Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • USA From Beyond (více)

Mladá psychiatrička Katherine McMichaels a její společník Crawford Tillinghast objeví šestou dimenzi. Při namáhavém výzkumu vyvinuli médium, které je schopné pohltit jinou lidskou mysl. Tzv. rezonátor je speciální zařízení, ovládající podle přání myšlenkovou zónu. Vědci ale netuší, že rezonátor disponuje i nevysvětlitelnou, temnou sílou. První jeho obětí je samotný Crawford, který se změní v tvora, závislého na lidských mozcích. Jeho mysl a vědomí jsou tak odsouzeny k zániku. Odkud pochází tato ničivá energie...? (Intersonic)

(více)

Recenze (130)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se ve své premiéře podíval na Re-Animatora, takže jsem si dal dnes v repríze po dlouhých letech tuto záležitost, kterou spáchala prakticky totožná parta tvůrců. A překvapivě jsem si snímek užil víc než tehdy, což mě přimělo přihodit i slabší čtvrtou pěticípou. Inspirace autorovou povídkovou předlohou byla i tentokrát patrná, přestože se příběh jinak vyvíjel zcela autonomně. A stejně jako u výše zmíněného filmového předchůdce z této dílny mi to bylo veskrze jedno, protože jsem se dost dobře bavil. Pravda, humorem se tentokrát velmi šetřilo (všechno to zůstalo na Bubbovi), zato se tým pokusil o větší dávku napětí a děsivosti. No, soudě podle svých pocitů bych řekl, že se tato snaha neminula účinkem. Jasně, věk už byl na snímku znát, ale o to víc mě potěšila naprostá většina trikových sekvencí. Jo, jo, mělo to atmosféru, mělo to napětí, mělo to spoře oděnou Barbaru Crampton, a i když nešlo o nic mimořádného, nenudil jsem se ani na moment. / Poučení: Každý zkušený hráč Path of Exile ví, že není dobré dráždit Beyond bossy bosou nohou (ani ničím jiným). 4*- ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Průměr. Jeffrey Combs zde odvádí velmi dobrý výkon, ale jako Herbert West mi přišel ještě lepší. Scénář u těchto béčkových filmů moc neřeším, akorát to neustálé opakování experimentů (teď se to nepovedlo, tak to zkusíme znova, a když se zase něco pokazí, tak ještě aspoň jednou...) se mi přejedlo už v Re-Animatorovi. Nejvíc se mi líbilo závěrečných asi 15 minut, vysávání mozku očním důlkem bylo super. Kladně hodnotím také skvělé masky, s triky to už ale tak slavné nebylo. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na Barbaru Crampton v sado maso oblečku se prostě nedá zapomenout. Místy roztomilé (potvůrky from beyond, změněný dr. Pretorius), místy očekávaně nechutné (střeva, vysávání očí, ukusování hlav), přesně takové, aby to splnilo svůj účel. Tomuhle týmu (Yuzna, Gordin, Combs) prostě horory jdou, možná nevystraší a nevyděsí, ale i přesto je to dobře odvedená práce. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Propátrávání béčkových vod osmdesátých let, čas od času přinese skutečně zábavnou podívanou. Nechutné triky plné krve a hnusu, ještě lepší masky a naprosto ulítlej námět, kde se vysávají mozky a ukrucují hlavy. Moc zajímavá podívaná, která i díky své přiměřené délce ani na chvíli nenudí. Navíc Barbara Crampton a její proměna je neskutečně vzrušující :-). ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Spojení nechutnosti s naprosto dementním scénářem. Po schlédnutí tohoto filmu se mi chtělo(a teď nekecám) zvracet. Slizoun,který se rozpouští,červ vylézající z hlavy a další potvůrky z jiného rozměru-tohle všechno opravdu hýbe žaludkem a to jsem na tyhle věci docela tvrďák,ale tohle se vážně nedalo. Tvůrci by se měli smažit v pekle a nechat si vysát hlavu od samotného slizouna z tohoto dílka. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (14)

  • MGM vydala DVD verzi, která obsahuje některé očekávané scény navíc. MPAA (Motion Picture Association of America) požadovala, aby byly vystříhány S&M a gore scény, aby mohla být verze označena jako R-rated. Odstraněné zaběry byly poté vydány s verzí publikovanou na Monsters HD Channel (kopie této verze byly distribuovány na internetu). (PußyMagnet)
  • Dr. Bloch je pojmenován po příteli H.P. Lovecrafta, Robertu Blochovi, autoru románu, podle kterého bylo natočeno Psycho (1960). (PußyMagnet)
  • Charakter Dr. Pretoria je pojmenován po Dr. Septimus Pretoriovi, bývalém učiteli Henryho Frankensteina, který svedl Henryho na "temnou stranu". (PußyMagnet)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama