Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banda neškodných podfukářů se vesele živí malými podvůdky na ctihodných spoluobčanech. Jednoho dne se však rozhodnou pro megapodfuk. Pro jeho uskutečnění potřebují mozek celé akce, a tím má být Charleston (Bud Spencer). Ten souhlasí a celý ten šílený podnik nazve dvojitým saltem mortale. Jde o to, vypálit rybník americkému mafiánovi (James Coco), který se snaží potopit svůj ztrátový parník (takové malé plovoucí Las Vegas), na který má uzavřenou vysokou pojistku. To se mu ale nedaří, a proto se svým právníkem vymyslí podfuk na potenciálního kupce, který by jim měl stoprocentně vyjít! To ale netuší, že tím šťastným zákazníkem je sám Charleston, který své dvojité salto mortale hodlá zvládnout s naprostou elegancí. Aby toho nebylo málo, tak se do všeho ještě zaplete okradený policejní inspektor Watkins (Herbert Lom), kterému banda podfukářů, v čele s Charlestonem, odcizila obraz Gauguina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Je tady můj oblíbenec Bud v zajímavé a pro něj ne úplně obvyklé roli sympatického podfukáře, který má velmi dobrý plán. Pak je tady můj další oblíbenec Dreyfuss (tedy vlastně Čech Herbert Lom) v Dreyfusovské roli. Pak je zde skvělé duo záporáků (mafián a jeho advokát), které neumí telefonovat. Pak je tady pár otravných postaviček okolo, které naštěstí nemají moc prostoru. Pak je tady typicky Italský humor, ale v tomto případě vtipný, vkusný a milý. Pak skvělý starý dabing v čele s Rudolfem Hrušinským. A pak jedna malá milá bitka a mé spokojené čtyřhvězdičkové hodnocení. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, že jsem se při tom tolik nesmála jako v r. 1980. Pravděpodobně tehdy tento styl byl neokoukaný, zatím co nyní takových fackovacích scén je všude plno a mnohdy lepších. No, ale musím uznat, že muzika je tam senzační. Miluji retro hudbu stylu těch 20-30 let. Jinak ale oddechový film, který lze 1x za 5 let vidět znovu. ()

K.I.N.G. odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem sice až do konce, ale toto je prostě něco ubohého. Tak Marcello Fondato se proslaví dokonalým filmem "Jestli se rozzlobíme, budeme zlí" a pak natočí tuto obludnost. Je to suverénně nejhorší snímek s Budem Spencerem, co jsem kdy viděl. Slaboučký děj, nuda, nesrovnalosti, nuda, trapnost, nuda, nesympatické postavy, nuda, nuda a nuda. Charleston je odpad a patří do smetí. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...kedysi mi chýbalo viacej súbojov,po čase mi to až tak neprišlo..... a nechýba mi to -oceňujem tie humorné konverzácie sú ozaj dobre - ten akoby "inšpektor Dreyfus" a B.S. .....super....teraz i kedysi v kine.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A zase slabota s Bud Spencerom. Scenar je oproti klasickym blaznivym komediam trochu prepracovanejsi, ide o bandu neskodnych podfukarov, ktori potrebuju okolo seba mozog celej operacie /Bud Spencer/. Rvacek dost malo a pomaly som si myslel, ze Spencer sa aj na tu jednu vyserie. Aj tak som si isty, ze toto je sklamanie : 30 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná a nenáročná komedie o podvodnících, kteří troufalým a odvážným plánem vytrestají dvojici chamtivých mafiánů a podvodníků. Podvodník velkého kalibru Charleston (solidní Bud Spencer) je protřelým velitelem skupiny filutů a podvodníků, kteří připravili zábavné divadlo a podvod v hodnotě pěti miliónů dolarů s pozoruhodně velkou noblesou, plnou hravé drzosti, do které se nebojí zapojit i policejní pracovníky. A veselá zábava svižně ubíhá ke svému velkému finále a pořádné třenici, kde vítězí tvrdé pěsti a chytrost. Z dalších rolí: policejní inspektor Watkins (dobrý Herbert Lom s hlasem Ferruccia Amendoly), přinucený vstoupit do hry pro svůj vychytrale ukradený obraz, samotný velký mafiánský šéf Joe Lo Monaco (James Coco s hlasem Antonio Guidi), nerudný při svých neúspěších, připravující velkou boudu se svým právníkem Morrisem (Renzo Marignano), a nadšená skupina podvodníků Jack Watson (Jack Cayenne), Bull (Dino Emanuelli), strýček Fred (Geoffrey Bayldon) a malý Frankie (Ronald Lacey), kteří s hbitou samozřejmostí přivádějí svůj plán k dokonalému splnění. Je to příjemná zábava, nenáročná, hravá, vtipná a ideálně stvořená k myšlenkovému uvolnění a odpočinku. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Čím dál víc si myslím, že když Spencer a Hill hrají odděleně, je to jen a jen ku prospěchu. Obrovská škoda, že si je svět pořád spojuje dohromady. V této jinak víceméně slušné komedii ovšem není největší hvězdou právě Spencer, ale Herbert Lom ve své roli dreyfussovských parametrů. Za normálních okolností dvě hvězdy, jednu ovšem přidám za vynikající retro hudbu, pro kterou mívám slabost (tohle na italských komediích se mi líbí asi nejvíc - hudební doprovod, bohužel to nejdůležitější jim vždy drhne) a excelentní dabing mého oblíbence Rudolfa Hrušínského v hlavní roli. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Poctivá komedie s Budem Spencere (v té době zřejmě nejlepší formě) v roli vynalézavého podvodníčka, který za přispění několika kamarádů přivede na buben proradného amerického podvodníka a ještě si navíc nakloní na svou stranu londýnského komisaře. Film sice neoplývá řadou fackovacích scén (je zde pouze jedna a i když choreografie je slušná, je to přeci jen málo), zato humorných scén je dost a film není vůbec nudný. Pro milovníky hillovek či spencerovek příjemné překvapení, pro ostatní další postarší film průměrné kvality. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Má jiný styl, častěji ten starý britský praštěný humor, jazz, je to Bud skoro bez facek, -ale když už, tak několikaminutová mela. Celkem dobrý film, je hodně těch vtipných minut, ale podle mě je zbytečně dlouhý, na žánr nezvyklých až 105 minut trochu uškodilo. (93 minut na CSFD je špatně uvedený). 3/5 ()

andrii 

všechny recenze uživatele

To bude tanec, a nebojte, nebudete ošizeni, i na fackovanou dojde, nakonec. Na parketu víří mistři divadelníci, šejdíři, paliči fair-play. Eso reje, hovící si v pěsti, zatřese s nimi jako šejkr, točí čísla z voleje. Sebere vítr z plachet, proluftuje peněženku tomu borci, co na drátě visí imrvére. ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Jsem na tyto komedie ulítlej, je to z důvodu mého dětství, mojí mámě se komedie tohoto druhu líbí a tak jsem na tom více méně vyrostl a tu se to prokázalo, chtěl jsem původně dát 5*, ale v celku je to na mě až příliš dlouho, takové, no, prostě to na 5* není, dám 4* a buďme rádi, že to takhle dopadlo... ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých výrazne slabších filmov Buda Spencera, málo akčný, málo humorný, humor je skôr velice trapný, film jednoznačne neodporúčam, ani Herbert Lom nedokázal dodať filmu potrebnú šťavu. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Tento film nieje až tak tradičný. Bud Spencer sa nebije od začiatku do konca... Film je poznamenaný anglickým humorom a to mu pomohlo. Výborný je ten Američan, ktorý tak rád telefónuje. Film hodnotím 60%. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Neblo to vůbec špatné, závěrečná bitka byla perfektní a pár vtipných situacích ve filmu se také našlo. Herbert Lom lehce připomínal Dreyfuse z Růžového pantera, ale vůbec to nebylo na škodu. Spencerův civilní výkon s taneční kreací taky OK. Takže vcelku příjemné překvapení. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Charleston beru jako takovou odbočku Bud Spencera od jeho klasických bitkařských komedií. Podobných věcí naštěstí moc nenatočil. ()

ekomo 

všechny recenze uživatele

Na Spencerovu kvalitu komedíí docela průměrný film s vynikajícími herci v čele s Bud Spencerem s typickým vlastním charisma, který dodává filmu to správné aroma. ()

Reklama

Reklama