Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší "sólová" (= bez Hilla) role Buda Spencera je negramotný dobrosrdečný Joe, který kvůli snaze získat licenci na obchodování s banány potřebuje v první řadě získat alespoň "občanku" a vyráží z klidu džungle do města, kde poznává jeho nástrahy v podobě podvodníků, žen, armády a vězení, úřady ho posílají od čerta k ďáblu, ale Joe nakonec dosáhne svého a porazí i mafii, která chce získat všechny banány pro sebe. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, ale pre mňa je toto dokonalá komédia sama o sebe. Proti byrokracii a všetkých kravinám. Milujem scénku, keď si Joe potrebuje vybaviť občiansky preukaz a rodný list, milujem scénky z vojny, milujem ako si myslí, že mu muž v telke hovorí aby sa poriadne obliekol, milujem keď pracuje ako vyhadzovač. Tento prostoduchý dobráčik proste má talent robiť veci poriadne... alebo občas jemne nepochopiť. Je to pre mňa absolútna klasika komédie... treba vidieť. :D ()

Reklama

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Spencer jako banánový Véna nebo Joe. Je to průměrná komedie o prostým chlapovi, který chce jen prodávat banány. Počáteční závod otřesně natočen, ale pak kvalita stoupá. Nejvtipnější část, když je Joe u armády. - 60%. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Klasická fackovací komedie s Budem Spencerem v roli tzv. Banánového Joa, který zásobuje malinkou vesnici prodejem banánů v městě. Jenže tam se setkává s byrokracií, která mu nedovoluje prodávat banány a tak živit vesnici. Jenže to by nebyl Bud Spencer, aby si toto povolení nevyřídil svým obvyklým způsobem. A banda zloduchů, kteří chtějí místo vesničky postavit moderní továrnu na banány a z domorodců udělat otroky se také velmi rychle se zlou potážou. Nikterak překvapivá, snad jen trochu více ukecaná, přesto ovšem vtipná tradiční podívaná s Budem „Slonem“ Spencerem a suprovou písničkou. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Ľahká komédia, v ktorej Joe, dobrosrdečný obchodník s banánmi, bojuje proti bohatému obchodníkovi Torcillovi. Film má pomalý a nudný rozbeh. Zábava začína až príchodom do mesta, dochádza k situáciám štýlu dedinčan v meste. Dochádza tu už k prvým potýčkam, ale stále tomu chýba spád. Aby dosiahol svoj cieľ musí Joe podstúpiť rôzne situácie od zápasu s byrokratmi na úrade, cez vojenskú služby až po väzenie. Každá situácia prináša nové figúrky, ale vtipy sú veľmi predvídateľné až naivné. Produkcia šetrila zrejme aj na hudbe, keďže recyklovala skladbu Brotherly love z filmu Párna nepárna. Príbeh má samozrejme šťastný koniec a ponaučenie naviac. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Pozorný divák si všimne několika melodií, které zazněly ve společných filmech Terence Hilla a Buda Spencera. (smrtubohem)
  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)
  • Když při závodu náklaďáků vjede jeden do vody, je vidět, že do vody vjela malá replika autíčka, se kterou si hrají malé děti. Také proto je záběr vidět jen na zlomek vteřiny. (Pepy)

Reklama

Reklama