Reklama

Reklama

Vic+Flo viděly medvěda

(festivalový název)
  • Kanada Vic et Flo ont vu un ours (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek jednoho z nejoriginálnějších quebeckých režisérů mapuje snahu Victorie a Flo začít nový život poté, co byly propuštěny z vězení. Nevyřešená minulost je však dostihne i hluboko v quebeckých lesích. Nonkonformní charaktery, důmyslná režie, mysteriózní atmosféra a suchý humor učinily z filmu jeden z nejzajímavějších titulů letošního Berlinale. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (8)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Vic a Flo... si povídají o tom, jak se potřebujou, o tom jak jim spolu je nebo třeba právě není dobře, jezdí v lese golfovým vozítkem... půl druhé hodiny. Brutální konec je vlastně jenom potvrzením toho, že ve filmu v zásadě nejde o nic jiného, než poetické cvičení ve filmové formě. Je to pěkné, herečky jsou charismatické a dialogy nezní hloupě, ale nula od nuly pojde. Ten film mě prakticky ničím nezaujal a to mám normálně surrealistické hříčky tuze rád. Své diváky si to ale každopádně najde. 60% ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Zabit nebo alespon umlcet ty, kdo pisou festivalove anotace, ani důmyslná režie, ani mysteriózní atmosféra, ani suchý humor.. hodinu a pul se nic nedeje, jen se povida a resi nalady a city a pak prijde brutalni moment. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

K tomu, aby mi někdo sdělil, že když v životě něco poseru, tak nelze začít znovu jakoby nic a minulost vás dožene ať jste třeba v kanadským lese, doporučuju asi tak milionkrát víc zkouknout posledního Velkýho Gatsbyho a neztrácet čas sledováním nesympatických lesbiček v nudným až žádným prostředí plným nudných až žádných dialogů. Záměrně nejasná minulost postav je spíš na škodu a pokud ji chceme znovu s něčím porovnat a znovu vytáhnu Gatsbyho, je to směšně nefungující. Jediným plusem je postava Jackie, ta je vážně sympaťanda, ale prostoru dostala hanebně málo. Ještě bych doplnil, že karlovarská anotace je hnusně lživá. Atmosféra je zcela nemysteriózní, humor není ve filmu ani náznakem a o důmyslnosti režie bych si dovolil rovněž zapochybovat. Největší zklamání letošních Varů. (důrazně upozorňuju, že dvojí porovnávání této zívačky a mistrovského Luhrmannova Gatsbyho je pouze v jednotlivostech a filmy spolu souvisejí asi jako liščí vagína se spory o vlastnictví podmořské ropy u Arktidy) ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

(KVIFF 2013) Kdyby zůstalo u komorního příběhu dvou lezbiček v lese a fešného teplého kurátora v šortkách, dalo by se to překousnout. Ovšem závěr spolu s tím, co měla být asi pointa, dělá z Vic+Flo promrhaných 90 minut. ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Nádherná atmosféra. dokonalá kamera. každý snímok koncipovaný ako cez hľadáčik fotoaparátu. silné zobrazenie. dj nevykreslený príliš do detailov. krásne... ()

Meow86 

všechny recenze uživatele

1* za finální brutálně hlasitou scénu, díky níž jsem byla ušetřena trapnému probouzení z hlubokého spánku personálem biografu. Velmi nudný 95-ti minutový DOKUMENT o socializaci dvou lesbiček na samotě u lesa. ()

Enid 

všechny recenze uživatele

Celni srazka s UMELCEM a jeho egem. Zaver inspirujici do te miry, ze obsahuje fajn tip na to, jak nalozit s autorem anotace filmu obsazene v pruvodci karlovarskym filmovym festivalem. ()

Reklama

Reklama