Reklama

Reklama

Gunman: Muž na odstřel

  • Česko Muž na odstřel (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Sean Penn hraje vyčerpaného bývalého žoldáka a zabijáka Jima Terriera, který by svou minulost rád nechal za sebou. Jediné, po čem touží, je konečně se usadit se svou dávnou láskou. Ale tajné služby se svých bývalých oveček tak snadno nevzdávají. Jim bude muset očistit své jméno a postavit se organizaci, pro kterou pracoval. Býval jejím vykonavatelem, dělal strašné věci a byl přesvědčen, že pomáhá světu. Mýlil se a jeho bývalí zaměstnavatelé se ho teď snaží zabít. V patách mu je démonický Javier Bardem, který už dvakrát přesvědčil, že hrát zlosyny bez špetky svědomí opravdu umí (ve filmu Tahle země není pro starý bez emocí vraždil na potkání, ve Skyfall zatápěl samotnému Jamesi Bondovi). Rozbíhá se dramatická hra na kočku a na myš, která vede Seana Penna přes půl světa. Ví, že neuteče nikam. Jediný způsob, jak se zachránit, je zabít ty, kteří ho chtějí zabít. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (334)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Pomstou a Krvavým Diamantem. Je tam stejné politikaření a spory o nerostné bohatství země, i boj v milostném trojúhelníku, který ne úplně funguje a je spíš druhořadý. Možná to není tak romantické, či velkolepé, ale od Morela neočekávám žádnou divočinu, nýbrž děj, který má spád a neobtěžuje zbytečnými odbočkami, které by zastavovaly kvalitní akci ------ a je to přesně to, co se mi dostalo. Takhle nabitého Penna jsem ještě neviděl a je to docela fajn, akce dynamická, poctivá, kvalitně sestříhaná, finální bitka přímo výtečná. Nebál bych se použít konstatování "solidní přírůstek do žánru". Určitě nic nového, ale probůh co od Morela chcete ? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chlapík, který stojí za úderným balením 96 hodin, dostal k dispozici dva výborné oscarové herce, atraktivní lokace a zřejmě i slušný rozpočet. Nakonec skončil někde na půli cesty. Kvůli mdlému scénáři, slabšímu tempu a sobě samém. (Na svůj věk ve skvělé fyzičce) Sean Penn se představuje jako šéf žoldáků stojící za atentátem na konžského ministra. V zemi „nevědomky“ rozpoutal nepokoje a ztratil svou životní lásku. Své někdejší hříchy přiznává vrtáním studen v chudých oblastech Konga. Roky plynou a několik chlapíků s jasným rozkazem mu za to se samopaly v ruce rozhodně nejde poplácat po zádech. Staré účty je holt třeba vyřešit. Bývalý zabiják se tak potkává se starými kamarády, svou láskou i mužem, který tady pro ni byl (Javier Bardem). Tvůrci přicházejí s rádoby neutěšeným obrázkem z Afriky, ukazují na mocenské pletichy, chtějí být vážní, nicméně tím hlavním je a má být béčková akce. Je slušná, nevyhýbá se přímým konfrontacím a ani se nesnaží být jen efektní. Jenže moc jí není. A do toho nám tvůrci servírují ještě velké bolesti hlavy hlavního hrdiny, nudné postavy a melodramatický návrat ke své milé. Nic víc, nic míň. Příběh je prostě špatný, plytký, nevýrazný. Měl skončit v rukou Stevena Seagala, který by si nad ním kdesi v rumunské produkci otevřel šampaňské. Ani Bardem a Penn se příliš nesnaží, konkrétně jeho vrásčitá tvář je pro kameru atraktivní, moc charismatu z něj ale nesálá. Tvůrci až příliš sází na příběh muže s temnou minulostí, který je nicméně skoro dobrák od kosti, víc ale s jeho postavou nepracovali. Pro mě tak bohužel promarněná šance. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Mistr péro (s en navíc, pro šťourálky) v xychtě sešlý, tělesně však dosáhnuvší životní formy (alcík se mezi gentlemany nepočítá), dělá své psí oči na Afričánky, křivozubku, Španěle a splašeného bejka. Rovina akční se vcelku sledovatelně mydlí s tou romantickou, až jeden neví, jestli se mu z krvebrocení dříve vyhajpuje famfula, nebo ze samé dojemné lásky spustí mlíko. Zvládl jsem obojí, veselme se. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem přemejšlel, proč všichni kritici a páni recenzenti tento film po jeho uvedení, tak jednoznačně odjebali a asi jsem na to přišel. Je to daň za to bejt svůj. Jedni totiž asi čekali akční jízdu a druzí zase pro změnu ukecanej politickej thriller kde je akce minimum no a Gunman je něco mezi tím. Morel na to jde opravdu po svém. Nesnaží se nikomu zalíbit, nesnaží se bejt cool, snaží se bejt jenom poctivým oldchol kouskem, kdy politické pozadí a konspiraci na nejvyšších místech občas protne nějaká ta drsná akce (Rko potěšilo) body strhávám za to, že je tu spousta scén a dějových linií bez kterých bych se obešel a klidně bych film tak o 20 minut zkrátil. No a taky i když se asi nějaká invence nedala čekat, tak je fakt, že pointa filmu (proč se to hrdinovi děje) je opravdu snadno odhadnutelná, takže originalita nula, ale jinak je na zabití nudnýho večera tenhle film jak dělanej.60% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takové to nudné béčko z devadesátek, v němž byste očekávali spíše Van Damma, než našlapané oscarové obsazení, které se celou dobu tváří, jako že se zde ocitlo omylem. A já se jim vlastně ani moc nedivím. Z Morela se po slibných začátcích začíná stávat režisér na odstřel. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľké šance som filmu nedával, niektoré recenzie nadšené neboli, ale vo výsledku ide o pomerne svižný a moderný akčný thriller. Zlákala ma dvojica S. Penn a J. Bardem. Film je podstatne akčnejší než som myslel a na postave S. Penna je vidno, že rolu zobral vážne a niečo v posilovni poctivo odmakal. Akčné scény majú švih a sú natočené moderne v štýle Jamesa Bourna či nového Jamesa Bonda. Nestáva sa mi často, aby ma niečo zaskočilo, ale osud J. Bardema ma teda zaskočil. Nejako som predvídal, že bude jedným z tých, ktorý pôjdu Pennovi po krku, ale mýlil som sa. To je v konečnom dôsledku len dobre. Mám prekvapenia rád. Čakal som priemer, ale dostal som podstatne viac. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Gunman požaduje obrovskou míru pozornosti, jinak se v něm divák po chvilce začne ztrácet. Morelova režie totiž není zrovna z nejpoutavějších. Sean Penn zastupuje Sylvestra Stallona, který asi neměl tou dobou čas. Nemůžu si přesně vybavit okamžiky, kdy přestal být Penn dobrým a zajímavým hercem. Jediné co mě na filmu nejvíce zajímalo bylo, kdy bude konec. 40% a potvrzení o tom, že 96 hodin byla vlastně docela náhoda. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU THOUGHT YOU CAN HAVE PEACE BY BEING PEACEFUL?" ------------ Poctivý thriller, pomerne čerstvý, ale zo starej školy. Pozorného diváka odmení slušným príbehom a drobnými maličkosťami. Perfektný Sean Penn, občasné akčné scény a zaujímavé neokukané španielske prostredie. Veľká škoda, že Idris sa objavil až po viac než hodine a dokopy vystupoval maximálne 5 minút. Za 4* to nedám, pretože pravdepodobne si naň ráno po prebudení vôbec nespomeniem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Akčné zábery sú kvôli réžií Morela obstojné, hoci často relatívne dlhé. Čo je dosť veľký paradox - hodinku čakáte na poriadnu strieľačku a keď nadíde, hodnotíte ju ako dobrú, no ničím výnimočnú. Žánrový štandard prinesie dobré akcie, ale finále je už máličko prepálené. Posledná tretina filmu je riadne naťahovaná, hoci sa tu objaví ešte aj nová postava, podfuky majú vyústiť do veľkej pointy a... vyšumia len tak. Je to ako nejeden film z 90. rokov, ktorý sa pomaly plazil ku koncu, ktorý neohúril. Gunman má pritom dve tretiny stopáže výborný napínavý charakter v akcii i bez nej - a vo finále oň príde. Všetko tu funguje a predsa mierne škrípe. Zápletka nie je zle vykonštruovaná, ale dosť naťahovaná. Prepínanie sa medzi jednotlivými destináciami obohacuje dianie, no finálna nie je taká príťažlivá. Akcie nie je veľa a keď už dorazí, je to osvedčená klasika ako niečo nevídané. Žánrový štandard. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Od Pierra Morela čakal asi každý viac. Ved nakopol Neesa akčným smerom a natočil vynikajúcich 96hodín. Starý veteráni makajú viac ako zamalda a na bicepsoch Sena Penna sa to príjemne prejavilo. Vela som od Penna nevidel, ale určite v takejto forme ešte nebol. Aby som to tu neobkecaval on je na celom filme najväčšie plus. Je to sympaťák a kus chlapa zároveň, takže mu nebudete mat problém fandiť. Sean ma bavil, žiaľ nemôžem to isté povedať o príbehu a celom filme. Casting sa podaril na výbornú, potešia známe xscihty (Bardem, Winston, Elba), ale zatiaľ čo v Morel s Neesonom pumpovali do diváka adrenalínovú zaležitosť, tu sa pumpujú len bicepsy Penna. Škoda nevýrazného príbehu a pomalého tempa, prvá polka vyzerala solídne. 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Čistokrevný hollywoodský akčňák, skvěle obsazený, dostatečně exotický a formálně na úrovni, s hrdinou, kterému prostě musíte fandit. Ale všechno zároveň působí tak moc ambiciózním, superchytře spikleneckým a falešně kulervoucím dojmem, že mě Gunman nakonec více iritoval než bavil. Penn je ok, ale Bardem je mimo a připsal si suverénně nejhorší roli své dosavadní kariéry a Idrisi Elbovi by měli tvůrci vyplatit tučné odškodné, že takhle mrhali jeho drahocenným talentem. Mimo je bohužel i scénář, který se uchytí jako exotické béčko v tématickém rámci Tří dnů kondora, ale ve vedlejších motivech je nezajímavý a hluchý, romantická story moc nefunguje a identitu záporáka odhalí každý ňouma někdy okolo dvacáté minuty. Vše tak hodně zachraňují zkušeně zkonstruované a dostatečně vzrušující akční sekvence, díky nimž se alespoň chvílemi cítíme v opravdu drahé společnosti... 55% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Gunman je celkem svižný thriller, kde hlavního hrdinu hraje Penn. Ten na svých dnešních 55 téměř nevypadá protože jeho figuru by mu mohl závidět nejeden třicátník. Snad jen ty vrásky jej trochu usvědčují... Filmy o zabijákovi, kterého posléze dostihne jeho minulost tu už byly tolikrát, že je ani nespočítám. Tady to bylo okořeněno lokacemi v Kongu, Londýně a Španělsku. Zejména ta závěrečná akce v prostorách arény pro býčí zápasy resp. zadních traktů, kam se normální oko turistovo nepodívá zasluhuje co do originality uznání a chvíli jsem se musel ujišťovat, zda nepřátele nekosí Penn ale Craig s povolením zabíjet od samotného Jejího Veličanstva. Standardně byl skvělý i Barden. Bohužel sem tam bylo pár hluchých ,,kecacích'' míst, která mne nejen štvala, ale byla i nelogická. např. po útěku z vily kdy Pennova milá nepojede dál, dokud jí všechno nepoví... vy by jste s bandou zabijáků v patách chtěli o něčem kecat? Naskočili by jste do káry a amazali s nohou na plynu pryč... Ale to byly spíše drobnosti. Celkově film bavil, akce měl dost a občasná změna lokací byla také příjemná. Dávám za tři kódy letů. * * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| Chodím často do kina, mnohdy i na slabší filmy. Na tohle jsem se moc těšil, ale díky nemoci jsem musel kino vzdát. No a když ted snímek vyšel ke stažení, tak jsem se do toho nedočkavě pustil. Když to skončilo, byl jsem dost zklamán. Rozhodně je to jeden z nejzbytečnějších a nejnudnějších akčních thrillerů poslední doby. Akce je tu docela málo, ale o to mi ani tak nejde. Ostatní aspekty filmu jsou vyloženě nulové. Nějaké napětí, nepředvídatelnost, herecké výkony, scénář – to zde bud není nebo je to děsně odfláklé. Vážně, mě nezaujala žádná scéna, maximálně jedna vtipná s Bardemem. Akce není špatně natočena, Morel to zvládl dobře, ale moc mě akční scény nechytly. Možná tak finální souboj byl celkem dobrý. Příběh je strašně primitivní – tu není o co stát. Sean Penn vypadal dobře, na tuto roli se hodil, jen scénář mu nedovolil se moc předvést. Elba se zde objeví jen na chvíli – zbytečná role. Winstone také nic moc. A Bardem v menší roli mě aspon v jedné scéně jak už jsem zminoval celkem dost pobavil. Režijně to není moc dobře provedené, téměř nic se nepovedlo. Hudba od Beltramiho byla obstojná. Žádný zapamatovatelný soundtrack to teda nebyl, ale dalo se to. Takže velké zklamání. Toto jsem fakt nečekal, štěstí, že jsem se díky náhodě vyhnul kinu. Tu nejslabší možnou druhou hvězdičku dávám s odřenýma ušima, holt se to Morelovi nepovedlo a bylo by mi líto mu dát jen tu jednu hvězdu – příště budu ale přísnější pokud natočí podobnou koninu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ten najzásadnejší problém vidím v castingu. Ak by namiesto Penna neohrozene bojoval s každým Statham, alebo ešte lepšie Lundgren, hneď by to bola väčšia zábava. Chybou je ale aj Bardem, hrajúci snáď najtragickejšiu postavu svojej kariéry. A to si ho s Barcelonou spájame s úlohou pomaly najlepšou. Film je akosi nepríjemne agresívny, ale nie cool a už vôbec nepôsobí ako memento hrôz súčasnej Afriky. Ale aspoň sa dozvieme, že v Kongu bola nejaká hrôzostrašná občianska vojna, o ktorej by sa dal nakrútiť oveľa lepší film. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že film mal dosť momentov, keď som sa nudil, no zase si treba priznať, že tu boli aj momenty, kedy som mal pocit, že skutočne chceli tvorcovia natočiť dobrý film so zaujímavým príbehom. Ten však asi zostal trošku niekde zakopaný, alebo sa stratil vo všetkej tej dráme, ktorej je tu viac než všetkej akcie. Film má pár dobrých prekvapení, ktoré ho dokážu posunúť správnym smerom, no najhoršia je asi druhá štvrtina, kde celý čas mám pocit, že film sa posúva absolútne nesprávnym smerom a aj motivácia je absolútne nesprávna, kde Sean Penn opäť nájde svoju stratenú lásku spred ôsmich rokov a dialógy medzi postavami vôbec nie sú dobré. Keď však prichádza na Gibraltar, veci sa opäť posúvajú správnym smerom a do príbehu vstupuje trošku viac akcie. Je to ale smutné, keď to všetko vyzerá ako skupina strelcov, ktorí nevedia trafiť jeden cieľ a okrem toho je to neskutočne rýchlo zostrihané. Celkovo film ohodnotím ako okey. Mal svoje dobré chvíľky, mal svoje nudné a zlé chvíľky, no keď si dám dokopy plusy a mínusy, som rád, že som film videl aspoň raz. Hodnotenie: C ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když jsem kdysi jako kluk v kině viděl Tři dny Kondora, byl jsem nadšený. Nejprve akcí a napětím, po letech pak i příběhem, hereckými výkony a tím ostatním, co z něj dělá špičkový film. Později jsem byl ze stejných důvodů nadšený Belmondovým Profesionálem. A Gunman mi tyhle dva filmy v mnohém připomněl. Základním motivem, strukturou, příběhem, osudovostí i emocemi. Nečekaně dospělý thriller říznutý akčním filmem, který je výborně vyváženým mixem hollywoodské akce s evropskou hloubkou. Neuvěřitelně dynamický a vygradovaný, napínavý od první do poslední minuty, přehledný a přitom na hony vzdálený současnému trendu přímočaře infantilních podívaných s příběhem osekaným na to nejnutnější minimum. Sean Penn hraje jako o život, a je ve své roli zcela uvěřitelný, přestože rozhodně se svou figurou a vizáží není tak úplně prototypem akčního hrdiny. O to je možná uvěřitelnější. Stejně jako kdysi Redford a Belmondem. Mrzí mě to nízké hodnocení, protože i přes drobné vady na kráse je to film, který si zatraceně zaslouží skončit v červených procentech. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak tady asi jen všechny, co to dostali do modrých, pošlu do prdele a považuji celou věc za vyřízenou.  Jo a ode dneška miluju (i) Jasmine Trinca.  V těch závorkách je normálně jen písmeno I, to jak to  společně vypadá, nemá nic společného s tím, co bych na Jasmine Trinca miloval. I když... Nic.   Tak pět hvězd. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

70% Skvelá herecká zostava. Penn pôsobí rovnako drsne ako Neeson (TAKEN). Celkovo sa mi páčil spád a oldscholovosť, pri ktorej netreba originálnu zápletku. Škoda, že v závere scenárista nevedel, kedy film ukončiť (wtf scéna pri zásobníku vody). Ide o jeden z mála súčasných akčniakov, kde si hrdina uvedomuje, že každý zabitý človek mu skomplikuje návrat do normálneho života, keď všetko skončí... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ničím si mě to moc nezískalo na jednu stranu některé scény ty akční jsou asi ok, ale ten zbytek nestojí za nic. ()

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama