Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ayla je mladá, krásná a sebevědomá. Ale jakožto Turkyně a v Německu žijící muslimka se musí postavit své konzervativně smýšlející rodině a bojovat za život, jaký chce žít. Pracuje jako oblíbená vychovatelka ve školce - kvůli její práci v nočním baru a odmítnutí domluveného sňatku se jí však zřekne vlastní otec. Jejich pochroumaný vztah se snaží napravit Aylanina sestra Hülya, která sama akceptuje pravidla turecko-muslimského světa. Když Ayla potká Ayhana, cítí, že by mohl být pro ní tím pravým - ale poté zjistí, že je sám zapleten do vražedného plánu na očištění rodinné cti. Jeho sestra Hatice opustila svého nenáviděného manžela v Turecku a snaží se sama s malou dcerkou protlouci v Německu. Ayla se s ní setká právě ve školce, kde pracuje - a brzy pozná, že Hatice je v opravdovém nebezpečí a nabídne jí přístřeší. Přitom zjistí, že Haticin bratr, který jí má pronásledovat, je Ayhan, do kterého se Ayla zamilovala. A ačkoliv se Ayhanovi samotnému protiví potrestat svou sestru, je nejstarším synem v rodině - a nelehký úkol tedy připadá na něj... Režie: Su Turhan; Hrají: Pegah Ferydoni, Mehdi Moinzadeh, Saskia Vester; Přístupnost: 16. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sillný téma, který upadlo na špatným zpracovaní a výkonu hlavní představitelky, která je sice krásná a sexy, ale herecky je někde na úrovni ochotníka na začatku svý kariéry. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Film Ayla má možná některé scénáristické nedostatky, nejrušivěji působí náhoda, že Aylin milý je bratr pronásledované matky dcerušky, o kterou Ayla pečuje v mateřské školce. Jinak je to ale film silný, jaké v poslední době německá kinematografie produkuje dost. Problém tureckého etnika v cizorodém německém prostředí vystupuje na povrch, když se emancipovaná Ayla odmítá podřídit příkazu otce, aby se odjela do Turecka provdat, a místo toho brigádničí jako opatrovnice v mateřských školách a po večerech dělá šatnářku v klubu ne zrovna dobré pověsti. A osudově se setkává s fotografem, jehož rodina nutí, aby smyl hanbu rodiny a donutil k návratu do Turecka a posléze zavraždil sestru, která z Turecka od manžela utekla. Rozhodná Ayla tomuto neštěstí zabrání a napomůže útěku nešťastné matky a dcery do Nizozemska. Čtyři hvězdičky si tento film rozhodně zaslouží. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama