Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banda neškodných podfukářů se vesele živí malými podvůdky na ctihodných spoluobčanech. Jednoho dne se však rozhodnou pro megapodfuk. Pro jeho uskutečnění potřebují mozek celé akce, a tím má být Charleston (Bud Spencer). Ten souhlasí a celý ten šílený podnik nazve dvojitým saltem mortale. Jde o to, vypálit rybník americkému mafiánovi (James Coco), který se snaží potopit svůj ztrátový parník (takové malé plovoucí Las Vegas), na který má uzavřenou vysokou pojistku. To se mu ale nedaří, a proto se svým právníkem vymyslí podfuk na potenciálního kupce, který by jim měl stoprocentně vyjít! To ale netuší, že tím šťastným zákazníkem je sám Charleston, který své dvojité salto mortale hodlá zvládnout s naprostou elegancí. Aby toho nebylo málo, tak se do všeho ještě zaplete okradený policejní inspektor Watkins (Herbert Lom), kterému banda podfukářů, v čele s Charlestonem, odcizila obraz Gauguina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ztrácel jsem se v zápletce, protože to bylo tak promyšlené, až tomu chyběl silnější moment vychutnávání si úspěchu. Znáte to, všichni tyhle do detaily naplánované a vycházející podvody milujeme, a tady to Charleston Bud s hlasem Rudolfa Hrušinského rozjel prvotřídně, viz akce na zcizení obrazu. Mlátička mi trochu připomněla arénu smrti z Jestli se rozlobíme, budeme zlí, ale některé rekvizity ji možná i převýšily (klaun z krabice). Herbert Lom taky perfektní, ale mafián ve vaně mi lezl na nervy. A mraky výborných hlasů, Haničinec, Sklenčka, Novotný, Zahajský, Holý, Vicena, Langmiller. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná a nenáročná komedie o podvodnících, kteří troufalým a odvážným plánem vytrestají dvojici chamtivých mafiánů a podvodníků. Podvodník velkého kalibru Charleston (solidní Bud Spencer) je protřelým velitelem skupiny filutů a podvodníků, kteří připravili zábavné divadlo a podvod v hodnotě pěti miliónů dolarů s pozoruhodně velkou noblesou, plnou hravé drzosti, do které se nebojí zapojit i policejní pracovníky. A veselá zábava svižně ubíhá ke svému velkému finále a pořádné třenici, kde vítězí tvrdé pěsti a chytrost. Z dalších rolí: policejní inspektor Watkins (dobrý Herbert Lom s hlasem Ferruccia Amendoly), přinucený vstoupit do hry pro svůj vychytrale ukradený obraz, samotný velký mafiánský šéf Joe Lo Monaco (James Coco s hlasem Antonio Guidi), nerudný při svých neúspěších, připravující velkou boudu se svým právníkem Morrisem (Renzo Marignano), a nadšená skupina podvodníků Jack Watson (Jack Cayenne), Bull (Dino Emanuelli), strýček Fred (Geoffrey Bayldon) a malý Frankie (Ronald Lacey), kteří s hbitou samozřejmostí přivádějí svůj plán k dokonalému splnění. Je to příjemná zábava, nenáročná, hravá, vtipná a ideálně stvořená k myšlenkovému uvolnění a odpočinku. ()

Reklama

xerno 

všechny recenze uživatele

Jsem na tyto komedie ulítlej, je to z důvodu mého dětství, mojí mámě se komedie tohoto druhu líbí a tak jsem na tom více méně vyrostl a tu se to prokázalo, chtěl jsem původně dát 5*, ale v celku je to na mě až příliš dlouho, takové, no, prostě to na 5* není, dám 4* a buďme rádi, že to takhle dopadlo... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Šikovní bratři si opět dali velmi záležet a výsledkem byla mimořádně chytlavá melodie. Samotný nosný nápad filmu je velmi vtipný a Bud Spencer ho realizuje s nádherně ironickým nadhledem. Škoda, že má pouze jednoho rovnocenného partnera v Herbertu Lomovi, ostatní se chovají jako retardovaní pacienti na vycházce. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie u které se zasmějete a uvolníte . Bud spencer si tam zahrál dobrého gaunera , kterému pomůže jeho chytrost vydělat pořádný balík peněz a narafičí to tak že podvodník okrade podvodníka a dokonce mu s tím ještě policie pomůže a bud Spencer končí jako vítěz. Jedna z nej spencerovských komedií. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama