Reklama

Reklama

Gunman: Muž na odstřel

  • Česko Muž na odstřel (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Sean Penn hraje vyčerpaného bývalého žoldáka a zabijáka Jima Terriera, který by svou minulost rád nechal za sebou. Jediné, po čem touží, je konečně se usadit se svou dávnou láskou. Ale tajné služby se svých bývalých oveček tak snadno nevzdávají. Jim bude muset očistit své jméno a postavit se organizaci, pro kterou pracoval. Býval jejím vykonavatelem, dělal strašné věci a byl přesvědčen, že pomáhá světu. Mýlil se a jeho bývalí zaměstnavatelé se ho teď snaží zabít. V patách mu je démonický Javier Bardem, který už dvakrát přesvědčil, že hrát zlosyny bez špetky svědomí opravdu umí (ve filmu Tahle země není pro starý bez emocí vraždil na potkání, ve Skyfall zatápěl samotnému Jamesi Bondovi). Rozbíhá se dramatická hra na kočku a na myš, která vede Seana Penna přes půl světa. Ví, že neuteče nikam. Jediný způsob, jak se zachránit, je zabít ty, kteří ho chtějí zabít. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (334)

Visáč 

všechny recenze uživatele

Sean Penn je výborný herec, ale do role akčného hrdinu sa vážne nehodí. Inak je tohle rovnako nenápaditá a naťahovaná rutina európskeho strihu, akými nás bežne zásobuje Liam Neeson. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu překvapivě staromilský thriller kde se víc mluví než střílí, čímž připomene klasické thriller 70.let, plné konspiračních teorií. Sean Penn si s rolí unaveného zabijáka docela poradil, ale scénář není natolik zajímavý aby bavil i v neakčních pasážích, kterých je až příliš. Přesto povedené a jiné, než můžete v současné době v žánrově podobných filmech vidět. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica za plný počet a herecké esá Penn s Bardemom predvádzajú skvelý koncert, zápletka zaujímavá, čas rýchlo ubieha. Druhá polovica to strhla do totálnej akcie na úkor príbehu, takže celkovo nakoniec priemer. Ale napriek tomu nepovažujem tento film len na jedno pozretie, dávam mu ešte šancu. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Nedoceněná akční žánrovka ze staré školy. Hlavní postava, Jim Terrier, střídá zajímavé lokace z různých koutů světa a zamotává se do politického příběhu, které jsou v současnosti (bohužel) v kurzu. Akce je velice přehledná, scénář není vůbec špatný a herci se hodí na svých rolí, zejména Penn, Winstone a Elba (škoda že měl tak málo prostoru). Morel natočil další kvalitní akčňák! Za mě silné 4 hvězdy! ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ak som ešte nezabudol čítať, väčšina tunajších komentátorov hejtuje buď film, alebo naopak tých, ktorí ho hejtujú. Tak ja skúsim napísať niečo iné. Nie som síce žiadny Gunman, ale trúfnem si prehlásiť, že vo viacerých dlhších akčných scénach tu haprovala logika. Tiež mi bola trochu záhadou povaha postavy Javiera Bardema - jeho sebavedomie vo veciach, ktoré, ako sa ukázalo, nemal vôbec pod kontrolou. Inak zábava ešte lepšia ako November Man. Čiže Sean Penn je taký December Superhuman. A to uprostred leta rozhodne poteší. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Presvedčivý Sean Penn upozorňuje, že ešte nepatrí do starého železa a zhostil sa svojho muža na odstrel viac ako uspokojivo. Drsný thriller síce dopláca na prvú polovicu, kde sa príliš dlho venoval vzťahu hlavných postáv, ale potom sa súkolie rozbehlo na plné obrátky. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Příjemný akční film v hlavní roli se sympatickým Seanem Pennem. Podle mě to mělo velice dobrý příběh, ta zápletka mě bavila a byla skvěle rozvržena na celý film. Bylo zde minimum politikaření a naopak spousta akce, čímž mě film dost potěšil. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Opět slabší průměr jako Spy, oba jsou na podobné úrovni. Seana mám ráda, hraje dobře a stejně tak i vypadá, ale tady jako všichni dost hodně "přehrával" - nikdy jsem si nepomyslela, že zdejší oblíbené slovo použiji, ale nejlépe vystihuje situaci. Navíc se pro mě nejedná o nijak zvlášť intelektem nabitý scénář, spíš měl hodně děr či hluchých míst, čímž se snímek zařazuje mezi již druhý den zapomenutý balast. Film a já znamená pro spokojený úsudek jediné slovo: interakce! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice chytrý mix akčního a částečně špionážního filmu, s jemným politickým přesahem - kdo dnes otevřeně řekne, že místo demokracie se "divochům" v Africe dovezly jen nadnárodní firmy vydělávající na neštěstí a chudobě druhých? Sean Penn vypadá na svůj věk skvěle, lokace střídá lokaci, a častokrát si člověk řekne, že novodobý Bourne se může jít zahrabat. A to i co se týče akčních scén, ne vždy sice natočených přehledně nebo bez podivného střihu, ale stále se v ich dá orientovat. Za mne chytrý akčňák s přesahem, který v mnohém připomínal pár filmů s Belmondem a Delonem, až jsem zjistil, že autor knih byl tentýž. A souhlasím plně s verbalem, že tento film není určen pro diváky, kterým stačí, když na plátně pořád něco vybuchuje a někdo někam běhá, hlavně že furt. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mizerný hlavní hrdina s neodpustitelným proviněním. Mizerný milostný motiv, který do toho nepasoval. Mizerná zrada a nic moc extra způsob, jak se z ní dostat. Dokonale zapomenutelná záležitost. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zhruba takhle by mohl vypadat film od lehce senilní, přiožralé, či jinak indisponované Rosamundy Pilcherové, kdyby se v nějakém svém manickém stavu rozhodla napsat výpravný špionážně-akční romanťák. Prapodivná směska dobré akce, působivých exteriérů, dementního scénáře, stupidních dialogů a šablonovité zápletky, vytuněné navíc přitroublou love story. A za ten africký epilog jsou ty tři moje hvězdy opravdu hodně hodně milosrdné. Jinak Penn je na pětapadesát nehorázně nabušený a je to pořád frajer, který i s rozsračkovaným mozkem likviduje jednoho mlaďase za druhým. Sly by ho měl zlanařit do dalších Expendables. Bohužel oproti tomu Bardem je svou nečekaně malou, směšnou a hloupou rolí přinucen stát v jeho stínu, takže těší-li se někdo na jejich rovnocenný duel (tak jako jsem se těšil já), utře nos. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Gunman je filmem, který začne pořádně odsýpat až zhruba v polovině stopáže. Do té doby musíte přetrpět unylé dialogy a neustálé přesuny po Evropě. Avšak druhá polovina, to je něco úplně diametrálně odlišného. Máte pocit, že najednou sledujete úplně jiný film, film, který má pořádnou atmosféru, parádní akci a skvělý spád. Potěší výborné role Seana Penna jako zabijáka, Javiera Bardema jako prvotřídního magora, avšak zamrzí velmi upozaděná role Idrise Elby. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, že by jsme se po neesonovkách mohli dočkat i pennovek. Určitě by to nebylo od věci, protože Sean na to určitě má. Gunman je akční klasika, které není, kromě mírně kolísavého tempa, nic moc co vytknout. Do žánru sice nepřichází s ničím novým, což neplatí jen pro akci, ale i pro příběh, ale film je poctivě natočený a může vsadit na špičkové herecké obsazení, což bezezbytku dělá, pokud nepočítám nevyužitého Elbu. Celkově slušná práce a chlapcům a děvčatům z Bontonfilmu bych doporučil, aby se na film nejprve podívali, než nějaký ten popisek vypustí do světa. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taka oldschool chlapacka spinava Bournovka s charizmatickym Pennom, ale neskutocne otravnymi vsetkymi ostatnymi postavami. Skoda len, ze oldschool je to iba ohladom scenara, ktory vyzera jak nieco fakt dost stare, ale natocene to je moderne videoklipovym dynamickym stylom. Trochu viac drsnosti v akcnych scenach poriadna atmosfera, ktora by sa dala krajat tomu chyba. Bohuzial Pierre Morel je len tuctovy rutiner a tak aj vysledny film je lej slusny priemer, ktory zaujme hlavne milovnikov oldschoolu, kedze takychto filmov je dnes nedostatok. Pre mna to je len lahko stravitelna jednohubka o ktorej uz zajtra nebudem vediet a zostane po nej jeden velky prd. 5/10. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Pomerne inteligentný, neprehnaný akčný film s dobrým Pennom, pri ktorom, neviem prečo, sa všetci vzrušujú že si zahral akčnú rolu. Prečo by si akože nezahral?? Bardem bol chvíľami ako sfetovaný, ale potešilo ma, keď sa na pár sekúnd objavil prestarnutý Stringer Bell. Jedno a dvojhviezdičkové hodnotenia by mali radšej sledovať Fontánu... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nerad pálím Morelovi tak nízké hodnocení, pač zbytek jeho akčňáků mám v oblibě a vždycky to bylo na plnou. Ale na jistotu se spoléhat nemůžu. V čem je vůbec hlavní problém Gunmana? Rozhodně málo akce a krocení Penna. Scénář je slušnej, překousl jsem i pár klišé, jenže mne to moc nevtáhlo. Sean Penn je v pohodě, vlastně celkově postavy sami o sobě nejsou vůbec špatný, já od toho ovšem očekával něco jiného. Pořádnou akční sekanou, kde ke konci hlavní hrdina vymlátí a vystřílí všechny bastardy. Akce je sice málo, za to je šťavnatě krvavá, bitky kontaktní, pěkně sestříhané, dynamické a surové, přestřelky jsou v mém oblíbeném režimu, přebijí se, kryje se, míří se a pár slušných průstřelů se taky najde. Navíc se jak souboje, tak aj přestřelky mají mojí oblíbenou kostru, tedy těsné prostory, kde jde zejména o využití všeho kolem, přizpůsobení se prostoru a improvizaci, takže nápady nechybí. Akce je správně živočišná, celkem inovační, je zde přehlídka Coltů, Vectorů 45 a dojde aj na řezné zbraně k tomu ta bolest z každého úderu je hmatatelná. Jenže to je ten problém, je toho sakra málo na můj vkus. Největší trable nastávají po chvilce, kdy přijdeme na to, že Jim Terrier trpí nějakým syndromem a proto se musí krotit. Já očekával pravej opak. Penn je v defenzivním stádiu, takže záporáci jdou po něm, né on po nich. Což skutečně zamrzí. A dál postavy, nejsou moc propracované, zahrané jsou dobře, ale bylo mi tak nějak jedno, kdo to schytá. Akorát Sean Penn mne bavil, nemá ovšem takové charisma, aby dvouhodinovku sám utáhl. Jinak však působí přirozeně, má parádní fyzičku na svůj věk, působí strhaně a takové já žeru. A chválím aj kvalitní hudbu. Takže je tu víc kladů než záporů, měl jsem sice tendenci konečné shledání s ženuškou přepnout, já ale vydržel. Romantická linie nezajímavá, příběh nezajímavej, akce brutální a výborná, je jí však málo a ani mi ten film nebyl moc osobní, velká škoda. Snad příště. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Stokrát obohratý námet natočený úplne nezáživne, nudne a predvídateľne. Ani Sean Penn tu okrem vypracovanej postavy nič neukáže. B-čko s Á-čkovým rozpočtom. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Šón je prostě kus chlapa, ať si říká, kdo chce, co chce, za hřích by stál. A že by potřeboval přežehlit ksicht? Na to sere pes. On prostě a jednoduše umí (hrát). Stará škola, filmová klasika, málo platný, velmi dobrý. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

THE GUNMAN je vysoko profesionálne nasnímaná zábava, pri ktorej sa vyjadrím asi takto. A to rovno najklišovitejšie. Vystrihnúť tak 20-25 minút, mohol by si snímok nárokovať pozíciu v prvej trojke najlepších akčných filmov minimálne prvého polroka. Pierre Morel je zdatný kukátor, akciu vie bezpochyby, ale čo tak odprostiť od zbytočných psychologizícií postáv a hodiť granát rovno doprostred davu? ()

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama