Reklama

Reklama

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto). (CinemArt)

(více)

Recenze (397)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Milé děti! Zdalipak jste věděly, že “mrdník“ je odvozen od krásného staročeského slovíčka “mrdat“, kterým vše prapraprababičky označovaly to, když se někdo příliš vrtěl? Takže kdybyste někdy v noci nemohly usnout a nebylo to výjimečně jen kvůli tomu zlému verbalovi, vrazte mamince a tatínkovi (nebo strýčkovi) do ložnice a hezky je poproste, ať se tolik nevrtí, protože nemůžete spinkat. Samy se pak ráno ve škole snažte mrdat co nejméně, abyste se mohly plně soustředit na výklad, byly chytré a pančelku z vás nevtrlo. *** Pokud se vám do jednoho filmu podaří sehnat mongoloidního „scénáristu“, který je z kupy slaboduchých hoven schopen uplácat ultradementní hybrid mentálně postiženého DžonaWika a Rezidentního debila, střihače, co dosud porcoval ve fabrice plechy, pro hlavní mužskou roli nesympatické ochotnické poleno a pro ženský part neméně nadanou a k tomu mimořádně slizkou krávu, jíž od začátku přejete, aby ji někdo šlápl okovanou botou do xichtu, no a celé to svěříte do velezkušených rukou nějakého otylého Poláka, jenž místo režie studoval obrábění kovů a má za sebou jeden odporný videoklip čínského chlapeckého homokvarteta a jednu špatnou reklamu na šprcky, vypadne vám na konci otřesný, neumětelský digitální mrdník plný hnusných Audin a natolik sofistikovaných dialogů, že by nad nimi nechápavě kroutili hlavou i v šimpanzím výběhu. Jsem upřímně vyděšený ze všech těch „erudovaných estétů“, kteří to okamžitě nekopli směr žumpa a razantně za tím nespláchli. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vezmu to od pozitiv. Rupert Friend je (i přes svou vlasatost) nesporně lépe obsazen než Timothy Olyphant. Režisér a/nebo kameraman dokáží vytvořit působivou momentku, která dělá čest herní předloze a její mrazivě cool estetice. Občasné mrknutí na diváka znalého série Hitman (shockingly executed, manžeta od krve, nezbytná kachnička...) také potěší. A to je všechno. Pokud tedy nemám jako pozitivum brát to, že je to celé na úrovni pohledného, leč scénáristicky zoufalého Bessonovského eurovýplachu (Jürgen Prochnow included). A pak jsou tu jednoznačné průšvihy jako nesnesitelná frekvence do očí bijícího CGI, chybějící drajv nebo originalita akčních scén, bazálně dementní McGuffinová zápletka, a co je na celé čáře s přehledem nejhorší - Zachary Quinto jako "charismatický záporák - zabijácký kyborg"... je mi líto, ale tomu se opravdu můžete jenom smát:))) Bohužel ani napodruhé to nevyšlo, respekt ke značce se u filmařů opět nedostavil, a výsledkem je tak Bachovsky absolutní generikum, do kterého je zapíchnutý ranař se stříbrnými pětačtyřicítkami (a jeho kámoška, ehm - čímž navíc nemyslím šikmookou Dianu, ehmehm). Ostuda, že se takovým materiálem opět tak zmrhalo. I když o malý kousek lepší tenhle druhý pokus přece jen je, takže 50% a už nikdy víc. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších filmov, aké sa toho roku dostali do širokej kinodistribúcie. Eurotrash s hroznými hercami, hroznými trikmi a slabučkými akčnými scénami. Pozeral som to ako seriál, na tri razy, pretože na jeden záťah sa to fakt nedá. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

To takhle jednou v Hollywoodu někdo udělá zásadní rozhodnutí, kterým posere legendární franšízu. Všichni se drží za hlavy, od diváků po naštvané investory, tak se rozhodne po osmi letech udělat reparát. A jde se na to od lesa, v tomto případě tak, že se povolá do zbraně původní scénárista. Ten nejenom, že se nepoučí z chyb minulých, ale definitivně značku vykastruje, znásilní, zapálí, pomočí, zakope a pak ještě párkrát plivne na hrob. Krom červené kravaty a čísla na zátylku nezůstalo nic, jen oči pro pláč, protože kočíruje nováček, který nemá ani zbla ponětí o tom, jak se vypořádat s akcí, dodaním rytmiky, či nedejbůh originálního nápadu. Modelová situace je závěr na bílém schodišti, kdy se jakože zabrnká na westernové struny, ale střílí se jak v ožralé jižanské putyce. Co naplat, pětatřicet milionů se zaplatilo jedna báseň, retardace bude za dva roky pokračovat dál. Nedík. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se chce tak strašně moc přiblížit samotné hře a přitom Hitmana hraje herec s nejdelšími „vlasy“ na hlavě (co kdy Agent 47 měl) a s charismatem křečka v noční košili. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $22,467,450Tržby Celosvetovo $82,347,656Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ len a len akčná výplachovka, predošlí Hitman mal viac šmrncu, rovnako tak podobný žánrový film SALT /videl v kine: 40%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Série mizerných rozhodnutí, kterou spustilo to nejhorší ze všech: vůbec se znovu Hitmanem zabývat. "Why would anyone want more of you?" Přinejmenším si to klade správný otázky. Ale odpověď žádná. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem tragédii, dostal jsem tragédii. Se scenáristou Skipem Woodsem (první Hitman, X-Men Origins: Wolverine, Smrtonosná past 5, Arnieho Sabotáž...) je to prostě nadmíru jednoduché. Vypadl z něj totiž další tupý akčňák, ve kterém vás nezajímá nikdo a nic a doufáte tudíž v jediné – co nejkratší stopáž. Agent 47 má naštěstí jen 96 minut. I tak se ale jen budete chytat za hlavu, protože Woods vymýšlí jednu kokotinu za druhou a nestydí se přitom okatě vykrádat Terminátora, Bournea a další žánrové klasiky. Chvílemi potěší snaha o to, budovat některé scény jako herní levely (musíš se tady vyhnout všem kamerám atd.). Když se v nich ale pohybuje totálně marné obsazení a akce vlastně nudí stejně jako kostrbaté dialogy, je to dost k ničemu. Tak nashle za dalších 8 let, Skipe! (4/10) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hitman 47 je poctivou urážkou akčního žánru. V akčních filmech toho odpouštím spousta, ale druhořadou akci s epileptickým střihem a příšerným CGI připomínající SyFy produkci hodlám vřele ignorovat. Špatné v každém ohledu : slabý příběh, nesympatické dřevo v hlavní roli, unylý vizuál i prostředí, minimum spojitosti s hrou ( Žádný Stealth) a spousta akce, která je jak nechutně prostříhaná tak i nechutně umělá ( Při výbuchu neslyšíme výbuch, při zlomení vazu neslyšíme křupnutí), tak taková drzost v dnešní době akorát člověka rozčílí a donutí jej provést nekalé věci. Trailer výživnější než samotný film. 1*, že jsem film viděl doma a né v kině. Alexsander Bach by si měl podat ruce s Megatonem a povinně sledovat Východní akční filmy. Blé ještě teď se mi točí hlava. 25% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Co naplat, Rupert Friend je skvělý herec, ale ať dělá, co dělá, do kůže bezvlasého zabijáka se dostat nedokáže. Jako omluva mu slouží útrpné repliky, které musí pronášet, a v první řadě za vlasy přitažený scénář. Nenáviděný Skip Woods mi doposud vždy přišel jako více než zručný autor, protože první díl mě baví dodnes a třeba pro Wolverinův origin mám těžkou slabost. Tady ale ve spolupráci s Michaelem Finchem berou ony mikro sci-fi prvky z herní série až ostudně daleko za únosnou mez a nejrůznějšími logickými dírami, béčkovými zvraty nebo neprůstřelným zlosynem ze sebe dělají bezmála hlupáky. V takové mizérii nepomohou ani trademarky typu gumové kachničky nebo originálních (byť pro zápletku zcela zbytečných) převleků, ani zbytečně přepálená (a tím pádem fatálně nehitmanovská) akce. Druhá hvězda z lítosti k Friendovi a Quintovi, ale do třetice už bych podobný zážitek raději neriskoval. Sedmačtyřicítka si zaslouží všechno, jen ne filmové peklo. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// To abych se podíval, kdo že to ten shit napsal. Skip Woods? Aha, tím se to vysvětluje. 1/10 *vytahuje zbraň, přikládá si ji k hlavě, mačká spoušť" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chcete přežít? O to byste měla zájem?" Tak to je tedy nabídka. Jenže Katiu chtějí zabít asi všichni a to je škoda, protože se mi na ni pěkně koukalo. Jenže mě bavil i ten očíslovaný plešoun, který vrhal parakotouly po schodech a titanem zocelený John měl taky své chvilky. Je to zkrátka akční výplach, a jelikož jsem hru nikdy nehrál, tak mě nemělo co zklamat. Mě to prostě vypláchlo dobře. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad supertupého akčního filmu, kde vás nezajímá nikdo a nic, při zvratech akorát zívnete a upínáte se jen k akci, která je ale do značné míry propálená už z trajlerů a moc zábavy taky neposkytne. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Existuje viacero typov zlých filmov, napríklad sú tvorcovia len zbytočne ambiciózni a neuvedomia si svoje finančné možnosti, niekedy im to celé skazí jedna, dve nevydarené zložky, inokedy možno aj majú nápady, ale nevedia ich predať a nevyjde im to a podobne. No najnovší Hitman mi prišiel ako samostatná kategória, absolútna sabotáž. Tu sa museli prakticky všetci, čo mali niečo spoločné s týmto filmom dohodnúť, že natočia čo najväčší brak, aký si dokážu predstaviť, lebo toto snáď ani nemôže byť možné. Už len ten scenár, niečo tak neuveriteľne debilného prakticky ani nemá obdoby. Toto už nie je len nejaké jednoduché priamočiare klišovité akčné béčko, čo som od toho očakával a aj chcel, to napríklad presne spĺňal predchádzajúci film s Olyphantom. Tu nielen, že ma nezaujímalo absolútne nič, ale som sa doslova po celý čas cítil úplne trápne, že sa na niečo tak debilného vôbec pozerám. Ale aj tak som to nedokázal vzdať, lebo takýto úkaz sa takmer nevidí, ale tvorcovia nesklamali a svojou kadenciou debilných prvkov, zvratov a dialógov ma neprestávali udivovať až do konca a niekedy som sa už nedokázal brániť smiechu. Akcia na prvý pohľad má takmer všetko, čo mám v tomto type filmu rád, množstvo zabitých, strieľanie, tiché pohybovanie, drsné likvidácie, ale režisér z toho urobil úplnú frašku, štylizáciou mi to prišlo, ako z tej najbrakovejšej videohry a opäť ma tu nebavilo absolútne nič. No nielen režisér, choreografia súbojov je príšerná, strih nestojí za nič a tá potreba tvorcov urobiť všetky kaskadérske kúsky digitálne, aj keď v iných filmoch sa točia tradične mi tiež poriadne liezla na nervy. A samostatnou kategóriou je hudba, no niečo otrasné, čistá esencia braku. A tak to jediné, čo mi tu nevadilo je Rupert Friend, ktorý mi na Hitmana sedel až prekvapivo dobre, ale len mimo akcie a občas sa nájde aj nejaký zaujímavý moment, ktorý svojou štylizáciou pripomenie herného Hitmana, takže za to tá jedna hviezdička, inak je to katastrofa. Ale aj tak som rád, že som tohto Hitmana videl, toto už je skutočne rarita. 20% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Co říct, no ... je to horší než jednička (hlavně kvůli postavě Johna Smithe .... největší WTF roku a hlavně důvod, proč si z tohoto filmu budu dělat legraci do konce života), je to více digi než jednička, a to je asi tak všechno. Je tu pár odkazů na herní sérii, to jo ... ale ten Quinto, ty vole... Jinak Híťa se tu chová stylem "kill 'em all" a to dokonce i v místě, kde je XY očitých svědků. Pokud ovšem chcete nenáročné akční béčko, tak si to někde sežeňte. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro svůj tisící komentář jsem se rozhodl vybrat Hitmana☝ Postavu, ke které nemám žádný bližší vztah, pouze jsem hrál asi 3 jeho hry od dánských tvůrců IO Interactive, ale nedohrál a film, kterej jsem nechtěl nikdy vidět...nebo alespoň ne hned, dokud se o něm mluví, že vůbec existuje. A podobně jako u Kurýra jsem od restartu Agenta 47 nečekal vůbec nic a nakonec jsem byl vlastně příjemně překvapen. Jasně, hlavní představitel vypadá jak sušená švestka, nosí divnej odstín červené kravaty a má na hlavě přecijen nějaký ten milimetr, rakousko-uherský absolutista Aleksander Bach však předem zavrženému snímku přecijen vtiskl nějaký ksicht a ačkoliv z pera hollywoodského holobrátka Skipa Woodse ze scénáře vyšla opět nakvašená břečka (Hitman podle mě ale nic víc nepotřebuje, jemu jde o styl), dá se na to koukat, akce je patričně dynamická a kamera patričně hravá. I přes skromnou stopáž tempo zásadně poleví po první půlhodině, jako takové poctivé guilty pleasure film poslouží dobře. Jediné vlastně čemu škodí jsou herní adaptace, které přecijen nějaký větší potenciál mají a pokud mi někdy slíbí, že za 10 let tu nemáme další reboot, jsem ochoten tento film omilostnit a třeba někdy v budoucnu srovnat s "jedničkou," ze které si pamatuji úplný prd...70% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nic velke som od Hitmana necakal, dal mi presne to, co som ocakaval, teda akcnu oddychovku, takze som spokojny. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Skip Woods bude podle mě jeden z těch maníků, co hru již od začátku tak trochu nepochopili a od první minuty se zde všude pokoušel jen tupě prostřílet. A vždycky skončil hned v prvním levelu. Jinak si totiž nedokážu představit, jak mohl i napodruhý splodit tak šilený a otravný patvar, jenž nemá s předlohou společného v podstatě nic. Příběh je dementní, akce nepřehledná a hnusně digitální a nevíc jestli k smíchu rádoby drsný Rupert Friend, nebo ultra lame záporák Zachary Quinto, jenž dostává v každý druhý minutě přes držku. Ale stejně tenhle "souboj" vyhrává až vtipně nevýrazná Hannah Ware. Prostě nejstupidnější bezduchá zábava toho nejhoršího rázu, která to dělá nadcházejícím herním adaptacím zase o něco těžší. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bezmozková akce přesně jak se dalo očekávat. Nakonec, ale kupodivu lepší než jsem čekal a o dost podařenější než verze z roku 2007. Hlavní hrdina se s tím nesere každýho odpráskne na potkání a nehne při tom brvou. Rozhodně je ve své úloze přesvědčivější než Olyphant. Akční sekvence musím určitě pochválit jsou přehledný, nápaditý a Rkový provedení tomu dalo šťávu. Navíc film má velice slušnej tah na branku, akce střídá akci a furt se něco děje. Příběh je samozřejmě debilita na entou, ale ten tu není vůbec podstatnej. Ono vůbec scénář jako takovej nemá smysl moc rozebírat, protože prostě Skip Woods... Nicméně jako nabušenej akčňák to obstojí a stopáž je přiměřená. Co se postav týče, tak hlavní představitel moc charizma nepobral, ale jak už jsem napsal akci si dává z přehledem no někdy možná až moc. On tu vůbec úplně odpadá strach o hlavní hrdiny když jeden z nich je agent se super schopnostmi a doprovází ho frajerka co vidí do budoucnosti. Jenom záporák v podání Zacharyho Quinta mi přišel dost nevýraznej a víceméně zbytečnej. To můj oblíbenec Thomas Kretschman to je jiný kafe, ale ten má bohužel dost omezenej prostor. Tak jako tak pokud si chcete užít kvalitní akci, neřešit žádný kecy a je vám fuk, že neakční děj je mírně řečeno retardovanej, tak do toho jděte. Jako jednohubka pro nenáročný diváky to určitě obstojí. Jinak díky uživateli sotek za zorganizování předprojekce. Původně jsem na to nechtěl jít vůbec, ale řekl jsem si zadarmo? proč ne? a nakonec jsem se překvapivě dobře bavil. Ano milý sotku vím, že ty si se nebavil sledoval jsem tvůj protáhlý obličej, ale tak co už soucit z tebou.60% ()

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama