Reklama

Reklama

Nevinné lži - Série 1

(série)
Česko, 2013, 9 h 47 min (Minutáž: 70–78 min)

Hrají:

Luboš Veselý, Helena Korejtková, Tomáš Jeřábek, Richard Zevel, Otmar Brancuzský, Milan Slepička, Kamil Švejda, Pavel Liška, Vanda Hybnerová, Sandra Černodrinská, Nataša Gáčová, Matěj Švehla (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pod hladinou je hereckým koncertem sester Geislerových a Kolářové, vynikající sonda do mateřství z mnoha stran podpořená klasickým prvkem nekompromisního herectví Luknára. Je to tak, skutečné muže stále musíme hledat za hranicemi. Lež má rozbité auto je v celku miloučká komická romance, snad první role Dyka, ve které nepřehrával své herecké partnery. V kontextu komediální nadsázky možno akceptovat i linku s Jitkou Čvančarovou a jejími rozkošnými přednostmi. Druhý dech měl na to strhnout k naprostému úžasu, jak je realistický, bohužel závěrečná sociální utopie a ekonomická sebevražda bez následků tomu poněkud podřízla větev. Hvězdička je bohužel vyloženě slabší záležitost, podobné mediální fenomény českému prostředí moc nesvědčí čili jsou velmi málo uvěřitelné. A v kombinaci se Suchošem a Voříškovou je to celé naprostý propadák. Klukovina pro změnu pracuje s četnými klady, i když jako celek neoslní. Přesto téma ano a některé jednotlivé postavy opět ano (Liškův uzurpátorský otec), ale spíše je to zaplněno schematismem a náhodami. Chromozom je boží záležitost s potenciálem kultovky. Lesba Terezy Brodský patří mezi to nejlepší, co kdy vytvořila, příběh je aktuální, graduje, výborně je obsazen i ve vedlejších rolích (Kubařová), pouze toho Čermáka asi nikdy nepochopím. Toto má být nadsamec? Ale no to snad ne. Každopádně top epizoda celé první série. Čistá práce je na téma syrová realita bez nadsázky. Ano, takhle to bohužel chodí. A chtít změnu je asi tak stejně naivní, jako vyřešit romskou otázku. Byl lásky čas - oproti tomu kontrastně celá 1. série vrcholí ironickou komedií tří velkých dam - Janžurové, Freimanové a Havlové. Není to o smíchu povrchním, ale všechny situace v životě lze prožít s úsměvem na tváři, když k tomu dáme svému okolí prostor. ()

Reklama

Galerie (246)

Zajímavosti (14)

  • Keď si Ondra (Michal Suchánek) balí tašku, aby odišiel na chatu, je vidieť na vrchu tašky zbalený aj šál Slavie Praha, klubu, ktorého je Michal Suchánek fanúšikom. (Gareth_Jones)
  • Natáčelo se na Základní škole Dědina na Praze 6. (Billie777)

Reklama

Reklama