Reklama

Reklama

Into the Mind

  • Slovensko V mysli (festivalový název)
Trailer

Toto je příběh o stále rostoucí výzvě. O odvaze riskovat fatální procitnutí, o vytrvalosti a usíli k dosažení svých cílů. To vše nejsou jen fyzické výkony, ale i stav mysli, který je nezanedbatelnou částí našeho výkonu. Od tvůrců mnohokrát oceněného filmu " All.I.Can ", Sherpas Cinema hrdě představuje svůj nejnovější celovečerní film s tématikou extrémího lyžování v hlubokém prašanu - Into the Mind. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

BruceW 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Nádhera. Absolutní nádhera. Termín jako freeride ski video se tady už vůbec nedá použít. Tohle už není jen tupé zabírání jezdců z protějšího kopce, u těch zdařilejších pokusů z helikoptéry. Into the Mind je živý film se vším všudy. Vypráví, cítí, inspiruje a dojímá. Dýchá. Není třeba zmiňovat téměř dokonalou povahu a skladbu jednotlivých záběrů, které doplňuje nádherný dynamický střih a podtrhuje to velmi vhodně vybraný hudební doprovod. Bojím se srovnávat tento film s předchozím All I Can, protože ten se zajímavým způsobem věnoval ekologické tématice, ale i tak mohu Into the Mind za sebe pasovat na jeden z nejpovedenějších filmů o lásce člověka k horám, extrémnímu zimnímu sportu a přírodě jako celku. Pokud to tedy není ten film vůbec nejlepší... ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Zase trochu jiný pohled na dokument, je to úžasně napsané a části dokumentu jsou geniální, nejvíc mě zaujala část Death, škoda že byla tak krátká :( Ale je fajn, že sportovní dokumenty nenatáčí jen Redbull, ale že se na to zmůžou i jiní a dokonce bych řekl, že tohle bylo lepší než kde jakej Redbull film. Nádhernej soundrtack, záběry a jediná chyba byla možná to, že to chtělo být až moc geniální a části s točením tou blbostí jsou nudné. Střih je dokonalý, naprostá špička. 85% ()

Reklama

Britt 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální jízda. Místy magické, místy meditativní, místy velmi rychlé a někdy 'dlouhé'. Nejsem si jistý, nakolik blízký je mně osobně koncept 'poznávání sebe sama v adrenalinových situacích s rizikem zmrzačení/smrti' nebo co se tento dokumentární film snaží řici, ale mnoho záběrů (často i díky použité hudbě) mě tolik okouzlilo/zaujalo, že pod 8/10 nepůjdu. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, vizuálně tomu nelze absolutně nic vytknout. Práce s kamerou a slow motion záběry jsou excelentní, horské masivy nádherné, soundtrack výborný, ale! Těšil jsem se, že dokument bude hlavně o extrémním lyžování, tedy o té skutečné akci, která zde samozřejmě také je, jen dostává poměrně málo prostoru. Více prostoru je zde věnováno pocitům jezdců, možným nebezpečím a dalším, což bych i kvitoval, kdyby to nebylo až příliš zdlouhavé. Navíc je to natočeno až moc poeticky, což já teda moc nemusím plus mi kolikrát připadalo, že i přesto, že je dílo rozděleno do poměrně dost kapitol, často tam tvůrci pletou páté přes deváté a některé scény i přes krátkou stopáž byly vyloženě zbytečné. Takže pro mě zklamání. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Dobrá, když pominu svou lásku k horám a v tomto případě byla má dušička doopravdy uspokojena, musím se zaměřit i na ostatní aspekty tohoto snímku, který si určitě nezaslouží označení dokumentární. Až bych se skoro nebál, označovat podobné počiny spíše jako hudební, jelikož se jedná o jeden velký klip, u které je práce se stahováním titulků naprosto zbytečnou záležitostí. Záběry jsou úchvatné, místy dech beroucí. Ovšem sám si nedokáži moc představit, na kolik může být snímek zábavný pro někoho, kdo tolik netíhne k horám, nebo k extrémnímu lyžování. Pro něj se toto představení asi omezí jen na "hory... dědek točící koulí na šňůrce... hory... dlouhý pohled na zvrásněnou tvář dědka, jež točí koulí... hory... dědek točící koulí... hory... dědek máchající zapáleným kadidlem... hory..." ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní aktéri filmu spoločne s filmovým štábom navštívili okrem Kanady, kde prebiehala väčšina časť natáčania, aj exotické krajiny ako Bolívia, Kostarika, Nepál, India, Hong Kong, Švajčiarsko či severoamerická Aljaška. (MikaelSVK)
  • Tvorcovia filmu sa o ňom vyjadrili slovami: „Rozostrenie hranice medzi snom a realitou, ako vnímame svet prostredníctvom mysle mnohých ľudí. Into the Mind predstavuje porovnanie odovzdaných skúsenosti medzi mentormi a ich žiakmi, ktoré vytvárajú filozofický portrét nového ľudského druhu. Čo nás poháňa k prekonaniu výziev?" (toscho)
  • Ve filmu hrají jedni z nejlepších lyžařů, snowboardistů a horolezců sponzorovaní společností TNF, konkrétně například Xavier de Le Rue, Tom Wallisch, DCP, Angel Collinson, Benji Farrow, Ian Mcintosh, Ingrid Backtrom, Renan Öztürk, Jimmy Chin, Conrad Anker nebo Kris Erikson. (FFilipCZ)

Reklama

Reklama