Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři třináctiletí kamarádi mají vážné problémy se svým učitelem. Potřebovali by se ho zbavit. Co takhle obvinit ho ze sexuálního obtěžování? To funguje, četli to v novinách. A on si stejně nic jiného nezaslouží. Ani se mu vlastně tolik nestane, jenom ho přeřadí na jinou školu. Je to vlastně napůl jen taková hra. Udělají to, ale něco je špatně. Nějak se to zamotává. Hra jim pomalu začíná přerůstat přes hlavu. Chtěli by to zastavit, ale strach, přístup rodičů a okolí už nedovolí přiznat pravdu. Lavina se dala do pohybu. Najednou místo dětských věcí řeší dospělé záležitosti, na které nejsou ani trochu připraveni – svědomí, trest a odpovědnost za sebe i druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomuto tématu představuje absolutní vrchol Vinterbergerův Hon, nicméně česká inscenace z cyklu Nevinné lži se nenechala ničím zahanbit. Příběh je velmi uvěřitelný, výtečně napsaný a zahraný. Konec důstojný. Vše funguje tak, jak má. Jeden z nejlepších dílů celého cyklu. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni tři kluci /dnes již muži/ zvládli své role na výbornou. Líbil se mi i Pavel Liška jako mírně psychopatický otec. Tři spolužáci se chtějí pomstít učiteli a vymyslí si, že je sexuálně obtěžuje. Jaké to má následky /pro všechny/, můžete shlédnout v tomto díle Nevinných lží. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Dětští představitelé velmi dobří a příběh také dobře odvyprávěný, musím pochválit i hudbu. Jsem zvědavý na další díly. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se pomstít neoblíbenému učiteli. 1)  Spoiler. Příběh skončil příliš brzy. Zajímala by mě reakce rodičů na pravdu, reakce okolí, školy, spolupracovníků obviněného učitele. Bylo by dobré mít i zpětnou vazbu od pachatelů. Prostě pro mě to nejzajímavější ve filmu nebylo._____ 2)  Zaujal mě 16letý (bez záruky) dnes vášnivý gamer Jan Vaši (s cholerickým otcem, kterého parádně hraje 41letý Pavel Liška). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z témat moderní doby. Až se divím, že takových případů neznám více, protože zneužít situace se dá velice snadno a dokazování je opravdu obtížné. I když...Přece jen tak snadné zneužití možné není, i když záleží na postoji vyšetřovatele. Ovšem ten tlak, vyvíjený na údajné oběti, může být chápán všelijak. Napadlo měl plno alternativních konců příběhu, ale ten zfilmovaný byl trochu "násilný". ()

Lachtaan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu lhát, že mě sem navedla sekce Související u dánského filmového drahokamu jménem Hon. Ale právě proto jsem byl už od ledna nalazen na téma, které zase tolik ve světě filmů nevídám. Klukovské obsazení bylo na výbornou a Taclíka si také pomalu přirovnávám spíše k vážným než ke komediálním, často patetickým rolím. Celý tenhle cyklus by byl fakt povedený, kdyby se finální gradace dala napsat i natočit více emotivně (soudě již dle vícera dílů). Klukovina 8/10 b. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příčina - zabavené horolezecké vybavení - klukovské zloby poněkud vachrlatá - uměl bych si představit něco zásadnějšího - možná by mi stačila i ta do nenáviděného kantora zamilovaná sestra. Dál už mi ten příběh ladil. Jestli mi něco naopak neladilo, tak výkon Pavla Lišky. Na roli přísnýho táty podle mě není ten správnej typ, o to víc pak musel tlačit na pilu a ta vydávala nelibé tóny. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně nejlepší díl z Nevinných lží. Herecké obsazení skvělé, herecké výkony skvělé, příběh naprosto skvělý. Po prvním shlédnutí mě Klukovina zůstala ještě velmi dlouho v mysli ... Sice to ze začátku nebyla tak úplně nevinná lež, ale k čemu se nakonec dopracovala mě opravdu znepokojilo ... Nádherný příklad, jak se může úplně nevinný člověk dostat do nehorázných problémů ... Je pravda, že konec byl trošku "zpohádkovaný", ale ani to mi skvělý zážitek ze sledování tohoto dílu neubralo ... Opravdu velmi silný příběh, který je velmi dobře zpracovaný! ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tenhle film je docela těžké. Na jednu stranu totiž je to dobře natočené, dobře zahrané - především tedy dětské role, např. Liška byl hrozný - a tak celkově se tomu dá máloco vytknout. Jenže na druhou stranu, se tomu paradoxně dá vytknout vlastně všechno. A to především, samo téma a pointa. Nevím, jestli se dá spočítat, kolikrát už něco takového bylo natočeno. Stěží. Připadá mi už vysloveně trapné to točit znova a znova. Možná tak jako epizodu nějakého seriálu. Jo počkat, ona to vlastně epizoda seriálu tak trochu je. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televizní série Nevinné lži si díl od dílu drží minimálně standard a přes to nejede vlak. Každopádně u tohoto dílu mne totálně dostalo samotné téma o tom jak jedna „klukovina“ může obrátit na ruby životy spousty aktérů….a to i relativně vzdálených. Téma za jedna….jeho napasování na příběh za jedna….vtažení diváka do děje za jedna….herecké výkony za tři mínus. A tohle je můj zásadní problém…..je to po herecké stránce nějaké odfláklé. Nevím, jestli to je špatným castingem nebo faktem, že jde o televizní záležitost, ale pomalu mi z toho nejlépe vychází tehdy patnáctiletý Piškula. Jinak však dobrá práce…..byl jsem ve hře, dokázal jsem pochopil jednotlivá konání i se vciťovat do jednotlivých postav….tohle prostě beru. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při titulcích jsem si hned vzpomněl na brilantní Hon od Vinterberga. Česká televizní obdoba není špatná. Spíš filmařsky mě ale donutila se zamyslet nad tím, jak snadno a rychle dokážeme člověku zničit život. Na konci jsem čekal trochu důslednější závěr, ale dobrý, fakt dobrý. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka docela trefně otevírá velké společenské téma a tím je křivé obvinění z pedofilie. A jak jsme mohli vidět, je to velmi snadné. Obvinit rozhodně. Vinu už pak nelze nikdy smazat. Hlavně proto ne, že vždycky zůstane stín podezření především pro okolí. Kdyby kluci vydrželi, učitel je navždy zbaven civilního života v podobě, v jaké si jej maloval. Až na výkony trojice mladíků šlo o jinak kvaklitní povídku navíc s kvalitním rozuzlením. Problémem této společnosti však je, že není schopna nést tíhu a vinu pomluvy a rozeznat ji od pravdy pokaždé. Můžeme se jen domnívat kolik kauz v minulosti bylo smyšlenkou se stejnou nebo pobnou motivací. A když se k tomu připočte jeden či dva pomatení svědci, kteří si vybaví něco, co se nestalo nebo co si domysleli jinak, je pohroma na světě. Je až děsivé, jak snadno jde někomu zničit život. Na straně druhé se nesmí zapomínat v příběhu na fakt, že dospělý učitel má sex se šestnáctiletou žačkou a zároveň je nevěrný své ženě. ()

Reklama

Reklama