Reklama

Reklama

O Červené Karkulce

(TV film)
  • Německo Rotkäppchen (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Červená Karkulka pravidelně chodí navštěvovat svou babičku, která žije ve starém mlýně. Jenže cesta k němu vede přes hustý les. Právě ve chvíli, kdy se ve vsi rozšíří zpráva, že v lese řádí vlk, babička onemocní. Maminka za babičkou zajít nemůže, proto se neohrožená Karkulka rozhodne vypravit na cestu sama... (oficiální text distributora)

Recenze (24)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Udělat z příběhu o Karkulce sociální drama o zlých dětech a nemanželském dítěti, které je zároveň postiženo tím, že je vnučkou místní podivínky, jež pěstuje houpačky na stromech a vynalézá hlučné přístroje k ničemu, kde vlka navíc nehraje vlk (či aspoň pes, jako ve stařičké české černobílé verzi), ale jakýsi uslintaný pedofil, byl jeden z typicky německých filmařsky pohádkových nápadů. Přesně z těchto důvodů jsou německé pohádky plné kouzla a brutality (vím co píšu, četli jste někdy Sněhurku? Vážně? Co ty žhavé boty, do kterých nazuli královnu? A co Locika a oslepený princ? Málo násilí? Skutečně? Nejste trochu krvelační?) pouze v literární podobě a jako filmy to stojí za vyližkapsu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predpokladám, že sa tu nenajde nikto taký, čo by nepoznal rozprávku o malom, milom dievčatku zvanom Karkulka. Tento veľmi známy príbeh bol už mnoho krát prevedený do filmovej podoby. V roku 2012 sa tejto témy chopili nemeckí filmári. Z hodinového snímku, čo natočili mám však divný pocit. Najmä z toho ako stvárnili zákerného, starého vlka. Jednoducho hercovi Edgarovi Selgemu prilepili ušiská, na ruky dali chlpaté rukavice, obliekli ho do veľkého sivého kabátu a nasadili akési groteskné tesáky. To mal byť akože hrozný, ukrutný vlk. Lenže on pôsobí skôr dojmom pomäteného, pedofilného bezdomovca. * ()

Drunk_Queen odpad!

všechny recenze uživatele

Zase jedna německá hovadina... Vlk je spíš ožrala, co se nejspíš každou chvíli bude chtít pozvracet, babička je jak zhulená trhlá bezdomovkyně. Za květinovou louku by se nemuseli stydět ani v OBI nebo v květinářství. Nešlo mi do hlavy, kam sakra vlk tu babičku s Karkulkou nacpal, jelikož jeho břicho lidské přítomnosti nenasvědčovalo :D. Jako vždy německý standard natočen divným hodně německým a NEpohádkovým způsobem. 5% ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

no,německé pohádky mi připadají často divné,ale jako by nestačil kanibal ve vlčím převleku,ještě ho stříknou pedofilem ....musím dát hvězdičku za odvahu hercům,hrát v tak hloupém filmu a druhou sobě,že jsem vydržela až do konce. ()

alyssa18 odpad!

všechny recenze uživatele

Trhlá babina-vynálezce, co vymyslela popcorn a "houpačkovník", opelíchaný vlk trpící méněcenností a do toho banda šikanujících spratků... Tohle teda svým dětem pouštět rozhodně nebudu. ()

MsUtahraptor odpad!

všechny recenze uživatele

Tak Germáni už zprznili i moji nejoblíbenější pohádku. Jako obvykle náloží barviček, "originálních" postav (původní jsou OOC) a nehorázné idiocie. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Tohle pojetí se mic líbilo, Karkulka byla milá a člověk jí to otevřené srdíčko věřil, vlk byl sice na pohled vysloužilý trouba, ale milé děti, i tací na pohled neškodní luzři vás ve finále nakonec mohou sežrat, nenechte se napálit. Paralelní motiv se starostkou a love story matky s myslivcem sedla, nevím, co byste všichni po německé pohádce ještě mohli chtít? ()

Hannibal1913 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak, že skopčáci neumijou točit filmy víme... ale proč je naše dementní televizní stanice pořád dokola pouštijou? Hnusnej odpad. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Co to je? Zfilmovaná školní besídka? Asi by to mělo jít do odpadu, ale fascinuje mě ta odvaha něco takového vytvořit a dokonce se pod to podepsat, protože taková imbecilnost se nemohla vyvinout v hlavě člověka bez zvýšené hladiny omamných látek v krvi. ()

tonton78 odpad!

všechny recenze uživatele

proč jen mě vůbec nepřekvapilo že tento skvost byl natočen našimi západními sousedy...málokdo totiž umí uchopit pohádkové téma a přetavit ho v krásný filmový příběh. bravo, Fritz, bravo ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 2/10 ... Vizuální stránka: 4/10 ... Soundtrack: 3/10 ... Didaktický potenciál: 1/10 ... Celkový dojem: 2/10. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Náhodou... zase tak špatné to nebylo... možná na to koukám skrze divadelní brýle, ale (až na ty berušky) tam vlastně nebyl použitý žádný větší PC trik, takže v rámci pohádkovosti celkem v pořádku... ()

Ajfist odpad!

všechny recenze uživatele

Ten vlk,byl naprosto zoufalej.Když nemám peníze na nějaké ty triky a lepší masky,tak nenatáčím klasické pohádky.Zase jedna z německých katastrof na pohádkové téma.Němci neumí zřejmě natočit nic pořádného. ()

Peddro odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud je to myšleno jako varování před pedofily, tak je to na pět hvězdiček, ale pochybuji v hlubší záměr. ()

JaneAusten odpad!

všechny recenze uživatele

Považuji se za hodného člověka, nikdy by mne nenapadlo, že dám někdy odpad. Vždycky see snažím vyždímat alespoň jednu hvězdičku, ale zde to nejde. Děti nezajímavé, Babička vypadá jako bezdomovec a vlk i myslivec jspu retardovaní. Tuhle pohádku jednou vnukům promítat nebudu. ()

odvar odpad!

všechny recenze uživatele

Další německá rádoby pohádka. Kdyby aspoň ten vlk byl tak nějak normálně ale dát tam nějakýho chlápka, kterej tam na mě působil jako pedofil. No to už je moc. ()

Reklama

Reklama