatý, Eva Pilarová, Luděk Munzar, Václav Vorlíček, Iva Janžurová, Květa Fialová, Jana Hlaváčová a další. Spolu s nimi si formou ukázek připomeneme řadu populárních filmů, seriálů a televizních pořadů, ve kterých Vladimír Menšík exceloval, a vzpomeneme na tohoto jedinečného herce (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pořad natočený k poctě našeho legendárního herce a baviče. Je uváděn mým "oblíbencem" Markem Ebenem - s nonšalancí a grácií jemu vlastní. Na podium jsou zváni umělci z filmového prostředí a vzpomínají na různé fragmenty a úsměvné příběhy z jejich vzájemné spolupráce. Pořad je doprovázen scénami z mnoha filmů, ve kterých tento nenahraditelný herec a člověk hrál. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Najednou je Menšíka zase plná televize. Režiséři si ho předcházeli a herečtí kolegové, i přes velký obdiv k němu se s ním "báli" hrát z obavy, že mu nebudou stačit kvůi jeho přehnaným a geniálním improvizačním schopnostem, ve kterých vynikal. a které z jeho rolí vytvářely něco, s čím se dnes už v herectví nesetkáme. Vesměs pravdivost a kvalitu. Deset let starý vzpomínkový pořad vznikl u příležitosti jeho nedožitých 75 let a moderoval ho Marek Eben. Pořad nepůsobil až tak pietně, jak se nabízelo, a na podiu se v rychlém sledu střídali tvůrci filmů a herci, kteří s ním měli možnost hrát spolu s ukázkami z filmů i ze zábavných pořadů, které za svoji bohatou kariéru natočil. Divák se dozvěděl to, co se o něm běžně tradovalo, ale také to, co se o něm až tak nevědělo a sice, že psal občas náměty ke svým filmům a navrch každý z umělců přidal svoji osobní zkušenost s ním. Ukázky se ve většině vybraly ty z jeho známějších filmů, které si u diváků, potažmo kritiků získaly oblibu nebo kredit a k vidění byly scénky s jednou z jeho nejčastějších hereckých partnerek Jiřinou Bohdalovou. Z ukázek bylo znát, že každou roli, i tu vedlejší a rozsahem nevelkou, dokázal obohatit svým mimořádným citem vyhrát si s ní, ačkoliv na papíře mohla působit plochým dojmem. Stavbu pořadu asi naplno neocením, jelikož mě Menšík už nedokáže ničím překvapit. Byl to (herecký) živel jak má být, ale všechny pořady o něm jsou klidnějšího až téměř nevzrušivého rázu a navíc jsou všechny na chlup stejné. Většina umělců vystupujících v jubilejním večeru už dnes rovněž není mezi námi. Mé hodnocení: 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľký, väčší, Menšík. Také je správne stupňovanie v češtine. A som si istý, že v roku 2029 vznikne program aj na oslavu jeho storočnice. Táto oslava 75-ky bola dôstojná, ale neprekročila ešte prah komunizmu. Super boli scénky z filmov, super bolo aj spomínanie hercov, ale celá tá forma pripomínala ešte socializmus. Hoci sa písal rok 2004. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší střihový pořad o Vladimíru Menšíkovi, kterým provádí Marek Eben a vzpomínají Menšíkovi kolegové a režiséři, kterých už spousty také nejsou mezi námi. Tenhle pořad byl na úrovni, oproti jinším estrádním zábavám, které byly o Menšíkovi natočeny. ()

otík 

všechny recenze uživatele

V roce 2004 natočila ČT poctu asi největšímu českému komediálnímu herci Vladimíru Menšíkovi. Sice to bylo poměrně dlouhé díky hodně hostům, kteří vzpomínali na svého kolegu a ukázek mohlo být více, ale i tak díky ČT aspoň za tuto vzpomínku. A také díky moderování Marka Ebena z toho nebyl průšvih, ale solidní vzpomínkový pořad. PS: prý každý člověk je nahraditelný, ale Menšík jako herec je nenahraditelný ()

Casablanca 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda pořady založené na vzpomínkách a historkách. Jenže Menšík je Menšík a když na závěr Vinklář promlouval o svém daru a měl na krajíčku, myslela jsem, že se k němu přidám. Odešel brzo.. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Výběr z filmových scének a rozprávění se spoluherci Vladimíra Menšíka, ovšem trochu podbízivé. Silvestrovské večery jsou podstatně vyšší level. Uvádí Marek Eben ještě předtím, než pohřbil svou kulturní úroveň pod bahno moderování reality show. ()

hermiona 

všechny recenze uživatele

Zakázané ovoce nejlíp chutná - asi proto ten humor chutnal docela jinak, když ho tvůrci pojídali ze zakázaného stromu. Byl to kumšt dělat si legraci z něčeho, z čeho se legrace dělat nesměla. Teď si každý dělá srandu z toho, co vůbec legrační není. Dnes nevznikají zábavné pořady takových kvalit jako za předchodzího režimu. Asi proto, že ty geniální herce, humoristy, zpěváky a všechno hezké odnesl čas. Proto vzdávam dík archivům a těm málo zbylým opravdovým hvězdám tady dole alespoň za retropárty z dob minulých, nádherných a veselých. A hlavně - na úrovni hodné slušného diváka, odchovance inteligentní zábavy. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Jasně, Menšík byl geniální... A kdyby tam byl, neměla bych jinou monost než dát 5*... Jenže tohle byl sestřih proložený některými milými a jindy trapnými komentáři... Od kýčovité estrády to držel jen kultivovaný projev Marka Ebena... ale při popíjení vína s rodinou jsme to zvládli, zasmáli se a proložili to vlastními komentáři... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vladimír Menšík byl, je a bude nepochybně patřit mezi minimálně TOP 3 nejlepší herce naší historie. A nejspíš je i nejlepším komikem všech dob. Člověk si rád připomene nezapomenutelné scénky a filmy ve kterých exceloval. Akorát by mě zajímalo, jakým způsobem se připravuje vzpomínání se známými osobnostmi? Chvílemi to na mě působilo dojmem, že ta či ona osoba ani neví co chce říct, kdy má skončit, kdy se posadit a místy si i s Markem Ebenem skákali do řeči. Pořad je navíc na ČT nezvykle dlouhý, což ale na škodu rozhodně není. ()

Reklama

Reklama