Reklama

Reklama

Into the Mind

  • Slovensko V mysli (festivalový název)
Trailer

Toto je příběh o stále rostoucí výzvě. O odvaze riskovat fatální procitnutí, o vytrvalosti a usíli k dosažení svých cílů. To vše nejsou jen fyzické výkony, ale i stav mysli, který je nezanedbatelnou částí našeho výkonu. Od tvůrců mnohokrát oceněného filmu " All.I.Can ", Sherpas Cinema hrdě představuje svůj nejnovější celovečerní film s tématikou extrémího lyžování v hlubokém prašanu - Into the Mind. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba co se audio-vizuálního zpracování týče, s multikulturním nádechem a propracovanou režií, to vše určitě nadmíru potěší všechny fandy extrémních sportů, hlavně freestyle snowboardingu a freeskiingu. Tohle není film o nejlepších tricích nebo nejšílenějších skocích, tohle je příběh o pocitech z jízdy, příběh jezdce, krajiny a smyslů. 85 % ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Zpočátku pěkné obrázky, pak už jen více téhož a po většinu stopáže docela bordel. Z letargie mě probrala pouze kapitola „death“, ono členění na kapitoly je stejně jen na efekt (jako ostatně celý „film“), protože lidi jezdí, padají, skáčou, lítají, surfují(?) naprosto pořád, prostřih stříhá prostřih a ten zase další prostřih, občas se pokusí o měně či více přímočarou metaforu (teď se probouzím z bezvědomí a je to jako bych se vynořoval z vody…hmmmm, coool…asi), hlavní plus vidím v tom, že mnich z úvodu pravděpodobně během natáčení sešel stářím a tudíž se v dalších částech neobjevuje. Zaplať Pánbůh. Orla v závěru vystřídá sova. Z louže pod okap, řekl bych. Nevim, co vidíte na té hudbě, k takovým záběrům ať pustíce cokoliv, nějak to fungovat bude. A to tak nějak vystihuje celý „film“. Ať to sestříháte jakkoli, hezké to bude pořád. Ale vydržet na ten mišmaš koukat 82 minut…před usínáním snad, jinak spíše ne. ()

Reklama

BruceW 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Nádhera. Absolutní nádhera. Termín jako freeride ski video se tady už vůbec nedá použít. Tohle už není jen tupé zabírání jezdců z protějšího kopce, u těch zdařilejších pokusů z helikoptéry. Into the Mind je živý film se vším všudy. Vypráví, cítí, inspiruje a dojímá. Dýchá. Není třeba zmiňovat téměř dokonalou povahu a skladbu jednotlivých záběrů, které doplňuje nádherný dynamický střih a podtrhuje to velmi vhodně vybraný hudební doprovod. Bojím se srovnávat tento film s předchozím All I Can, protože ten se zajímavým způsobem věnoval ekologické tématice, ale i tak mohu Into the Mind za sebe pasovat na jeden z nejpovedenějších filmů o lásce člověka k horám, extrémnímu zimnímu sportu a přírodě jako celku. Pokud to tedy není ten film vůbec nejlepší... ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Úžasné záběry doprovázené neméně krásným hudebním doprovodem, ale mezitím zoufalá nuda, protože představování desítek účastníků téhle Freestyle show a reklama na zimní vybavení mě tolik neberou. Lyžování mám rád, adrenalin při svižné jízdě na hraně je úžasná věc, ale myslím, že vždycky je potřeba umět rozlišit tu hranici mezi výzvou a hazardem se zdravím. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Vskutku fantastické shoty si pro nás duo kameramanů připravilo! Od Skalistých hor po vrcholky švýcarských velikánů se pseudo borci lopotí se skalními výběžky při sjíždění často netknutých černých sjezdovek (dokonce extrémnější, nežli slavný Hahnekamn!). Naneštěstí jste nuceni se dívat na jakéhosi šamana, jež si klohní něco k snědku a přitom se tváří jak vše vědoucí Dalajláma ve svém indickém exilu. Rétorikou mladých to bylo "epický" (jelikož dle mladých je to synonymum k slovu cool - jazykovědci zacpěte si uši!). No a honorář ve formě kanárkově žluté větrovky bohužel sráží um kameramanů! 83% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní aktéri filmu spoločne s filmovým štábom navštívili okrem Kanady, kde prebiehala väčšina časť natáčania, aj exotické krajiny ako Bolívia, Kostarika, Nepál, India, Hong Kong, Švajčiarsko či severoamerická Aljaška. (MikaelSVK)
  • Tvorcovia filmu sa o ňom vyjadrili slovami: „Rozostrenie hranice medzi snom a realitou, ako vnímame svet prostredníctvom mysle mnohých ľudí. Into the Mind predstavuje porovnanie odovzdaných skúsenosti medzi mentormi a ich žiakmi, ktoré vytvárajú filozofický portrét nového ľudského druhu. Čo nás poháňa k prekonaniu výziev?" (toscho)
  • Ve filmu hrají jedni z nejlepších lyžařů, snowboardistů a horolezců sponzorovaní společností TNF, konkrétně například Xavier de Le Rue, Tom Wallisch, DCP, Angel Collinson, Benji Farrow, Ian Mcintosh, Ingrid Backtrom, Renan Öztürk, Jimmy Chin, Conrad Anker nebo Kris Erikson. (FFilipCZ)

Reklama

Reklama