Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Recenze (733)

AdamDudas 

všechny recenze uživatele

Audio: nehodnotím, Vizuál: 80% Scenár: 80% Fantastický western/horor. Aj keď sa prvá polovica miestami vlečie, v druhej polovici pocitovo prebehlo medzi 1:38:00 a 2:06:00 asi 5 minút. Skvelé herecké výkony, veľmi dobré praktické efekty a vkusná surovosť. Musím povedať - pre mňa jeden z top 5 tohto roku. "Say Goodbye to my wife, I´ll say Hi to yours." Celkové hodnotenie Kostlivého tomahawku: 80% ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Ako už niekto poznamenal desivé je len to tunajšie hodnotenie. A ako sa Wilson dostal hore? Gulička za vyprázdnenú atmosféru. Druhá za zopár dialógov ako vystrihnutých z Tarantina. ()

MartinSTFC 

všechny recenze uživatele

Netuším, co k tomu říct. Bylo to něco jiného, to určitě. Ale zároveň byla převážná část filmu o ničem, jen nekonečně dialogy. To je hlavní důvod, proč film hodnotím tak slabě. ()

doogiemus 

všechny recenze uživatele

Veľmi surové, ale zato pôsobivé. Bez zbytočných pátosov, trápnych momentov či kecov. Kto fandí tomuto žánru, vrelo odporúčam. ()

Big Daddy 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se z tak neobvyklého nápadu, spojit western a horor, nepodařilo vyždímat ještě víc. Po technické stránce nejde nic vytknout. Práce s kamerou a filtry na western pasují výborně. Základní zápletka filmu je ok, křoví okolo ní je slabší a ani obsazení není bez výhrad. Hlavní postavy, tedy Russell a Wilson, mě ale baví a banda hrůzných kanibalů je dostatečně odporná. Přesnější hodnocení by za mě bylo 3,5 hvězdy, ale za již zmíněnou originalitu jsem se přiklonil výš. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších propadáků roku. Čekal jsem western a těšil se na Kurta. Po hodině a půl naprosto otřesné nudy se začne něco dít.....jo....western přejde ve splatter část, která tam vůbec nesedí a změní celý film. Po hrozné nudě přijde sice jakási zábava, jenže do toho ještě přileze Meresjev a jako správný hrdina zachrání co se dá a po hrozící amputaci odejde středem po červeném koberci. Režisér evidentně vůbec nevěděl co točit tak to zkusil a na konec si řekl že to asi změní, jinak si spojení westernu, tvářícího se vážně v kanibal horror neumím vysvětlit. 133minut......chtělo to zaplatit střižnu. ()

weca 

všechny recenze uživatele

Bone Tomahawk mě neskutečně příjemně překvapil, je to jízda jak prase. Delší stopáž mi absolutně nevadila, dialogy jsou jak z tarantinovek - hraničí s genialitou. Nenudil jsem se ani minutu. Obsazení je taky parádní, Kurt Russel jakoby se šerifem už narodil, hodně potěšili i Matthew Fox s Patrickem Wilsonem. Pro mě bez jeden z nejlepších filmů roku, a to bez debat. Rozhodně si zaslouží vyšší hodnocení. ()

knoxwile100 

všechny recenze uživatele

Do třičtvrtě filmu to hodnotím na pět hvězd, bohužel mě ale dost zamrzela poslední čtvrtina filmu. Od té doby co narazily na kanibaly jsem si začal připada jakobych přepnul film, jakoby ten scénář dopsal někdo jiný. I přesto, že se jednalo o kanibaly, tak jsem čekal trochu víc inteligence a o něco promyšlenější konec a kvalitnější zpracování akčních scén. Prostě mi to připadalo takové tupé s ohledem na to, že jsem se většinu filmu tak dobře bavil a myslel jsem, že se jedná o něco co má hlavu a patu. Nedokážu to správě slovy popsat... 70% ()

fabregas1 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Tarantinovskej postup, dlouho nic a pak tramtadadá. Většinu času poznáváme postavy a sem tam se něco semele, ale poslední část filmu je fakt brutalita a to čekání stojí zato. Western-horor je opravdu na místě. Na začátek roku velmi milé překvapení. ()

Dzedzy 

všechny recenze uživatele

Nebýt závěrečných asi dvaceti minut, dám tomu nejspíš odpad. Nuda nuda a zase nuda. Až když k nim dorazili, tak se teprve začalo něco dít. Rozhodovala jsem se mezi jednou a dvěma hvězdičkami. Ke dvoum mě nakonec ukecal přítel. Tak tedy s odřenýma ušima dvě hvězdičky za ten závěr, za Kurta Rusela a za pěknou písničku v titulcích. ()

johnny_vasku 

všechny recenze uživatele

Westernová road movie za záchranou svých milých i sebe samých. Výborný jednak Patrick Wilson, s nímž celý film sdílíte bolest každého dalšího kroku, který musí pro záchranu své ženy učinit, taktéž Kurt Russell, jemuž byla asi škoda oholit porost na tváři, tak si při Osmi hrozných odskakoval natáčet další western, a nakonec ztracený Matthew Fox, zabiják indiánů, který si jede (a jde) pro své vykoupení. Nečekaně brutální finále vleze pod kůži a určitě na něj jen tak nezapomenete. V rámci horroru 80 %. ()

CHYREN 

všechny recenze uživatele

Hnus velebnosti, sugestivní hnus potom a dál jen zíráte na scénář nějakýho hodně úchylnýho magora. Ale bavilo. Trošku mi neladily ty "píšťalky". To, že si dáš jako meníčko někoho ze svýho druhu znamená, že ti evoluce poskytne nějakou výhodu? Samozřejmě , že ne. A ke konci to popřeli i v samotném filmu. No, nic by mi to nedalo. Kdybych neznal ten pocit, že člověk není schopný udělat jediný krok a má před sebou desítky kilometrů. Takže jsem tam s tím maníkem, co měl holeň na hadry šmajdal taky. Udělejte to, pokud na to máte žaludek. Vypadá to totiž i přes tu kanibalskou párty docela lidsky, nic moc strojenýho. ()

harpsychord 

všechny recenze uživatele

No jo, no. Cestou necestou, za svou princeznou. Jel, šel, kulhal, lezl, plazil se. A to všechno kvůli jedný bábovce. Trochu nuda, ne? Ani ta závěrečná porážka mě neporazila. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Nečekaně velmi drsná atmosféra se vyklubala v druhé půlce filmu a díky tomu si jinak nudný příběh zaslouží Vaši pozornost. Nejde jen o gore efekty, ale o celkovou scénu samotného přežití. ()

WilliamMW 

všechny recenze uživatele

Nebylo to předvídatelné. Nebylo to politicky korektní. Nebylo to zbytečně 3h dlouhé. Nebylo to plné nelogičností. Právě naopak! Jsem nadšen, jako už dloho ne (vlastně od premiéry The VVitch). Film jako za starých dobrých časů! Pokud potřebujete vědět víc, dobrá. Připravte se na skvělé herecké výkony, propracované postavy, pěkné westernové obrázky a nakonec i surovost, akci a krev. ()

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama