Reklama

Reklama

Nejsmrtelnější kořist

(festivalový název)
  • USA Deadliest Prey
Trailer

Obsahy(1)

Plukovník Hogan je naživu a po osmadvaceti letech strávených ve vězení je propuštěn na čestné slovo. Jediné, na co teď myslí, je pomsta. Proto znovu dává dohromady skupinu žoldáků s cílem unést a zabít Mika Dantona. Za podpory internetové společnosti, která vysílá záběry z lovu po celém světě, se Hoganovi únos podaří a z Dantona se opět stává smrtelná kořist. Lov může začít. (POciSEM)

(více)

Recenze (32)

JFL 

všechny recenze uživatele

Spíše než regulérní pokračování představuje "Nejsmtelnější kořist" remake a současně i adorační poctu legendárního trashe "Smrtelná kořist". Po více jak dvou desetiletích od prvního uvedení se klasický patlalský opus nesoudného samouka Davida A. Priora a jeho steroidy hltajícího bratra Teda Priora dnes platí za kultovní artikl. Navíc generace jeho adorátorů, kteří ho jako dospívající objevili na VHS, dorostla do produktivního věku, takže může své adolescenční obsese plně financovat. Priorovi se právě díky nim ochotně vrátili ke svému největšímu, ale přiznejme si, že v zásadě jedinému slavnému titulu a v duchu Stalloneho "Expendables" se jali na stará kolena vytěžit nově nabytou slávu. Už původní "Smrtelná kořist" vznikala jako v zásadě nadšenecký projekt party kamarádů, který mimochodem zaštítila braková továrna Action International Pictures, a i nový snímek je ryze komunitním dílem natočeným původní partou ve spolupráci s jejich obdivovateli pro všechny nadšené fandy "Smrtelné kořisti". Když ponecháme stranou pasáže s čestnými party pro nadšenecké producenty (A. Wade Miller a Fabio Soldani) a skupinku filmových nerdů, kteří se zasloužili za obnovení, potažmo ustanovení kultu Priorů (Dimitri Simakis z Everything is Terrible a Zack Carlson z kina Alamo) se film skládá výhradně z pasáží, které kopírují, parafrázují či odkazují na totožné sekvence v původním filmu. V jádru tak "Nejsmrtelnější kořist" představuje pokus podruhé vstoupit do stejné řeky, který na jedné straně prostě fandům dává přesně to, co chtějí, ale současně ho můžeme jízlivě spatřovat jako doklad faktu, že se David A. Prior za svou tvůrčí dráhu vůbec nikam neposunul. Nadále točí odzbrojující formou absolutního rámu, kde postavy nevidí nic, co je mimo hranu záběru kamery, a opět si vychutnáme řadu záběrů, které měly končit o jednu dvě vteřiny dříve a ne jen nechat aktéry po vyřčení repliky prázdně čumět. Hlavní atrakcí je samozřejmě návrat starého ansámblu, konkrétně Teda Priora, který už sice nemá svůj ikonický mullet, ale aspoň na svůj věk vypadá relativně dobře, ale bohužel i viditelně vychlastaného Davida Campbella, jenž má velké problémy s motorikou, a dokonce se v roli o dvě stě kilo tlustšího baratra zabijáka Thorntona objevuje Fritz Matthews. Vedle velkolepé zábavy na úkor tvůrců co se týče ochotnických hereckých výkonů, tristní řemeslné stránky, okatých naklíčovaných efektů, rádoby siláckých hlášek a samozřejmě kupy vděčných aluzí na ikonické momenty "Smrtelné kořisti", ale Priorovic comeback překvapí několika momenty nezamýšlené sebereflexe. Nejvýmluvnějším je scéna, kde Danton svému synovi říká, že je mu líto, že ho zatáhl do svých problémů, přičemž to v reálu říká vyžilý Ted Prior svému reálnému synovi, kterého spolu se strejdou Davidem donutili participovat na další kapitole v prokletí rodu Priorů coby milosrdně vysmívaných fušerů, kteří jsou odsouzeni věčně pobíhat s replikami pušek po lesíku a hrát si na vojáky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čekání na nejtrashovitější trash Nejsmrtelnější kořist bylo kurevsky dlouhý, ale vyplatilo se. Netrpělivě jsem očekával jak to dopadne a nyní můžu směle konstatovat, že Prior to dokázal! Ano už je tomu tak. Nikdy bych nevěřil, že se dočkáme pokračování tohoto kultu po téměř 30 letech, navíc je to celé pojaté naprosto geniálním způsobem a to sice, že film je v podstatě remake původního filmu a pokračování v jednom což znamená, že tu hrají stejní herci někdy postavy které se jmenují jinak nebo jsou někdo jiný, ale v podstatě hrají to samé co v originále. Režisér prostě spoléhá na to, že ať už to sleduje kdokoliv, tak je fanouškem původního filmu a ví přesně o čem to bude. Tohle je prostě ultimátní pocta se vším všudy a je třeba to ocenit o to víc, že v době vzniku prvního filmu (i když i ten už byl něco extra) prostě nebyla o podobné extrémně zábavné amatérské céčka nouze, zatím co dneska je něco podobného skutečný unikát a rarita. A svým způsobem to působí ještě amatérštějším dojmem než originál. Jinak Danton trochu zestárnul, ale je pořád stejně nekompromisním masakrátorem možná ještě o něco větším co tu má všechno těžce na háku a neschopné protivníky tu likviduje doslova z prstem v nose. No co bych dodával Prior prostě nadělil nehoráznej dárek všem hardcore fandům prvního filmu a já nevidím jinou možnost než tento unikát švihnout do své topky. Jo a taky musím konstatovat, že jsem se teda pravda se značným zpožděním dočkal filmu roku 2013! Třeba mě mějte za blázna, ale prostě je to tak a pro všechny co by se to odvážili zpochybnit mám jednoduchý vzkaz : MOC KECÁTE!!!!!100% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejsmrtelnější kořist je sice volným pokračováním Smrtelné kořisti, v jednoduchém příběhu se však moc neliší. Akorát zde je hlavním motivem pomsta. A postupně se ukáže, že oboustranná, páč není nakrknutý jen Hogan, ale i Danton, který mu tenhle fakt vzkáže po jednom z vojáků. Ten se sice mohl radovat, že byl ušetřen zabití, ale radost mu stejně dlouho nevydržela. To, co se mi ovšem líbilo v jedničce, nenadchlo mě už v pokračování. Televizní look byl tak ošuntělý, že jsem vzpomínal na mnohem lepší vizuál původního snímku. I nadále byl vzorem pro film Rambo, jenže Danton se místo kdysi neuvěřitelné rychlosti a švihu tentokrát vleče, jako by měl každou chvíli padnout na zástavu srdce. A nezdá se, že by to bylo jen věkem, spíše mizerným scénářem. Navíc dělá spousty chyb, a tak by normálně už několikrát zařval. Vojáci jsou banda takových neumětelů, že nejen pro Daltona  představují pouze kanónenfutter. Nejlepší bylo, jak sledujete osamělého, nebo posledního v řadě jdoucího vojáka, a náhle se zprava nebo zleva obrazu vynoří z ničeho nic Dalton a okamžitě s ním skoncuje. Bavilo mě tipovat, z které strany přijde, protože většinou se schovat neměl kde. Škoda absolutního nevyužití lesa, jenž mohl nabídnout krásné scenérie. Každopádně se na další počiny D.A.Priora  (nechť je mu země lehká) delší dobu nepodívám. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dokáži pochopit, že se Smrtelná kořist pro některé stala kultem(pro mě nikoliv). Ze zvědavosti jsem ale musel vidět i Nejsmrtelnější kořist, která měla být jakýmsi pokračováním. Je to ale spíš něco jako na půl pokračování a na půl remake, kterej vlastně paroduje sám sebe. Pro fandy Smrtelné kořisti to má asi smysl. Pro mě je to ale naprosto zbytečnej film, kterej akorát recykluje sám sebe. Navíc na hercích je znát jak rychle plyne čas a to snímku taky moc neprospělo. Tohle vyřizování účtů teď už veteránů působí hodně směšně. Člověk by řekl, že alespoň po technické stránce by to v roce 2013 mohlo být o něco lepší než v roce 1987. Opak je ale pravdou. Ikdyž si myslím, že tady je to zřejmě úmyslně. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Takže kde začít. Na tohle pokračování se čekalo tak dlouho,že si hodně lidí myslelo,že už nevznikne. K samotnému scénáři. Nic neřeší jako v prvním díle a jde mu jen o to,aby pobavil člověka. Opětovný únos při vynášení smetí a vypuštění do lesa. Jede to podle vzorce prvního dílu,ze začátku jich sejme několik,pak narazí na kámoše,který mu pomůže a je posléze zabit. Mikeovy unesou manželku,ale syna přitom ne,ale nevím kde v tu dobu byl,až tak anglicky neumím. Danton opět vystřílí mozek Hogenově ženské posile a vyzbrojí se,udělá pasti a znáte to. Že,jste nikdo nevěděl,že Thorton měl bratra,měl. A on je stejný parchant jako jeho bratr. Jenže se nejedná o žádnou sadistickou svini,ale v klidu mluvícího chlápka,který sem tam někoho sejme. Herec Matthews se vrátil k filmu víc než po dvaceti letech a je to znát a opět si zabojoval a to dost pořádně s Tedem Priorem. Byť tahle rvačka je velice krátká je fakt slušná,protože jí dělali borce,kteří mají ve filmu odmlaceno své a jejich souboj vypadá dost realisticky a ne třeba jak se perou áčkovští herci. Mike všechny likviduje v naprostém klidu. A tady to začíná. Souboje jsou ničeny přece jenom střihem. Kdy v prvním díle jste si do Mike mohli bušit jak chtěli nebo on dával silné rány kaskadérům zde je to uděláno,aby jste neviděli,že vše je jen jako,což spíš ukazuje na jeho věk,což je škoda. A jak to,že celá tahle věc s lovením je venku a jede po celém světe nyvřešuje policie a Dantona najdou tři lidi s noťasama? No? Pak je tu režisérovo vedení herců,které se mi zdá dost nízké. Film vskutku vypadá jako,kdyby ho dělali amatéři a ne někdo kdo je v téhle branži kolem 30 let. Přišli říct naučené dialogy bez špetky zájmu. To,že na to měli jen 150 tisíc je znát. Tady jednoduše nelze srovnávat Deadliest Prey za 150 tisíc a takové Expandables 2 za 100 miliónů,nelze. Film jednoduše trochu srazil rozpočet,omezený čas a možná technika,sice se natáčelo na redku,vypadalo to jako na obyčejnou kameru a titulky jako dělané někde v pinacle studiu k tomu hodně přidali a hudba vytažená z prvního dílu i se závěrečným songem se jakoby trochu nehodila. Ale!!! V rámci nových filmů tohle dokáže zaujmout hodně,pobavil a splnil vše co jsem od druhého dílu čekal. Režisér opět nezklamal vskutku překvapivým koncem jakým oplývají jeho filmy a i zde se dočkáme zajimavého závěru a jak titulky napovídají,je to začátek a já se těším na Mikeova skutečného syna jak bude ve trojce masakrovat žoldnéře jako jeho otec. Jedná se fakt o zábavičku,u které jsem se bavil a zavzpomínal na staré čas VHS. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Priorovi filmy nemusim, ale tady to působilo trochu vtipně až sebeparodicky (bavil mě hlavně nasranej záporák), pro fanoušky chápu, že to je super zábavnej comeback, ale pro mě ne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No ty bláho až do včerejška jsem neměl ani tušení, že bylo natočeno pokračování Smrtelné kořisti – takže coby „milovník“ této staré „masakrozní“ podívané, jsem si ho samozřejmě nesměl nechat ujít. Jasně, počítal jsem s tím, že hlavní hrdina už nebude asi v tak skvělé formě jako kdysi, ale tohle byla teda vážně síla. Bohužel mě s tímto pokračováním nepojí už žádné nostalgické vzpomínky, jako tomu bylo u originálu, takže tady se moc slov chvály nedočkáte. Nebyl jsem vyloženě zklamán, ale očekávání bylo rozhodně větší. David A. Prior „kopíroval“ sám sebe v mnoha scénách, ale tentokrát to natočil o hodně slabším způsobem. Spíš mi to přišlo jako parodie na sebe samého. Ted Prior nám zestárl – s tím se nedalo bohužel nic dělat, ale pořád patřil k tomu lepšímu, co nám zde bylo nabídnuto. To David Campbell a Fritz Matthews vypadali vyloženě hrozně – co ale taky chtít po „skoro důchodcích“. Všechno ale vypadalo až moc amatérsky natočené a několikrát jsem se přistihl, že jsem měl prostě sto chutí to vypnout. Akční choreografie chabá, stejně jako atmosféra či herecké výkony – no byl jsem rozhodnutý tomu prostě hodit maximálně 2*. Nicméně konec mi spravil alespoň částečně náladu a tak za tuto krvavou tečku dám o jednu navíc – Ano, jsem nejspíš blázen a zbytečně nadhodnocuji, ale když já se na to tak těšil a ten záběr na „kraťásky z původního filmu“ ve skříni se zbraněmi – to mě úplně odbouralo, ach ta nostalgie…Hodně slabých a nadhodnocených 50% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2015] Prior to dokázal! Natočil hybrid mezi remakem a pokračováním Smrtelné kořisti naprosto stejně blbě jako před 26 lety. Tentokrát schválně. A je to stejně zábavný i když film nedabuje Jirka Pomeje. Na projekci nám to ale víc než bohatě vynahradila šestice naživo dabující na pódiu. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Zčásti pokračování, zčásti „důchodcovský“ remake šíleného béčkového nářezu Deadly Prey, který se díky svým úžasně neohrabaným akčním scénám a křečovitému rádobytvďáctví stal trashovým kultem. Fanoušky potěší, že původní herci se i na stará kolena vracejí do svých původních rolí, aby si spolu s režisérem Davidem Priorem téměř po 30 letech znovu zablbli jako zamlada. Pohybově už nejsou nejzdatnější (před létajícími kulkami už se ani nesnaží uhýbat), ale pořád to mají na háku. Ted Prior sice už neběhá po lese jen v džínových šortkách, ale typické osmdesátkové homoerotické podtóny tu rozhodně nechybějí. Sexuální napětí mezi hlavním hrdinou a hlavním padouchem ostatně přímo zmiňuje padouchova sexy asistentka („Někdy mám pocit, že by sis to radši rozdal s ním než se mnou“ – „Možná máš pravdu“). David Prior si za ta léta udržel mladistvou živelnost a neznalost základních režijních technik, jako je např. pravidlo osy (takže postavy, které spolu mluví nebo po sobě střílejí, se občas dívají na opačnou stranu, než mají). Skalním fanouškům tedy stále dopřává to, co od něj čekají. Kouzlo originálu (prkenné herectví, stupidní dialogy a absurdní zvraty) je tu stále cítit. Prior se vedle toho snaží zapůsobit také na dnešní publikum, což je u rebootů zvykem. Ve filmu tak hrají velkou roli internet, hackeři a nerdi, kteří mluví dnešním teenagerským slangem. Ale kdo ví, kolik nových, osmdesátkami nepolíbených diváků si tím získá (a jestli současní milovníci špatných filmů nedají přednost spíš něčemu extrémně megaujetému jako je Sharknado). Film byl točený na digitál a je v něm spousta špatných CGI triků, díky čemuž působí ve srovnání s jedničkou poněkud sterilně. Pořád jde ale o čistou oldchoolovou akci, která se ničím nezdržuje, s ničím se nemaže a pobaví svojí přehnaností, svalnatými řečmi a suchými hláškami. Bavil jsem se u ní stokrát víc než u nového Kickboxera. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je strašná sračka na druhou stranu je to tak blbé až je to vtipné. Od začátku do konce je to stupidní a chvílemi člověku přijde, že ani ti herci samí neví co tam říkaly ukázka třeba na začátku je řečeno, že Hogan seděl 28 let poté co mluví s Dantonem řekne, že seděl 27 let a pak jak Danton posílá vzkaz po jednom vojákovi říká, že 25 let :-). O ději a chybách v filmu nemluvě tak, že zde máme vojáky co jdou lesem a naráz se z ničeho nic objeví za něma Danton a zabije je (to neměly žádné periférní vidění, že ho neviděly?) pak tu máme skupinu hackerů, kteří jako jediní zjistí kde se to vysílá a místo, aby zavolaly třeba policii tak mu jdou pomoct (neozbrojení a co jako čekaly, že se stane?). Z filmařského hlediska odpad z humorného 4 hvězdy jelikož jsem se zasmál (top hláška Zabil jsem více lidí než rakovina) ()

Brandon odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsmrtelnější kořist je excelentní příklad toho nejstupidnějšího, co kdy bylo natočeno. Prior, a je jedno, jestli Ted nebo David, nemůže mít IQ větší než webová kamera na stromě. V rámci Otrlce 2015 prima sadomaso zábava. ()

Alisa odpad!

všechny recenze uživatele

Ach bože, to byl ale trapný nesmysl, jehož trapnost korunoval nejtrapnější simultánní dabing. Když jsem zavřela oči (což bylo dost často), měla jsem pocit, že jsem na projekci "Pár pařmenů". Musím se na to podívat jen v originále, to bych možná pak tu jednu hvězdu dala. Trailer navnadil, takže zklamání bylo obrovské. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Danton je back a co čert nechtěl zase musel vstát z pelechu a jít vynést to zatracený smetí.Jenže netušil že Hogana prostě jen tak pustí z báně a ten se chce stůj co stůj pomstít.Danton je tak opět konfrontován chlapíkem co se ptá na cestu a i když je tentokrát opatrenej,je vzápětí zpacifikován a odvlečen na Hoganovu základnu.To je v kostce prvních 10 minut,zbytek už všichni známe.David Prior to vyřešil lišácky a jednoduše natočil remake jedničky s tím že ho opepřil a doladil k absolutní dokonalosti.Přirovnal bych to k Raimiho Evil Dead 1 a 2.Jakmile je totiž Danton vypuštěn do lesa,rozpoutává peklo a masakruje naprosto neschopný Hoganovi vojáky až do konce.K těm bych rád dodal že tentokrát vidí pouze to co je v záběru kamery takže když Danton stoji za kameramanem,vojáci ho prostě nevidí (důmyslná kamufláž :D) a okamžitě končí s kudlou v mozečku.Na scéně se objevuje i Thornton(?!) a nová mužatka a přikládají pod kotlem svými hláškamy,taky se sluší připomenout že lov je přenášen kameramy na internet a tak se diváci Dantonovi tleskají pokaždý když někomu ulomí hlavu.Mno nemá cenu okolo toho chodit,na první shlédnutí řadím Deadliest prey hned vedle prvního dílu a až si to pustim znovu,pravděpodobně ho překoná.Prior totiž točil tuhle bombu hlavně pro fanoušky vysvalenýho blonďáka kterej by vykuchal i Ramba jak krocana a je to zatraceně znát.Já sem opět nadšen a kdo to ještě neviděl,tomu Danton vskazuje TVOJE CHYBA TI ŘIKAM ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tak toto som si naozaj vychutnal, pokračovanie osemdesiatkového akčného sranca je megasupersranec na druhú a zábavný ako holá riť s ušami. Ono to už na prvý pohľad vyzerá tak hnusne a amatérsky až sa chce jednému zvracať, ale po prekonaní dávivého reflexu dávam palec hore, lebo je to absolútne úprimná chobotina ktorú tvorcovia dokonca natočili podľa toho istého scenára ako prvý diel, s pár nepríliš kreatívnymi odlišnosťami. Hrdinu tak zasa unesú keď ide vysypať smeti a potom behá lesom ( našťastie už nie polonahý ) kde vrhacím nožom pobije zástupy debilných vojačkov ktorý nemajú o moc viac schopností či inteligencie než tí cínový. Ostatne ani hrdina nie je príliš intelektuálne zdatný, zlý plukovník mu vmetie do ksichtu že ho chce zabiť za tých 27 rokov v base, ale on o chvíľu vyzvedá od jedného z vojakov že čo sa deje a keď mu ten povie že ide o pomstu tak sa borec tvári ako by sa práve zobudil. Herecké výkony drvivo komické a akcia tiež, smial som sa napr. na scéne kde vojak zdochne po tom ako mu hrdina mávne brvnom 10 cm od ksichtu a to v zábere kde sa to nedá nevidieť. Rovnaká ako v jednotke je aj likvidácia drsnej vojačice, aj keď tentoraz bez hlášky "FUCK YOU". Hrdina sa zjavuje doslova odnikiaľ sťaby lesný duch a je všade, rovnako ako špagátiky spúšťajúce pasce ktoré natiahol po celom lese. Vrcholom všetkého je ale postava brata toho borca ktorý bol v jednotke umlátený odseknutou rukou a ktorého hrá ten istý herec akurát je po 30 rokoch srandovne napuchnutý... a opäť umlátený tou rukou, proste genialita. No a záver so záberom na hrdinu a jeho syna mávajúcich zbraňami vyvolal finálovú slzu... smiechu! ()

Karala 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá pocta prvnímu dílu!!! Díky ultraskvělému a nalitému umění dabérů během promítání na FOD2015 jsem nečekala, že budu utírat slzy smíchu a dojetí v jednom. Prior opravdu dokáže překvapit. Och ano.....a co na to Míša? :-) ()

panPsax 

všechny recenze uživatele

Geniálně špatný film! Ty vražedně zásadní dialogy, přehnaně záporný záporák, to brutální klíčování, ty efekty a nehraní herců, překvapivě vtipně špatná kamera a střih - a vše násobeno osmdesátkovou muzikou! Poslední záběr to celé dokonale završí. Zetkový majstrštyk. ()

FoxMulder odpad!

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že za dalších 25 let tu bude třetí příspěvek. Tentokrát se budou Denton, Hogan a obtloustlý bratranec Thorntona nahánět na kolečkových křeslech po domově důchodců! Richard Linklater se svým časosběrným Chlapectvím je naprostý čučkař! Nekompromisní pecka, opravdová od Priora! ()

Reklama

Reklama