Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Recenze (733)

radecacek 

všechny recenze uživatele

Další film, u kterého je dobré si nic nečíst, nedívat se na trailery a užít si ho. Atmosferický komorní příběh z divokého západu sází na skvělé herecké výkony, špetku humoru a vybroušené dialogy. U nás bohužel kinaři neuváděli. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Bone Tomahawk začíná jako pozvolný pátrací western zaměřený především na postavy, který však náhle přepne do zcela jiného režimu a v průběhu závěrečné třetiny se stane až fyzicky nepříjemnou podívanou. Napětí je v té době však již na takovém stupni, že nemůžete přes všechna zvěrstva odtrhnout oči od plátna. Syrový a intenzivní zážitek. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

sorry.. asi jsem divnej, ale u filmu co má dvě hodiny mi fakt vadí pocit, že když vystřihnu tu hodinu uprostřed, tak vlastně vůbec o nic nepřijdu... bez legrace. Podívejte se na první 1/2 hodinu a pak skočte na tu poslední. Dostanete dokonce i lepší film. Film ve kterém najdete tunu známých seriálových tváří (všemu vévodí Kurt Russel). Paráda. Navíc je to tak neamerické... Lili Simmons (zatím kdekoliv se mihla se předvedla nahoře bez - zde to není jinak) je perfektní volba a ve chvíli (to je v té druhé půlhodině mého hodinového filmu) kdy dojde na “hodování” už jsem jen zíral. Naprosto perfektní výběr herců, naprosto dokonale nastavená hladina naturalismu (nevyžívá se v tom s cílem šokovat ale ani neuhýbá pohledem), jen ten scénář... vážně pokud to mělo být cvičení do školy, nechápu tu "porcovačku". Pokud to mělo být free-cool-a-in tak to chtělo hodně stříhat nebo méně tlachat. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dějová prázdnota z prstu vycucaného sci-fi zasazeného do období divokého západu zachraňovaná nebývalou obrazovou krutostí. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

S neuvěřitelnou láskou vypiplanej film, sarkastický, často úplně mimoběžný dialogy, chirurgicky dokonale načasovaný napětí i násilí, všechno přesně na svém místě, včetně konce..."Už vím, proč je tahle země tak nebezpečná, to není kvůli živlům nebo indiánům, to je protože je plná idiotů!" ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Keby to nebolo tak rozťahané, dám aj vyššie hodnotenie. Dve tretiny filmu sa vlečú ako slimák. Ale to, čo nasleduje potom, to nemá vo westernovom svete obdoby. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

První hodinka a půl je celkem hezkej road movie z divokýho Západu, jakmile ovšem jeskyňáci začnou výt v noci tak se z toho stane celkem dusnej horor. Nemluvě o scéně kdy konečně naběhnou na scénu bez hudby jen za doprovodu dupání. Rozsekání zástupce v jeskyni mi v hlavě utkví asi hodně dlouho. Herci jsou super, Jenkinse jsem skoro nepoznal, navíc je ve filmu tuna cameo roliček lidí co v tom filmu pravděpodobně hráli jen tak zadarmo. Nenudil jsem se ani minutu, nářez. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi western za hooodne dlouhou dobu. Neco takhle spinaveho, drsneho a temneho tu dlouho nebylo. Postavam se diky chytremu scenari dari naplnovat typicke westernove archetypy aniz by se poddavaly zanrovym klise, dej je prijemne primocary aniz by sklouznul k otravne jednoduchosti, konverzaci je hodne ale je davkovana hezky pomalu a cele je to natoceno krasne pro oko a neprijemne pro hlavu, tak to mam rad. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

V podstatě velmi komorní western. Nebo spíš tři čtvrtiny je to western, pak se z filmu stane horor. Kupodivu to funguje. Z krutého závěru mi nebylo moc dobře, z čehož vyplývá, že režisér odvedl hodně dobrou práci. Režisér se nebojí dlouhých rozhovorů ani pomalého tempa vyprávění. Budu si muset na tohohle chlapíka dát do budoucna velkej pozor, mohlo by z něho něco bejt. Škoda jen malého rozpočtu, jestliže sebou hrdinové táhnou půlku filmu pytel dynamitu, očekával bych, že ho taky použijou - no asi na to nezbyly prachy. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

V dnešní době plné komixových blockbusterů je tento chlapácký film téměř zjevením. Dlouho se mi nestalo, abych všem hlavním postavám fandil, abych fyzicky cítil bolest ze ztráty a ze zlomené nohy při beznadějném pronásledování. Nejlepší role Wilsona a Foxe (doteď jsem je oba nemusel), Russell a Jenkins tradičně skvělí. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Tak tady si může s Tarantinem vlézt do jednoho pytle a hrát si tam na kovboje, dokud jim nedojde chrabrost a blbý vtípky. Možná je to tak, že film je dobrý, ale já zjišťuju, že nemám ráda westerny (Deadman je výjimka, která potvrzuje pravidlo?). Na můj vkus moc zbytečných rozhovorů a pindání, zbytečné romance, a konec je jak ze špatně udělaného remaku Night of the living dead. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jasné 4*, ale co... vzhledem ke všem westernům za poslední roky bych řekl, že jsme těžký nadprůměr a po Kovbojích a vetřelcích musím říct, že se aspoň povedlo skloubit dva žánry na dost vysoké úrovni. Western jak má být. Špinavý, sprostý, bezcitný. Indiáni nejen tací, jak je známe od K. Maye. Proč ne. Líbilo a hodně. Celý film postaven na těch pár obličejích a musím říct, že bez slabiny. K. Russell vynikající, stejně jako M. Fox. Stylově hláškující R. Jenkins i krásná L. Simmons. P. Wilson myslím pro tyhle role pasuje dokonale a byl, opravdu byl dobrý! K tomu luxus hudba a trochu té kanibalské brutality a máte hodně stylovou záležitost, na kterou jen tak nezapomenu... ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Rok 2015 bol pozitívny čo sa týka filmov aspoň v tom, že sa natočilo pár skvelých westernov. Bone Tomahawk jednoznačne patrí do tejto čeľade. Spektrom obyčajného filmového fanúšika ako som ja bola možno trochu obava vytvorená tým lomítkom horror. Ja ich proste nemusím. A tak keď bolo jasné svetlo a nehrozilo mi pomočenie zo strachu som sa odhodlal na tento film. Mr. Zahler si svojim režisérskym debutom poriadne vysoko nasadil latku. Prvý film a hneď takáto bomba + scenár na výbornú. Kurt Russell ako ostrieľaný starý šerif opäť v tomto roku nachádza svoje miesto na výslní. Matthew Fox na druhej strane dodával našej partií dobrodruhov punc drsnosti. Už len počtom koľko indiánov odpravil na druhý svet. Film má síce trochu pomalší rozbeh a ja ako divák som sa mierne cítil v ňom stratený, keďže som nevedel čo mám čakať. Akonáhle sa, ale udeje prvá drsnejšia situácia na scéne naberá to rýchly spád. ()

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama