Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banda neškodných podfukářů se vesele živí malými podvůdky na ctihodných spoluobčanech. Jednoho dne se však rozhodnou pro megapodfuk. Pro jeho uskutečnění potřebují mozek celé akce, a tím má být Charleston (Bud Spencer). Ten souhlasí a celý ten šílený podnik nazve dvojitým saltem mortale. Jde o to, vypálit rybník americkému mafiánovi (James Coco), který se snaží potopit svůj ztrátový parník (takové malé plovoucí Las Vegas), na který má uzavřenou vysokou pojistku. To se mu ale nedaří, a proto se svým právníkem vymyslí podfuk na potenciálního kupce, který by jim měl stoprocentně vyjít! To ale netuší, že tím šťastným zákazníkem je sám Charleston, který své dvojité salto mortale hodlá zvládnout s naprostou elegancí. Aby toho nebylo málo, tak se do všeho ještě zaplete okradený policejní inspektor Watkins (Herbert Lom), kterému banda podfukářů, v čele s Charlestonem, odcizila obraz Gauguina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Věčný to svár, propracovanější scénář versus bláznivé bitkaření. Nejdřív jsem si myslel, že se Bud Spencer do té jediné rvačky snad ani nezapojí, což by mi připadlo dost neortodoxní ;-) Tohle je taková ta klasická komedie o podfucích, okoreněná typickými postavičkami kolem jednoho vůdce. Pochvalu si zaslouží casting - James Coco v roli nervózního mafiána, který má neustálé "problémy s telefonem", či Herbert Lom, který trošku zparafrázoval svou postavu inspektora Dreyfusse z Růžových panterů. Pravdou je, že mi to připadlo méně srandovní, než když jsem to viděl před lety, ovšem ta finální, i když jediná mlátička má IMHO úžasnou choreografii :-) Stojí to za zhlédnutí, možná právě proto, že se to neřadí k typickým filmům toho italského tlouštíka, bývalého vodního pólisty s medailí z olympiády. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh, ve kterém překvapivě Bud Spencer hraje na oko slušného a výstředního džentlmena, který se svojí vypečenou partou vymyslí opravdu originální plán, jak vydělat pár miliónů. Není film, kde by mi Terence Hill chyběl tolik jako v tomto a že je to znát. Naštěstí se Bud snaží a nakonec z toho vyjde příjemná zábava na konec završená parádní bitkou, na kterou jsem se těšil celý film a vyplatilo se to. --- Jméno? - Douglas - Příjmení? - Douglas - Ale my chceme Vaše příjmení - Vždyť jo mé jméno je Douglas D. Douglas ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zajimavej, mnohem vic, nez klasicky filmy Spencera a Hilla, mi pripominal nejake anglicke komedie. Protoze ackoliv se jedna o komedii, je skvele napsana a inteligentni. Coz uz se neda napsat o postavach, krome Spencera, kterej se tu chova celou dobu jako nejakej mafianskej sef a trochu se porve jen jednou, vsichni pusobily jako banda idiotu a z nich nejvic James Coco, kdyz se pokazdy snazil telefonovat a telefon mu nekam padal. Jeste zminim Herberta Loma, kterej by nebyl spatnej, kdyby si svou postavu misty neplet s Dreyfusem. Celkove se mi film docela libil, ale moh bejt urcite krapet kratsi, 105 minut je zbytecnejch. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Už trochu slabší Spencerovka, ale stále nechybí zábavné bitky, Budovy suché hlášky a nějaký ten "tvrdý" záporák a jeho ještě tvrdší nohsledi. A to vše v rytmu charlestonu. PS: Bud neustále potvrzuje, že se mi nelíbí víc jako Hill jen tak pro nic za nic. Ale Terrence stejně chybí :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná, v Anglii se odehrávající italská variace na americký Podraz. Co příjemná, ona je i inteligentní a místy opravdu, opravdu vtipná. Charlestona ovšem není radno podcenit - chvíli nedáváte pozor, unikne vám pár vteřin... A už nemusíte vědět, co se právě děje, kdo je kdo a co právě chystá. Ani jsem nečekal, že by se mi tenhle film tak moc zalíbil. Jistojistě vím, že ho brzy uvidím znovu. A že to bude zase s dabingem. Rudolf Hrušínský tady Buda Spencera mluvil vůbec poprvé a hned na výbornou, no a co se týče ostatních československých hlasů, vyzdvihl bych hlavně Ilju Prachaře, díky němuž je ten neskonale blbý a nepřetržitě cholerický americký majitel plovoucího kasina zároveň tak kouzelný. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Italský Podraz. Musím ale uznat, že pánové měli plán promyšlen naprosto precizně. Tahle Spencerovka v nedělním parném odpoledni rozhodně přišla vhod. Dabing pana Hrušinského se navíc hezky poslouchá. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zoufalý arogantní boháč a majitel nezničitelné lodi, jeho neposlušný kapitán, jenž stále nemůže nalézt vhodný ledovec uprostřed Středozemního moře:-)) a sebranka pitomců vedená kým jiným než Budem... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Šikovní bratři si opět dali velmi záležet a výsledkem byla mimořádně chytlavá melodie. Samotný nosný nápad filmu je velmi vtipný a Bud Spencer ho realizuje s nádherně ironickým nadhledem. Škoda, že má pouze jednoho rovnocenného partnera v Herbertu Lomovi, ostatní se chovají jako retardovaní pacienti na vycházce. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve filmech, ve kterých hrál Bud Spencer bez svého parťáka Terence Hilla, byl tak nějak větší prostor věnován nudě. To je případ i tohoto filmu, který se celou dobu nudně rozhoduje, jakou cestou se vybere. Film přešlapující na místě nahoru nevytáhl ani solidně hrající Bud Spencer a ani jeho dvorní režisér Marcello Fondato. Slabý film bez špetky energie funguje jako dokonalé uspávadlo. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Bodrý dobrák Bun Spencer, a banda milých podfukářů, kteří jen drobně kradou ctihodným občanům a to jen to, co ctihodní občané moc nepotřebují k životu. Milé. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ztrácel jsem se v zápletce, protože to bylo tak promyšlené, až tomu chyběl silnější moment vychutnávání si úspěchu. Znáte to, všichni tyhle do detaily naplánované a vycházející podvody milujeme, a tady to Charleston Bud s hlasem Rudolfa Hrušinského rozjel prvotřídně, viz akce na zcizení obrazu. Mlátička mi trochu připomněla arénu smrti z Jestli se rozlobíme, budeme zlí, ale některé rekvizity ji možná i převýšily (klaun z krabice). Herbert Lom taky perfektní, ale mafián ve vaně mi lezl na nervy. A mraky výborných hlasů, Haničinec, Sklenčka, Novotný, Zahajský, Holý, Vicena, Langmiller. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Italská krimi komedie, v níž si český rodák Herbert Lom v roli britského inspektora dobírá síť drobných zlodějíčků, ve spolupráci s jejich podfukářským vůdcem. A pokud na scéně zrovna nefiguruje neschopný mafián Coco, mělo to povětšinou vtip a šarm. Budovi Spencerovi změna stylu filmu prospěla, stejně jako malé odskočení si od spolupráce s kolegou Hillem, výtečník s hlavou pro kšeft v ojedinělém divadelním prostředí je to vskutku elegantní. Herbert Lom si veškeré minuty své přítomnosti takřka krade do sebe, přínáší do toho nádech anglického humoru a povětšinou to zvládá bez pitvoření (líbil se mi zde víc, než v Návratu Růžového Pantera z předchozího roku). Bohužel vše dobré a zábavné kazí třetí z hlavní postav a sice onen mafián, jehož trapné výstupy s telefonováním ve vaně či v bazénu by byly vhodné leda tak do nějakého animáku se zvířecími postavičkami. Skoro všichni se ve vedlejších rolích se někdy chovají jako naprostí... ehm, podivní blbci, což by možná tolik v rámci žánru nevadilo, ale pitvořící se mafián s telefonem byl opravdu k nevydržení a uzoufání. Bohužel prostoru má víc, než si zasloužil, takže zároveň sráží celé mé hodnocení o jednu hvězdičku směrem dolů. Nicméně nutno ocenit stylovou taneční hudbu bratří De Angelisů a český dabing hlavní postavy Rudolfem Hrušínským. 65% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vážnější tak trochu gangsterský film, jenž doplácí na pomalejší tempo a snahu vyrovnat se podobným filmům z francouzské provenience. Zkrátka tomu chybí šmrnc, a ani taneční čísla tomu moc nepomohou. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bud je jediná věc na filmu dobrá protože je to herec co je super a vždycky on dokáže pobavit jinak dějová stránka filmu nebaví. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komedia o bande podvodnikov ktorej veli prefikany Bud Spencer sa snazi prekabatit mafiana, ktory ma tiez necestne úmysly. Proste sa tu kazdy snazi prekabatit kazdeho a vitez bude len jeden. Hlavny problem vidim v type humoru, ktory je strasne primitivny. Najmä trapne sceny s nesikovnym mafianom mi liezli na nervy. Namiesto nich sa film mohol viac sustredit na budovanie podrazov, ktorymi sa chcu jednotlive strany napalit. Jednu hviezdicku davam za sympatickeho Buda Spencera v netypickej normalnej ulohe, ktoru zvlada bez problemov rovnako dobre ako jeho tradicne bitkarske eskapady. Druhu davam za Herberta Loma v ulohe nesikovneho policajta s ktorym Bud Spencer zameta podobne vtipne ako ked ho k sialenstvu privadzal Peter Sellers v Ruzovom Panterovi. Bohuzial tu ma dost maly priestor. Takze vysledkom je komedia, ktora ponuka par zabavnych scen, ale ako celok poriadne nefunguje. 5/10. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Co se týká akce a srandy, je tento film pro Buda Spencera jeho nejhorším. Nevím jestli by to bylo lepší, kdyby tu s ním hrál i Terence Hill nebo né. Ale Bud jako Charleston, ten největší podvodník a zloděj, člověk mnoha jmen, se sem nějak moc nehodí. Mám rád týpka z džungle, který se neumí podespast, odfoutne i malou lod a sní tuny banánů alis Banánový Joe ...Nedokážu se zbavit pocitu, že se tento film měl být krimanálkou nikoliv komedií. Akce je tu akorát na konci, kdž Bud zjednává pořádek a i tak je to velmi krátká akce. ()

Reklama

Reklama