Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

predsedajs 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý hrdina, jednoduchý scénář, jednoduchá podívaná. Ani moc vtipné, ani moc akční, takový slabší průměr ve Spencerově tvorbě. Jako film na nedělní odpoledne to ujde, ale víckrát to asi vidět nemusím. Skalní fanoušci Buda Spencera si k mému hodnocení přičtou hvězdičku, komoditní makléři se specializací na banány přičtou dvě. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší "sólová" (= bez Hilla) role Buda Spencera je negramotný dobrosrdečný Joe, který kvůli snaze získat licenci na obchodování s banány potřebuje v první řadě získat alespoň "občanku" a vyráží z klidu džungle do města, kde poznává jeho nástrahy v podobě podvodníků, žen, armády a vězení, úřady ho posílají od čerta k ďáblu, ale Joe nakonec dosáhne svého a porazí i mafii, která chce získat všechny banány pro sebe. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zavřeli ho za dezerci, nabádání k výtržnostem, za napadnutí státního zaměstnance a za útok na policistu. Už nikdy nebudete muset skákat z okna, šéfe." Tak ministři se nevěší na věšák, úředníkům se nekradou razítka, z armády se neodchází bez povolení a mafiáni se nevyhazují stavebními otvory? Vždyť to nevím ani já, tak jak to má vědět Banánový Joe. Já jsem si s ním tedy užil souboj s úředním šimlem, závod náklaďáků i ochranu zpěvačky, takže si troufnu napsat, že tohle je nejlepší samostatná budspencerovka. A teď si jdu dát banán, protože banány hýbou světem a v tom se Joe vyzná. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Banánový Joe je jeden z mála filmů, který funguje i když v něm figuruje Bud Spencer zcela sám. Je sice patrné, že mu parťák chybí a těch rvaček taky ve snímku není moc a nejsou tak úderné, přesto je film docela oddychový a příjemně utíká. Joe v něm naráží na klasický úřední šiml a musí projít mnohými peripetiemi, aby získal licenci. Však taky Steno spolupracoval s tímto obřím hercem často a často právě jen s ním samotným. Ještě mě zaujalo, jak v závěru Joe odpoví mafiánskému bosu: "A já jsem Bardotka." Což je zajímavé, když do té doby nevěděl ani co je televize. Další zajímavostí je, že se jedná o poslední filmový scénář Gunthera Philippa pro něhož zároveň šlo o jediný ne německý a ne rakouský film. ()

Brtniik

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen kousíček (okolo místa jak si nechává šít šaty a stane se vyhazovačem), ale nemohu se zbavit pocitu, že to musí být pěkná volovina. Bud Spencer coby naprostý dement z pralesa (či odkud tahal ty banány) mi nějak nesedí. Oba kluky, ve věku, kdy je to předpokládatelné, jsem samosebou žral. No nic, snad mu dobře zaplatili. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Itálii a v lokalitě Bolivar v Kolumbii. (Terva)
  • Pozorný divák si všimne několika melodií, které zazněly ve společných filmech Terence Hilla a Buda Spencera. (smrtubohem)

Reklama

Reklama