Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Něco prostě nepřebolí, vlečete to životem zbytečně dál. A když jsou sestry součástí milostného trojúhelníku, jedna zvítězí a druhá zůstane žít sama s matkou, je na problém zaděláno. A nic pak už dál ve vzájemných vztazích není dobře, křivda a podezření číhají všude, stejně tak jako žárlivost na matku a na přerozdělování citů a pozornosti. Ani matce se nedaří dát dcery dohromady. Až nečekaná událost a společný pobyt v cizím prostředí vedou k vyčištění vztahů, usmíření a radosti z vědomí, že máme blízkého člověka. Herecký koncert Ivy Janžurové, Veroniky Freimanové a Dagmar Havlové. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Zahlídla jsem s odstupem dekády, vlastně omylem a upoutalo. Kdysi patřila tahle epizoda v cyklu Lží mezi ty slabší, divákům nesedla komediální složka. Rozumím, ovšem stačí deset let sledování celé řady scénáristicky/ herecky kostrbatých dobrodružství a ejhle! Divák se u úsměvného koncertu tří hereček skvěle zabaví a taky  se zamyslí, kam se tvorba za tu dobu posunula. Jasně, řada počinů je moc fajn, každopádně mi o sedlo tak, že se podívám i na zbytek obou sérií. Ztráta času to nebude. ()

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři slavné herečky se nám pěkně herecky vyřádily a přimotal se jim k tomu vždy skvělý a bezchybný Javorský a byl toho jeden z těch spíše veselejších, lépe řečeno hořko-sladkých dílů. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvě rozhádané sestry a jejich stará matka. Předmětem sváru je dům, ve kterém jedna sestra s matkou bydlí a manžel druhé sestry, který se kdysi líbil té první. Za jakých okolností se mohou ty dvě smířit? ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Já to nedělám jí, já to dělám kvůli ní. A kvůli tobě. Ten příběh dvou sester, kdy láska přerůstá v nenávist a nenávist v lásku, byl utvořen z velkých křivd a malých slov. Ty jejich životy, jak pupeční šňůrou spojené, byly rozdílné jako stejné. Ty roky plynuly nezadržitelně, a ani jeden z nich se nedá již vrátit. Však tragédie proměnila se v hořkosladkou pohádku, která šťastného konce nalezla v odpuštění a nabídnuté dlani. Jak jednoduché, jak složité. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na hvězdné herecké obsazení neměly dámy v hlavních rolích mnoho co hrát. Ostatně, pánové na vedlejší (důležité) koleji taktéž ne. Hezky se na věhlasné herce dívalo, ale obsah by mohl být klidně zhuštěn do poloviční délky. Každopádně přestože scéna trvala pár vteřin, dlouho jsem se tak nezasmál na pohřbu. Ve finále byl příběh i jen díky hlasu paní Janžurové milý a dojemný, byť pramálo dějově barvitý. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já si nemůžu pomoct, ale dyť ta Freimanová tady byla fakt slabá! Ono vůbec je to celkově slabší díl; ani ne tak námětem jako tim, jak je to natočený - za všechno mi utkvěla např. fyzická manipulace s matkou (takhle by jí do auta prostě vyklopit nemohly, aniž by jim nevypadla - jindy je zase vidět, že nenesou člověka, ale lehkou figurínu); taky třeba ale nerealistický zapomenutí invalidní matky uprostřed lesů a uvědomění si toho až po několika hodinách v hotelu... A jestli ten konec měl bejt nějakej jakože otevřenej (stran toho, jak že to s tou matkou teda vlastně všechno bylo), tak by to byl i celkem zajímavej nápad, jen bych zase měl problém uvěřit, že by člověk ve snaze usmířit svoje dcery byl ochotnej popřít veškerou svou důstonojst a zajít až tak daleko.Nechápu, čim zrovna tohle vyhrálo tu diváckou anketu ČT. Lidi sou divný. Ale oukej - Janžurová je skvělá pořád, o tom žádná... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipne o vážnych veciach a naviac sa to určite dá označiť ako herecký koncert troch veľkých dám českého herectva. Jeden z najlepších dielov Nevinných lží. (2013 a 25.3.2017) –––– Podívej se na ní. Je o vosum let starší a vypadá o deset let mladší. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři herečky jsou sice nadmíru kvalitní, ale příběh je trochu slabší. Jde v podstatě o dům, k to kdo se o matku lépe stará a kdo je oblíbenější dcera. Taková běžná věc v mnoha rodinách, kde žili nebo žijí sourozenci. Nepovažuji však neustálé dohadování a zákusek spadlý na sukni matky za herecký koncert. Mnoha lidem tento příběh něco připomene, něco otevře, jedna z variací tohoto tématu je aktuální i v naší rodině, ale jinak je to docela průměrná povídka. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou sester a jejich matky, který se primárně točí ohledně vztahu obou sester, o dávné křivdě a hledání cesty k sobě. Mužské role jsou opravdu jen v pozadí (možná to je i škoda), ale trojice Freimanová, Janžurová a Havlová to celkem snadno utáhne. ()

Reklama

Reklama