Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jindra je fortelný řemeslník, milující manžel a otec. Uchoval si svobodného ducha a navzdory své dřívější divoké životní etapě se cítí spokojen v přičinlivém rodinném životě. Jindrovým postojem je chovat se slušně, respektovat společenská pravidla a zákony. Jeho obchodní a pracovní partneři, na kterých je závislý, si tím však život nekomplikují. Slušnost a dodržování pravidel se stává nevýhodou a počátkem Jindrových finančních potíží. Splátky půjček jsou nemilosrdné. Nakonec je vystaven prosté otázce – kam až lze zajít, aby člověk zůstal sám sebou v konfrontaci s potřebou zajistit rodinu. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě nejslabší díl cyklu, první i druhé série. Lež nijaká, příběh nulový, většina stopáže nuda, o to víc mě pak překvapuje, když se podívám na jméno režiséra a scénáristy v jedné osobě. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problémy s podnikáním a s druhotnou platební neschopností přivedou mladého řemeslníka Jindru málem na dlažbu. Zdá se, že kvůli neplatícím zákazníkům přijde nejen o podnikání, ale i o rodinu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesný portrét lidského typu i poměrů ve stavebnictví. 1)  Poněkud prostoduchý Jindra s přerostlým egem a neschopností odhadnout vlastní síly i druhé lidi je fakt ze života. Takových Jindrů je. Bohužel však mám pocit, že ještě víc je těch grázlů a grázlíků kolem nich. A manželek, jako je ta jeho, je taky spousta._____ 2)  Spoiler. Pokud jsi film neviděl, dále nečti! Pointa realisticky ukazuje Jindrovu cestu do pekel. Tvůrci se vyhnuli doslovnosti a nechávají na divákově fantasii, jak to celé dopadne. Vidím tu několik možností._____ a) Akce se podaří, Jindra získá prachy, poplatí aktuální dluhy, ale nezmění se. Dřív nebo později se ocitne v podobné situaci._____ b) Jeho parťák ho podrazí a Jindru buď chytnou anebo nechytnou, ale i tak skončí bez výdělku._____ c) Věc se nepodaří a oba budou lapeni. K nedostatku peněz se přidruží i trestní stíhání._____ Dobrý konec toho všeho vidí snad jenom Jindra._____ 3)  Mému oblíbenému herci 31letému Janu Plouharovi je role Jindry doslova šitá na tělo. I další herecké obsazení je trefné._____ 4)  34letý scenárista a režisér Jan Prušinovský umí, i když většinou jeho pracem dávám 3 - 4*, vždycky mi tam něco vadí. V tomto případě žádné konkrétní výhrady nemám, ale celkový dojem pěti hvězdiček nedosahuje. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já už jsem v polovině příběhu ztratil zájem dozvědět se jak náš hrdina skončí. Je to film o beznadějném případu chlapa a taky to tak dopadá. Tam prostě není cesta ven. Borec, který se sice snaží, ale svým založením není schopen stát rovně, lže i sám sobě, obklopuje se lidmi, kteří jsou ještě horší než on. V takovém prostředí pak ztrácí orientaci a pořád prohrává. Tolik stručné shrnutí, dívat se na to ale bolí mnohem víc. 55% ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stavebník v nezaviněnejch dluzích, kterej doplácí na vychcanost větších sviní - silnej příběh s jednim z nejlepších konců v celym seriálu... Holt Prušinovský. Ale za zmínku stojej i některý hlody těch jeho dvou kamarádů; ty dialogy jsou fakt drsný a skvěle napsaný. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tys mi lhal! .. Nelhal. Jenom jsem ti, prosím, některý věci neřek..." Věřím, že takhle to opravdu v tomto průmyslu funguje, a je to smutné. Plouhar mi byl opravdu sympatický, v duchu jsem si příběh dokončil a telefon zvednul. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně mi seděl Jan Plouchar, který naštěstí celý díl utáhl svou nenuceností. Příběhově jde ale o slabší díl, který má k tomu otevřený konec, a to mi prostě nesedlo. Zrovna u Čistý práce bych chtěl doslovný závěr a otevřený konec bych si dokázal představit třeba ve Hvězdičce. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že to u nás mají živnostníci těžké nějakou představu mám. Tím horší to je, pakliže hlavní hrdina zákony a pravidla dodržuje, zatímco ti okolo něj nikoli, prochází jim to a ještě se tím chlubí. Jindrovi nelze upřít, že by byl nemakačenko, cucal stát nebo se snažil za každou cenu přijít k penězům, alespoň zpočátku ne. Těžko s ním ale soucítit, když sám drogy bere, následně je prodává a ke konci se rozhodne k loupeži. Další téma samo o sobě je manželka. Ta musí mít alespoň nějaké tušení, že se něco děje, ale od počátku jí vůbec nic nenapadne. Manžel jí sice lhal, to je fakt, a má právo být naštvaná, ale následně manžela nepodpoří. Její švagrová má pravdu. Kozy, drahá školka, a vinu necítí ani za mák. Škoda, že se jí hrdina nesvěřil, možná by byla přístupnější se v lecčems omezit. A právě u tohoto typu příběhu je veliká škoda, že nevidíme konec, který zůstává otevřený. Bylo by totiž zajímavé sledovat, zda se jim loupež povedla, či ho nechal kolega ve štychu - na mě to tak působilo, nebo si to oba rozmysleli a hrdina vyřešil problémy jinak. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna hvězda navíc za Pavlu Beretovou. Já ji prostě miluju. Doplněno 10042022. Když jsem podruhé shlédnul všechny díly, tak mi tento přijde jasně nejlepší (nemyslím samozřejmě teď díky Pavle :-) ()

Feacher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl, který mi zbýval ke zhlédnutí. Přesně co se stalo znám od blízkých z reálného života a není to sranda... hvězdičku ubírám za takový zvláštní otevřený konec... ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Jindra udělal dvě kritické chyby- důvěřoval, ale neprověřoval (tzn. vrazil veškerý svůj kapitál do projektu mistra, který se choval jak vekslácký podvodník a raději si na stavbě nechá post-komunistické prasoidní lemply než poctivého stavaře) a narazil si jako manželku panovačnou fůrii, která vždy dělá všechno správně, nikdy  se nesplete, vždy musí mít poslední slovo a neumí odpouštět. A s tímhle skórem si vezme hypotéku, která mu zlomí vaz, jede to jako domino. Ten konec se prakticky nabízel. ()

Reklama

Reklama