Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný manažer žije svůj příjemný život v luxusu na splátky, s ročními bonusy, služebním autem, golfem a ukázkovou rodinou. Pozice, stabilita a sebeuspokojení. Úspěch jako samozřejmost. Jenže pak z minuty na minutu přijde o práci, o společenskou pozici, o perspektivu, o služební auto i bonusy. Novou práci podle jeho představ mu nikdo není ochoten nabídnout. A s důvěrou sám v sebe a své schopnosti dlouho nevydrží. Z ješitnosti předstírá, že se nic nestalo. Jenže skutečnost jej brzo dostihne, život na splátky je v troskách... Jak hluboko musí člověk padnout, aby si dokázal vážit obyčejných věcí? (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúca epizóda o tom, ako ľahko môže človek spadnúť a ako dlho to trvá, kým si uvedomí, že sloboda vlastného rozhodovania o svojom živote je lepšia než akákoľvek platená práca v obleku. Zaplatíme ti 90 000, ale budeš našim otrokom, taká je filozofia korporátu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, jo, přesný obraz dnešní doby - vyždímat člověka na maximum, využít a zneužít jej do poslední chvíle, a pak jej odkopnout. Skvěle zahrané, skvěle napsané a závěr akceptovatelný z reálného pohledu. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Bylo až mučivé se dívat, jak se hlavní hrdina propadá stále hlouběji do svých lží, jak není schopen postavit se k situací čelem a hledat řešení, dokud je ještě čas. Tato část byla výborně zpracovaná, věrohodná a přesvědčivá. Kdyby nebylo toho prostoduchého, zjednodušující závěru, kdyby autoři nechali třeba otevřený konec jako výzvu k zamyšlení, neváhala bych a dala bych čtyři hvězdičky. Takhle v žádném případě! ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku mi byl big manager v podání Jiřího Langmajera hrozně nesympatický. Přestože s ním osud házel ode zdi ke zdi. Nakonec to ale dobře dopadlo, takže doporučuji všem se podívat. Život nekončí s prvním pádem na hubu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice trefně popsaný a navíc stále aktuální příběh z prostředí byznysu. Navíc jej táhne nejen skvělý Langmajer, ale zdatně mu sekunduje i Petra Hřebíčková, doplněni účetním a farmářem Ondřeje Malého. "Proč jsi nevzal mě?" Protože jsi kamarád!" Opravdu jako ze života, byť pointa byla vcelku jasně avizovaná od začátku. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně se mi takovýhle příběh manažera nezdá z tohoto světa, ale možná, že jen já jsem mimo. V každém případě zahrané je to dobře. Je to jen pohádka o tom, jak bezcitný manažer k rozumu přišel. Nic víc. Ale docela fajn. 70% ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom, jak na vysokym místě je hodně co ztratit, o pasti s vysokym životnim standardem a neschopnosti z něj slevit... Jen je škoda, že je to taková moc průhledná moralitka s pohádkovym průběhem - s tim mám největší problém. Ale jaká náhoda, že na sebe Langmajer s tim bejvalym účetnim každou chvíli tak narážej, co? ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý dech vyráža dych životnému štýlu na dlh, úvery a kreditné karty. Ako sa jeden úspešný manažér zaťal a pravdu nepriznal až do poslednej chvíle. Alebo ako sa dá ľahko zvyknúť na životnú úroveň a potom ťažko priznať porážku. Manažérske pozície s nekonečnými výhodami nie sú k dispozícii pre všetkých alebo nie navždy, hlavne v čase krízy. Pritom aj v domácnosti vidno, ako neustále zostáva odtrhnutý od reality, až kým nepadne na dno. Pracovať rukami, niečo vyrábať a zaobísť sa bez biznis plánu je riadna zmena, ale reálna. Je to síce karikatúra situácie, ale tak dobre natočená, že som neodolal aj repríze. Jeden z najlepších dielov Nevinných lží. Možno aj preto, že Langmajera môžem a ešte viac Petru Hřebíčkovú. Od nej by som si teda desiatu pripraviť nechal. (26.10.2014 a 16.3.2017) –––– Na začátku každého úspěšného podnikání musí být byznys-plán. –––– Možná bys moh místo zhánění práce začít skutečně pracovat. –––– Sedumkrát upadni, vosumkrát vstaň. Čínské přísloví. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle epizodu jsem dnes viděl potřetí, silně mě oslovila a ovlivnila. Měl jsem puštěnou ČT24, a když nablblý moderátor Roman Fojta položil prezidentovi Exekutorské komory dotaz, jestli se neobávají (!!!!) vlny exekucí kvůli covidu-19, tak jsem přehodil na jedničku a sledoval příběh zoufalství, které podle mě právě prožívají desetitisíce rodin. Kouzlo nechtěného. Pane Fojto, jen pro vaši informaci, vy trumbelíne, exekutoři se toho neobávají, exekutoři se na to třesou, čekají je totiž žně. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbil se mi námět a to jak tak nějak najednou dostane vyhazovač z práce vyhazov z práce. Langoš to zahrál sqěle a kdo byl někdy v takové situaci ví, že to není žádná sranda. I když ti účetní (Ondřej Malý) jsou daleko více adaptibilnější než ti nahoře. Byla to trochu pohádka, ale přesto je dobře, že to vůbec vzniklo. Je to ze života a je dobré to ukazovat. Za mě 75% ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drama až nebezpečně moc ze života. Langoš a Hřebíčková jako přesný manželský pár. A téma, co dokáže vyděsit jakéhokoli českého smrtelníka. Zvlášť když vás výběr zaměstnání už brzy nevyhnutelně čeká. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající Jiří Langmajer, který mne snad nikdy nezklame. Tentokrát v roli člověka vystaveného tvrdé "pracovní" realitě. "A pocit, že jsem na světě užitečnej, je, jak víte, za pětadvacet!" Nejen za perfektní závěr plný počet. ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Podívaná, kterou jsem shlédl je něco, co mě hodně ovlivnilo. Být připravený na cokoliv, vážit si sám sebe a nenechat se shazovat, nerozhazovat peníze, které nemám.... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Happy end mi přišel jak z jiný galaxie, ale nemůžu říct, že mi to nevykouzlilo na konci úsměv na tváři a ty vážné scény naopak knedlík v krku, protože to této pasti se můžeme dostat všichni. I když který trouba bude vydělávat 190 tisíc a alespoň třetinu platu neušetří. Jinak ale skvělý Langmajer a kouzelná Hřebíčková. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobře natočené a zahrané. Po dlouhé době mi Langmajer nepřipadal jako nějaký ochotník, ale jako vyzrálý herec. Možná trochu přehnané a naivní, ale velice příjemné a varující. Nic netrvá věčně ... a sytý hladovému nevěří. ()

Reklama

Reklama