Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (733)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tady člověk musí smeknout skalp, protože za dva miliony natočit něco takového, navíc s takhle lákavým obsazením, to chce mít kurva talent. Snímek by se dal téměř s chirurgickou přesností rozřezat na třetiny, v níž se nejdříve seznámíme s hlavními postavami, pak s nimi vyrazíme na záchranářskou misi, abychom v posledním dějství byli svědky nečekaného masakru. A můžu vám zaručit, že třeba Rothovo Green Inferno se může jít zahrabat, protože tady nejen, že se dějou mnohem horší zvěrstva, ale skutečně bolí každá zlomenina nebo postřelení. A i právě díky téhle syrovosti a brutalitě odpustíte filmu ono lážo plážo tempo. Jinak casting fakt parádní, a přesto, že Russell si hraje zase to svoje, já mu to žeru furt. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V malom meste so zabehnutým rádom prichádza k niekolkým vraždám a záhadným zmiznutiam. Šerif s pomocou obyvatelov zisťuje, že tieto udalosti má na svedomí nepoznaný indiánsky kmeň. Vznikne štvorčlenný tím, ktorý sa vyberie hladať stratených obyvatelov. Na území necivilizovaného kmeňa ich však čakajú nástrahy, s ktorými sa ešte nikdy nestretli. - Prvý Horor skombinovaný s Westernom, ktorý som videl vo svojom živote. Nevedel som, čo mám od toho očakávať, ale tešil som sa na Sida Haiga. Vo výsledku som ale velmi spokojný. Musím však podotknúť, že velkým defektom tohto hororu je prvá časť, počas ktorej je dej strašne ubíjajúci. V druhej polovici sa už tempo rapídne zvyšuje, ale ani extrémne brutálne scény patriace k top gore scénam tohto roku to u mňa nevytiahli na plnú, čo ma dosť mrzí. Pre diváka ktorý má radšej pomalý dej a dlhú stopáž by tento fakt ale nemal byť problémom. Prekvapila ma úžasná americká angličtina a neustále ain't. K hereckému obsadeniu nemám žiadne výhrady, možno tak k žene Patricka Wilsona, ktorá bola na môj vkus doslova škaredá, ale to je znovu len otázka osobných preferencií. Ostatne väčšina hereckého obsadenia má s hororom viacero skúseností, takže moja trápna "rubrika" na konci komentárov je tentokrát extrémne dlhá. Vizuálne je všetko v poriadku, aj keď sa občas objaví roztrasená kamera, ale tieto detaily nebudem rozoberať, pretože ide o tohtoročný nadpriemer. Posledná pol hodinka má dokonale zvolenú hudbu, ktorá buduje dosť dobrú atmosféru aj vďaka tomu, že divák má po hodine a pol filmu len mizivú predstavu o tom, ako členovia kmeňa vyzerajú a čoho sú schopní. Obyčajne mi takýto prístup tvorcov a ich skrývanie zla v hororoch vadí, lenže v Bone Tomahawk je tento štýl úplne ideálny, hlavne vďaka silnému záveru a brutalite v ňom. Musím pochváliť aj názov, ktorý sa mi zdal pred pozretím trochu divný, ale aj ten má v tomto horore svoju podstatu. Definitívne jeden z najlepších hororov tohto roku a nebyť vyčerpávajúcej stopáže, bol by to pre mňa jeden z najlepších hororov posledných dvoch rokov. + Sid Haig + herec z The Thing + herec z The Cabin in the Woods + herec z Insidious, Insidious 2 a The Conjuring + herec z World War Z a Welcome to Harmony + herec z A Perfect Vacation a The Vatican Tapes + herec z The Human Centipede III (Final Sequence) + herec z House of 1000 Corpses ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Slušný film, ale predsa len som od Bone tomahawk čakal o niečo viac. Kombinácia hororu a westernu sa už pár krát objavila a väčšinou sa jednalo o veľmi zaujímavé záležitosti, napadá ma napríklad Dead birds, Burrowers alebo Ravenous. Bone tomahawk má ale viacero slabín, ktoré jeho úroveň zbytočne znižujú. Tou hlavnou je rozhodne zdĺhavosť, síce určite nepatrím medzi divákov, ktorí potrebujú akciu od začiatku do konca, skôr naopak, ale v tomto prípade zvolený štýl filmu skôr škodí. Síce nemôžem tvrdiť, že by som sa nudil, zvládnuté je to aj tak celkom kvalitne, ale prvé dve tretiny obsahujú až príliš moc prevažne dialógových sekvencií, ktoré síce nie sú hlúpe, ale dlhé a zbytočné. Pri filme o kanibaloch určite nepotrebujem počúvať o tom, ako vyriešiť problém s čítaním knihy vo vani a podobne. Chcelo by to aj lepšiu gradáciou, aby sa niečo hororovejšie dialo aj v priebehu, tu sa jednoducho len film celé dve tretiny drží na jednej úrovni a potom rýchlo prepne do hororového módu, ale tiež len obsahom, inak tá absencia hororovej atmosféry ma veľmi mrzela. A za zápor považujem aj fakt, že sa tvorcovia rozhodli nechať vyriešenie problému hlavne na ľudí za zenitom, no nemyslím po hereckej stránke, ale jednoducho charakterom postavy. Ale aj tak sa mi to celkom páčilo, film má skvelú vizuálnu stránku a atraktívne prostredie, takže sa na to príjemne pozerá, poteší výborné herecké obsadenie, kde nechýbajú mená ako Kurt Russell, Patrick Wilson alebo Matthew Fox a v malých úlohách potešia aj David Arquette a Sid Haig. A tá posledná tretina síce svoj potenciál úplne nevyužije, mohlo to byť napínavejšie a nie až tak komorné, ale aj tak to prinesie určité zadosťučinenie a tých pár drsných momentov rozhodne poteší. Takže znovu ma to už neláka, ale aj tak Bone tomahawk určite stojí za pozornosť, kladov je tu dosť a bavilo ma to. No pri pár zmenách sa mohlo jednať o výbornú záležitosť. 65% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Chutná to jak kukuřice.“ - „Je to kukuřičná polévka.“ - „Aha, tak to dává smysl.“ Dle zdejších recenzí jsem se raději připravil i na možnost, že se budu 3/4 filmu nudit a pak se (snad) něčeho dočkám. Ale nakonec se mé obavy ukázaly jako liché. Ta dlouhá „příprava“ na závěrečné „rozuzlení“ mě nenudila, právě naopak. Záměrné zdlouhavé, ničím nepřikrášlené cestování sice s daným cílem, ale hodně nejistým výsledkem, mě bavilo. Stejně jako konverzace mezi těmi 4 „statečnými“, kdy i ty „zajímavé“ postřehy nejstaršího člena mají svůj smysl (a humor), nejsou otravné. Divák má díky téhle cestě spoustu času poznat postavy a naplno jim začít fandit. No a pak přijde čirý naturalismus…pro někoho nejspíš hůře snesitelný, ale s tím už do toho člověk musí jít. A jsem rád, že se „vysvětlily“ i ony skřeky z „jiného světa“. Závěrečný masakr určitě stojí za to, ale ten useknutý, jakoby uspěchaný konec po něm…to tvůrci filmu příliš nezvládli. Celkově to vidím na solidní 4*. „A není to jen proto, že jsi pěknější, než většina krav.“ - „Většina?!“ - „Nikdy jsi neviděla Jessicu!“ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Výrazné upozadění hudební složky dělá z tohoto přirozeně mrazivého westernového thrilleru sugestivní adrenalinovou jízdu, na kterou se nezapomíná. Nehostinné scenerie berou dech, herci hrají doslova jako o život, syrová autenticita z toho stříká až do oblak, a komorní režie střídá žánry s takovou elegancí, až přecházejí oči. Jsem nadšen a znechucen zároveň. Film roku. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama