Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • USA From Beyond (více)

Mladá psychiatrička Katherine McMichaels a její společník Crawford Tillinghast objeví šestou dimenzi. Při namáhavém výzkumu vyvinuli médium, které je schopné pohltit jinou lidskou mysl. Tzv. rezonátor je speciální zařízení, ovládající podle přání myšlenkovou zónu. Vědci ale netuší, že rezonátor disponuje i nevysvětlitelnou, temnou sílou. První jeho obětí je samotný Crawford, který se změní v tvora, závislého na lidských mozcích. Jeho mysl a vědomí jsou tak odsouzeny k zániku. Odkud pochází tato ničivá energie...? (Intersonic)

(více)

Recenze (130)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Průměr. Jeffrey Combs zde odvádí velmi dobrý výkon, ale jako Herbert West mi přišel ještě lepší. Scénář u těchto béčkových filmů moc neřeším, akorát to neustálé opakování experimentů (teď se to nepovedlo, tak to zkusíme znova, a když se zase něco pokazí, tak ještě aspoň jednou...) se mi přejedlo už v Re-Animatorovi. Nejvíc se mi líbilo závěrečných asi 15 minut, vysávání mozku očním důlkem bylo super. Kladně hodnotím také skvělé masky, s triky to už ale tak slavné nebylo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Od Stuarta Gordona mi sedla pouze Zámecká hrůza, ostatní filmy od něho mi přijdou průměrné,nezáživné a nudné a tenhle film není výjimkou. Nezajímavý příběh,vtipný,nepovedený experiment a utrpení! 40% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

V osmdesatemsestem se vratilo osvedcene kvarteto Gordon, Yuzna, Band a Combs a pokusili se navazat na uspech dokonaleho Re-Animatora. Vpodstate se jim to povedlo, neni to samozrejmne takova vypalovacka, ale pobavi spolehlive. Nejzajimavejsi je Jeffrey Combs, ktery, ac hral zase vedce, vytvoril totalne odlisnou postavu, nez je Herbert West. Jeho Crawford Tillinghast je neustale vystrasenej a zmatenej a naprosto mu to verite. No a kdyz pak zacne vysvat mozky ocnim dulkem...nadhera. Jinak atmosfera, hudba, triky - vse je presne takove, jake od techto tvurcu ma byt. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dnes už je to jako horror průměr, ale chvílema jsem se docela divil, co je tam za hnusárny ... Yuzna má tu vlastnost, že jeho díla věkem prostě zestárla a zešedivěla ... Ale ve své době to byly pecky. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tvůrci slavného Re-animátora se rok poté opět společně setkali, aby natočili další výborný horor přesně v jejich sleazy stylu. Krví tu tentokrát trošku šetří, ale bohatě to vynahrazují množstvím roztodivných monster, které před očima diváků neustále mění svou podobu a překvapují tak maskérskou kreativitou. Scénář si vystačí s několika málo postavami, obraz se hemží pestrými barvami a především díky pěkné Bandovo hudbě se daří vytvořit napjatou atmosféru s lehkým erotickým nábojem. Snímek ráda vysílala v pátečních večerech i tv nova. To bylo ale v době, kdy ještě za něco stála. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slabota, čekal sem daleko víc, nejenže to neni moc drsný, ale hlavně je dost zdlouhavá záležitost, než se to opravdu rozjede a i když to nakonec nabere jakž takž nějaký obrátky, tak si to rozhodně třeba s takovým Re-animátorem nemůže vůbec měřit. Alespoň že si Gordon ke konec uvědomil, že takhle by to už dál nešlo a těch pár zbývajících minut natočil jako docela pěknou chuťovku, kde se saje mozek a vydloubávaj oči. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když se počátkem 90. let tenhle film objevil na obrazovkách, dal bych mu 3*, protože tenhle druh brakové hororové produkce byl u nás něco nového a připadal mi svým bizarním způsobem zajímavý. Naštěstí jsem už viděl ledascos dalšího, abych si udělal měřítko a Ze záhrobí můžu poslat přesně tam, kam patří. Jestliže uživatel J*A*S*M tvrdí, že scénáře u béčkových filmů neřeší, pro mě kvalita scénáře představuje základ hodnocení filmů, a právě to je tady kamenem úrazu. Béčkový film znamená nižší rozpočet, ale neměl by znamenat krystalické blbství v chování postav, hloupé dialogy i motivace. Jedna hvězdička je za nádherně pokleslou erotickou scénu, kdy se paní doktorka mění ve striptérku. Celkový dojem: 25 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní béčkový intersoňácký horůrek podle H. P. Lovecrafta od tvůrců RE-ANIMÁTORA a řady dalších pozdějších lovecraftovských adaptací, který jsem si v pubertě zamiloval. Klasické motivy - šílený vědec, vědecký experiment, otevření brány do iné dimenze, blázinec - parádní masky, které připomínají Věc, neónový vizuál a jedna dokola přetáčená erotická scéna :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Re-animátor” je zrejme vrcholom Gordonovej tvorby, no musím uznať, že ani jeho druhý pokus v prípade “Zo záhrobia” mu určite nerobí hanbu. Masky sú veľmi solídne spracované, dejová linka vyslovene nenudí, akurát škoda, že sa neobjavilo viac gore scén a krvi. Inak Barbara Cramptom bola celkom solídna “raketa”. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku sa priznám, že nie som znalcom ani obdivovateľom tvorby spisovateľa Howarda Phillipsa Lovecrafta. Tiež ma nijak zvlášť neoslovil svojimi projektami ani Filipínčan Brian Yuzna, ktorý sa v tomto prípade ujal produkcie. No a herca Jeffreyho Combsa nemusím vôbec. Je mi silne nesympatický. Avšak napriek tomu všetkému sa mi americký bizarný horror "From Beyond" celkom páčil. Tri hviezdičky si iste zaslúži. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Všemožné prapodivnosti, snůška chutných bizarností, pěkně žhavá blondýna, jeden správnej drsňák a dva ulítlí doktoři, z nichž jeden dokáže vycucnout lidský mozek očním důlkem na jeden zátah... "mlask!" Tak radši nechtějte vědět co dělá ten druhej... různý nechutnosti... brrr. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Cítíš tu energii Crawforde? Roztomile příjemná úchylárnička a výlet do neprobádaných částí lidského mozku a někdy když chcete vědět víc nezbývá než se doslova zakousnout do šedý kůry mozkový a... Je to výborný!!! přesně tak jak netušené chutě lze objevit! Jefrey Combs v druhé půlce plešatý zakusující se do mozku je neodolatelný a rezonátor je dílo satanovo. Co se stalo? Ono ho to snědlo! 85% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Keď som mal cca trinásť, tak som to žral. Teraz v 25 mi to pripadá ako horor pre deti. Nuž lietajúce črevá už nemusím (aj keď vysatie mozgu potešilo =) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Režisér Stuart Gordon si rok poté co natočil legendárního Re-Animátora vypůjčil ústřední duo herců Combs/Crampton a vytvořil sice o něco méně působivější podívanou, ale zato stejně zvrácenou. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S.Gordon a B.Yuzna se zatím asi nejlépe chopili díla H.P.Lovecrafta.Tenhle film patří mezi mé oblíbené díky stupňující se bizarní atmosféře plné nádherných slizkých mechanických efektů. Dnes by to zřejmě odbyly počítače, což by silně ubralo na onom zvláštním kouzlu. Nespoutaná fantazie, vynikající hudba a jiskřící erotika končící u svůdných s/m oblečků a důtek. Vtípky z Re-Animátora připomenou různé prostřihy, např. záběr na zvracejícího strážníka se promění v táhnoucí se rozklepnuté vajíčko dopadající na pánev. Doktor Pretorius se během rozličných mutací proměňuje v monstra připomínající Carpenterovu Věc. Oživlá střeva pak dají vzpomenout Jacksonův Braindead. A Barbara Cramptonová v roli doktorky je naprosto k sežrání ( stejný pocit mají i některé postavy filmu...)! ()

juta 

všechny recenze uživatele

No, je to dost zvláštní horor z osmdesátek, který je svým způsobem zajimavý, ale byly chvíle, které nebyly to pravé, třeba jako různé nedokonalosti, chování atd., ale musíme si uvědomit, že film byl natočen v době, kdy "to" bylo "normální", takže se to musí brát s nadsázkou. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina je dosť vernou adaptáciou kratučkej Lovecraftovej poviedky. Zvyšok je mix toho najlepšieho z 80s neónov a plastelínového gore a lovecraftovských obskúrnych príšer. Posledná tretina je preplnená praktickými maskami a trikmi a je jedným z vrcholov 80s splatterov i praktických trikov a masiek ako takých. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Docela podařený český dabing - "Snědlo mu to hlavu, jako by to byl nějaký... perníček!" nebo "Přineste mi oplatky, umírám hlady" (sanitářka právě přijela s pacientem). Jinak hodně šílený film a chvílema i docela nechutnej... což beru jako plus. HUDBA: Richard Band - klasická osmdesátková. ()

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama