Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 1
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Recenze uživatele zamukooo k tomuto seriálu (4)

Pod hladinou (2013) (S01E01) 

Díl jsem viděla asi před osmi lety a od té doby jsem ho zhlédla několikrát. Za mě jeden z nejlepších dílů, dost mi otevřel oči ohledně přechozených vztahů. Když jsem díl viděla poprvé, napadlo mě, že se možná vyspí se svým terapeutem, ale že mám asi až moc dirty mind. A hle – já se trefila. Plyne z toho ponaučení, že zaplést se se ženatým není dobrý nápad – dost možná má dotyčný těch milenek víc. Jinak celkově epizoda skvěle vystihuje pocity bezdětných žen a neustálé poznámky okolí – hlavně těch, kteří už děti mají. Sice to trochu vyznívá stylem, že jakmile žena nechce děti, automaticky je za tím nějaké osobní trauma/špatný vztah s vlastní matkou (a jakmile se to trauma odstraní, samozřejmě bude chtít 2 děti a všechno bude sluníčkový), ale to není tak podstatné. Podstatné je, že by lidé moc neměli rýpat do důvodů, proč někdo nemá děti. My se lidí můžeme zeptat, jestli plánují děti, ale tím by to mělo končit – není dobré se na to opakovaně ptát a ještě vyčítavým stylem „proč?“, nemůžeme vědět, jestli dotyčný není neplodný nebo to pro něj není citlivé téma. Když už o těch problémech někdo promluví, dost často se dočká rad typu „nesmíte na to myslet a hned to půjde“ a když někdo děti nechce, je to snad ještě horší – pak si zase vyslechne něco o sobectví nebo o kariéristkách. Líbil se mi i ten rozhovor s matkou na konci, který vysvětlil, proč ji do toho tak tlačila. Mnohdy to rodiče s námi myslí dobře, i když způsob, jakým to říkají, je zraňující. Jen bych vytkla to klišé ženy zamilované do svého terapeuta, to si mohli odpustit. A celkově mi přijde málo pravděpodobné, že by žena tajně brala antikoncepci a manželovi nic neřekla. Tipla bych, že častější je spíš opačný případ. Ještě tedy musím vyzdvihnout komentář rakovnika - také jsem si všimla, že neseděl věk Evy s věkem její matky. ()

Druhý dech (2013) (S01E03) 

Člověk si na tom dílu dobře uvědomí, že pokud má někdo sice luxusní dům, auto atd., ale vše má na dluh, není to vlastně žádné bohatství. Ty věci mu reálně nepatří a může o ně kdykoliv přijít. Jinak byl ale tenhle díl oproti ostatním hodně slabý a až moc odtržený od reality. Především postava, kterou hrál Langmajer, byla opravdu na facku. Nevěřím, že by někdo tajil finanční problémy i před vlastní manželkou, a po ztrátě zaměstnání ji ještě poslal s dětmi na dovolenou. Díl byl celkově plný absurdit, ke skutečnému příběhu měl daleko - hlavně bych v dnešní době chtěla vidět chlapa, kterému by vadilo, že jeho manželka chce taky pracovat. Dnes už muži dávno nechtějí být jedinými živiteli rodiny a od žen očekávají, že se budou podílet na rodinném rozpočtu. A že by někdo, kdo tolik vydělává, neměl vůbec žádné finanční rezervy? Ještě ten konec, to bylo jak ze špatný parodie... ()

Hvězdička (2013) (S01E04) 

Nechápu nízké hodnocení... nápad byl hodně ze života, přestože zrovna na blozích většinou lidé vystupovali za sebe a dávali tam své skutečné fotky. Ale asi to tak vnímám, protože já hlavně sledovala kosmetické blogy nebo blogy o životním stylu. Hlavní však je myšlenka, že kolikrát se člověk na internetu vydává za úplně někoho jiného, než kým je, což sice není žádná objevná myšlenka, ale je dobré si to uvědomit. Takže např. za klávesnicí nemusí být 17letá kočka, ale prošedivělý muž kolem padesátky. Tereze Rambě Voříškové ta role perfektně sedla. Jen ten konec byl zbytečně až moc negativní, nemuseli to dělat stylem, že přišel úplně o všechno, nejen o blog, svou novou lásku, ale i o rodinu... taky si mohli dopustit to klišé, že samozřejmě všem jde jen o to jedno a vyspí se spolu. Jinak slušný díl. ()

Chromozom (2013) (S01E06) 

Příběh, který se nebojí jít proti proudu a odkrývá tabu. Aneb o světě, kde má větší hodnotu právo na dítě než právo dítěte. Je mnoho dětí vychovávaných v duhových rodinách či single matkami atd. a jsou v pohodě, ničím netrpí. Každý člověk však mámu a tátu má. To není homofobie, to je biologický fakt. A člověk má právo znát svůj původ. ()

Reklama

Reklama