Reklama

Reklama

Noční jízda

Trailer 2

Ivan Locke (Tom Hardy) je vzorný otec rodiny a úspěšný podnikatel ve stavebnictví. V nejdůležitějším okamžiku své kariéry zvedne zvonící telefon a rozhovor, který následuje, odstartuje sérii událostí, jež pomalu vnesou světlo do dřívějších mužových tajemství. Jeho kariéra, rodina i duše se zmítá v krizi. Vyjde najevo, jak může jediné chybné rozhodnutí vést k úplnému zborcení pečlivě vybudovaného, záviděníhodného života. (AMC Czech)

(více)

Recenze (561)

verbal 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se vzhledem k obsahu rozhodoval, jestli si Locknu nebo Nelocknu. Nakonec jsem si teda Locknul a chutnalo to přesně tak, jak to vypadalo. Jako ranní moč pacienta se zánětem ledvin. Čuměl jsem na to jako gynekolog do chámovodu a nevěřícně si říkal, čeho se ještě asi tak jednou můžeme dočkat. Po tomto už mě napadá snad jen dvouhodinový film složený z faxových objednávek zápustkových výkovků pro vysokotlaké hydrokrakovací technologie, jejich potvrzování a polemice o tažnosti použitých materiálů, proložených emailovou roztržkou nevěrného provozního mistra s jeho starou, které jednak došly lahváče a druhak mu dává sežrat, že loni na oslavě MDŽ ohnul s trojkou v žíle na hajzlech stokilovou fousatou obsluhu bucharu, jež se zrovna těší na svůj první potrat. Viděl už jsem pár takových těch obyčejných lidských příběhů, které byly i záživné zejména proto, že nepřipomínaly něco, jako kdyby Alfréd Strejček procítěně předčítal v kulturním okénku na ČR3 manuál na obsluhu domíchavače. Ač je Tomáš Tvrdýy sympaťák a mám jej v oblibě, tohle neutelefonoval dokonce ani on, nehledě na scenáristicky sofistikovaný fuckt, že vylívat základy pro mrakodrap spárovacím potěrem C6, když se i pro obyčejnou latrínu doporučuje minimálně C20, to si říká o jedno velké WTF a po postavení budovy i o zcela zřejmé WTC. Tohle doma rozhodně nezkoušejte, jinak se proberete ve špitále celí od hoven a s plnou prdelí třísek! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jakobyste v reálném čase skrytými kamerami nasnímali autojízdu muže, řešícího telefonátama prekérní životní situtaci, která mu může během jediné noci obrátit úspěšný profesní i osobní život vzhůru nohama. Situaci, která ho zkouší jako koně v charakterní rovině, zformované jeho nelehkým dětstvím a zároveň v profesní rovině, v udržení si ctižádosti v odpovědnosti za úspěšnou realizaci významné společenské věci. A jakoby to byl charismatický muž, kterého emocím a dilematům rozumíte a soucítíte s ním. Pak to už jen stačí sestříhat do plynulých 85 minut a máte vtahující biják v podobě povahové studie skvělé zahrané filmové postavy. Ne každý jí bude rozumět, ne každý by se zachoval jako ona, proto je snímek zároveň zajímavým testem divákova žebříčku hodnot. Život umí být pes, ale na výborný film stačí pár šušňů. Když se umí. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

75% nadšených procent, takže jsem v drtivé menšině a byť nemůžu uvěřit, tak ruchy jsou evidentně na mé straně a je to skutečně úžasný film. Jedinej chlápek v jedinym autě zajišťuje už noc před mistrovstvím Evropy v lití betonu typ, dopravu, lopaty a má s sebou kurva drát jediný existující projekt akce, z kterého naviguje founem za jízdy, prokládá to osudovým přiznáním hysterické manželce, do toho odrodí ještě citlivější milenku, futruje medikamenty, neb na něj něco leze, a stíhá se i politovat do zpětného zrcátka. Pomoooc, je tu nějaký stavební dozor nebo porodník? Příště si dáme film o rohlíku, kterej na stole osaměle korá? Že Tom Hardy hraje civilně, až to snad ani hraní není ... bez kouska emocí, je to poslední. Zlatej Birdman !! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak už tu někdo poznamenal, Locke není thriller, a už vůbec ne thriller ve stylu Telefonní Budky, byť by zasazení napovídalo, že tomu tak bude - nemluvě o křestním jménu "Ivan", plném řekněme poněkud Východních Příslibů;) Locke je "jenom" velmi realisticky ztvárněným příběhem jednoho zlomového večera v životě chlápka, co měl rýmu jako trám, před sebou největší pracovní úkol ve svém životě, měl jet z práce domů za ženou a dvěma kluky k rodinnému večeru u reprezentačního mače roku, a který toho večera na cestě z práce UDĚLAL ROZHODNUTÍ. Rozhodnutí, že "se zachová správně", tj. tak, jak se toho třeba od svého otce nikdy nedočkal. Jelikož Tom Hardy je jedinou fyzicky přítomnou postavou, samozřejmě všechno stojí a padá s jeho hereckým výkonem - a ten je dokonalý. Každá věta, každá přetvářka, kterou vy vidíte, ale osoba na druhém konci "drátu" ne, každé s velkým vypětím klidně vyřčené "Ivan Locke"... ten chlap je prostě boží. Čímž samozřejmě není myšleno, že by ostatní nebyli dobří - jejich "voice acting" je taky výborný, obzlášť Ivanova žena Ruth Wilson stojí za to. Film je skvělou studií toho, jaké jsou lidé individuality, jak jsou zkušenosti a vnímání nepřenosné, a jaké problémy z toho vznikají. A také toho, jak složité jsou velké stavební zakázky;) Bylo to zatraceně dlouhých osmdesát minut , a nebylo v nich slabé místo. Ale protože stovkami je potřeba šetřit, dávám 90%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čsfďácká i Imdbácká nálepka "thriller" u Lockea způsobuje naprosto mylná očekávání, takže jsem poměrně dlouho čekal, až ty rodinné a pracovní telefonáty konečně přeruší nějaký vyděrač/psychopat, který bude hlavního hrdinu po telefonu terorizovat. No ale on mu kupodivu nikdo takový nezavolal, takže celou stopáž zůstalo u hovorů pracovních a rodinných. Nuda ale nehrozila ani chvilku, což se všem zainteresovaným musí přičíst k dobru. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Rozhlasová hra maskovaná za film. Ale fajn. 80 minút v aute s telefónom a jedným skvelým hercom... a je v tom celý život. Knight je proste parádny scenárista a Hardy tu podal jeden zo svojich najlepších výkonov, dokonale presvedčivý v každej sekunde. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Představte si film, který se odehrává v autě, hrající postavu má jednu a ta vládne celou hodinu a půl. Nemůžu jinak, než být spokojený, protože to Tom Hardy prostě zvládl po herecké stránce. Steven Knight to zase zvládl po té režisérské a tak jsem byl celou hodinu napjatý jak struna. Nedutal jsem a dumal nad tím, jak snadno si lze zkurvit život. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,375,769Tržby Celosvetovo $5,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $188,372Tržby za predaj DVD v USA $166,816║ v jednoduchosti je sila, Tom Hardy to pekne ustál, dialógovo na úrovni spracované /65%/ ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Tak se na to podívejme. Nejdřív je důležité prozradit, že se můj kinematografický život skládá z rozličných časových segmentů, které jsou neovlivnitelně různě dlouhé. V tom prvním si můžu pustit zároveň všechny Troškovy blitky, kompletní Veselojc tvorbu, celovečerní Making of z Bieberových videoklipů, zkrátka všechny možné i nemožné sračky a budu se u toho hihňat, až se budu za nepřirozeně velký břich popadat. V tom druhém zase můžu nasbírat největší místní perly hrdě se blyštící v krvavě rudých hvězdách tuzemských kritiků a neocením tam ani čerstvě vyholenou piču šťavnaté osmnáctky. Určitě to záleží na momentálním rozpoložení mé sněhobílé křehké duše a taky na množství vyšňupaného kokainu. Tenhle film bohužel schytal moji druhou vlnu. Ale bylo to jen o pubický chlup puberťáka objevujícího kouzla žiletek, neboť ještě před pár dny jsem dokázal velkoryse ocenit krátkometrážní psychologické drama z lékařského prostředí, které se neslo na podobném principu, jako tento snímek. Dva lidé v jedné místnosti, vedoucí hektický, nesrozumitelný dialog. Nic víc. Jmenovalo se to "Borec mrdá sestřičku na nemocničním lůžku", mělo to napínavý rozjezd, gradující děj, hezky vystříkanou pointu, prostě krása. Chlápek měl tak velkého čuráka, že jí musel při agilním deep throatu žaludem vyoperovat apendix. Zkrátka kvalitka jaksepatří. Jenže včera jsem si pustil tohle, one man show s chlápkem v autě, co má péro jak vidle - strčí ho do každýho hnoje - a pak řeší problémy z dělohy ven se deroucího nemanželskýho spratka. A to je v podstatě celý. Občas si tam labilně popovídá se zpětným zrcátkem a telefonní operátor si mne ruce, neboť za hodinu a půl stihne provolat rozpočet malé rozvojové země. Určitě jsem to zase nepochopil, páč jsem postižený blbý kokot a místní znalci mě budou chtít vidět brutálně umláceného gumovým penisem, nebo nedejbože na odvykačce, ale bohužel nemohu jinak. Kdybych to býval tušil, tak svůj včerejší večer zavraždím daleko zábavnější činností, což by v tomto případě bylo naprosto cokoliv, od třídění zrn kokainu od pervitinu, přes moderování desetikilometrového závodů dvou fyzicky indisponovaných hlemýžďů, až po počítání pixelů na plakátu Justina Biebera v životní velikosti, který mi visí v pokojíčku (viz deníček). Achjo, snad někdy příště. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sofistikovaná reklama na BMW X5 naroubovaná na koncept Telefonní budky. A jak mám komorní dramata rád, tak tohle komorní drama (odehrávající se celé pouze v interiéru jednoho automobilu) bylo většinu času jen nudou za bavorské peníze... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

S Hardym to stojí a naštěstí nepadá. Je fajn vidět ho v roli normálního chlapíka, kde nepoužívá svůj gangsterský škleb. Steven Knight opět nezklamal a film o chlápkovi, co jen jede v autě a telefonuje, je až překvapivě funkční. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Hardyho medový klidný hlas jako morální autorita. Líbilo se mi, že si od začátku vytyčí plán a jde podle něj stůj co stůj. A nekřičí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM SEZNAM VĚCÍ, KTERÉ MUSÍM DNES V PRŮBĚHU JÍZDY ZAŘÍDIT.“ … ,,TAKŽE, JSEM NA SEZNAMU?“ … ,, ANO. DNES. ANO“... /// Slabá hoďka a půl za volantem na cestě do Londýna a tolik práce před sebou… zavolat starý, že má parohy, zavolat… Jako myslíte, že to může stačit na film? (vím že stačí… někteří si vystačej i s menšíma finesama) Ivan na cestě k novýmu životu (nebo k novýmu člověku?). Komorní psychologický drama, který vám může vlízt na mozek. Nebo zaujmout. Protože tohle je život! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, jak se o svoje průsery stará někdo jinej. 2.) Chcu se dozvědět něco vo betonování. 3.) Rád poslouchám cizí hovory. 4.) Thx za titule ,,Just.m3“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaně nakonec velmi příjemná One Man show, kde Hardy předvádí velmi obdivuhodný výkon a ikdyž se zde žánr Thriller vůbec nedostavil, tak díky jeho příjemnému hlasu se na film krásně kouká i poslouchá. Ve srovnání s Redfordovým All is lost dvojnásobně větší zážitek. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film zo všetkého najviac vnímam ako experiment. Chalani Tom Hardy a Steven Knight sa zrejme tak trocha nudili a tak si povedali, čo tak spojiť sily na niečom netradičnom. A tak sa stalo. Celovečerná minutáž, jedno auto, jediný herec a plno hlasov na telefóne (prekvapivo patriacich mnohým známym hercom). Ak sa o tento film budete zaujímať, neodporúčam vám pozerať si fotky z neho. Sú totiž dosť monotónne. Hardy to uhral a zvládol na úrovni. Pekne zahral najzodpovednejšieho muža planéty, ktorý chce byť iný, ako jeho otec. Vie, že sa musí zachovať správne, hoci je jasné, že potom jeho život už nikdy nebude taký, aký bol predtým. Bohužiaľ, je to proste nuda – jedna kvalitne vyprofilovaná postava skrátka na celý film nestačí. Možno ak by sa na samom konci upustilo od predchádzajúceho štýlu a jednak by sme uvideli tváre, ku ktorým patria hlasy (a ak by bol koniec predsa len o niečo doslovnejší), asi by som dal 60%. Ale takto nemôžem. Produkcia: Joe Wright (Pýcha a predsudok, Pokánie). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak jedno velký charisma a dobrý scénář stačí, aby minimalistický, naprosto jednoduchý film dost dobře fungoval od úplného začátku do samotného konce. Nic než Hardy, pár lidí na telefonu, BMW X5, emoce a noční dálnice. Snaha držet se svých zásad a sebe, zachránit co se dá, když se ti rozpadá všechno co v životě máš. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jednou větou už tady vyjádřil uživatel Disk to, co jsem si myslela také o rozhlasové hře. Ale jedno je jisté. Kdykoliv a kdekoliv uvidím jakékoliv množství betonu, vzpomenu si na Ivana Lockeho a jeho noční jízdu autem, které bylo narvané velkým kopcem emocí. Tom Hardy hrál brilantně a pro mě překvapivě i v roli, ve které bych ho neočekávala, protože ho mám zafixovaného spíš jako velkého drsoně. Tleskám! Locke byl skvělý i když tahle jeho cesta rozhodně ne. Když k tomu přihodím scénář, který vás nenechá z toho auta vystoupit ani na minutu, tak jsi Stevene za těch čtrnáct dní dokázal vytvořit téměř dokonalé filmové dítko. Musím si to nechat uležet v hlavě a možná to ještě zvednu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty se vysereš na nejrozsáhlejší lití betonu kvůli držení ruky, která je křehká?" Ivan Locke se rozhodl udělat správnou věc a vyvolal tím ve mně jedinou otázku: Je ten chlap debil? Nikdo jiný by totiž pravděpodobně neohrozil svůj domov, rodinu i práci kvůli náhodnému úletu, který rodí o dva měsíce dřív, takže bych si dovolil o Ivanově otcovství pochybovat. On však nepochybuje, řídí, telefonuje a křičí do zpětného zrcátka, což je přesně tak nudné, jak se to tváří. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Říkali jste si někdy, jak by asi vypadal Drive, kdyby Ryan Gosling celou dobu jen řídil auto nočními ulicemi a vedl polofilozofické průpovídky? Tak sněte dál, protože úplně takový Locke není. Hlavní hrdina filmu sice stejně jako John Locke staví racionálitu a chladný rozum nadevše, ovšem na hloubavé přemýšlení nemá vůbec čas. Jeho život se nachází na rozcestí, film je nabit závažnými životními rozhodnutími, vyjednáváním, uklidňováním, rozrušením i špetkou lítosti. Ivan Locke prožívá v jedné cestě autem více než za posledních 10, tedy pardon 9 let. Atmosféra je vynikající, emoce vystupují na povrch a Ivan s nimi zápasí pomocí svého racionálního mozku. Tento film o jednom herci a několika dalších hlasech funguje naprosto perfektně a jediné, co v něm není úplně doladěné, je trošku nijaký závěr. 8/10 ()

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

11.09.2020

Režisér Doug Liman (Na hraně zítřka) a herečka Anne Hathaway (Interstellar, Debbie a její parťačky) společně chystají nový snímek Lockdown, jenž má podle všeho být mixem nízkorozpočtové romantiky a… (více)

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama