Reklama

Reklama

Utopia

(seriál)
Ukázka z filmu 5
Drama / Mysteriózní / Thriller / Sci-Fi
Velká Británie, (2013–2014), 10 h 21 min (Minutáž: 48–62 min)

Tvůrci:

Dennis Kelly

Hrají:

Fiona O'Shaughnessy, Alexandra Roach, Nathan Stewart-Jarrett, Adeel Akhtar, Paul Higgins, Oliver Woollford, Neil Maskell, James Fox, Geraldine James (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Příběh sleduje malou skupinu lidí, kteří se dostanou k rukopisu kultovního grafického románu s názvem "Experimenty Utopie", o nemž kolují zvěsti, že předpověděl nejhorší katastrofy minulého století. To má za následek, že se na skupinu zaměří vládní organizace známá pouze jako "The Network", které se musí nálezci románu vyhnout, aby vůbec přežili. (mac000)

(více)

Videa (27)

Ukázka z filmu 5

Recenze (69)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,….A ZABIJÍ NÁS VŠECHNY“...... /// Fandové konspirací a úchylně sadistickejch vyšetřovatelů už už šahali do poklopce, když …. nadšení z první části postupně vyprchávalo, až se zastavilo na třech hvězdách. Vskutku zajímavej námět, kterej nesází na CGI ani hvězdný obsazení a veškerá snaha je podřízená tomu, aby to nakonec do sebe všechno zaklaplo. To se vcelku daří, i když postupně mě ten nejvyšší možnej faktor ,,tří N“ (Nikdy Nikomu Nevěř) začal unavovat a já si spíš než propracovanosti, všímal tý laciný jednoduchosti. Záhada z první časti se postupně vytrácela, zůstalo ,,jen“ u nekonečnejch překvapení, jejichž množství (v mejch očích) ten příběh sráží. A to nemluvím o těch tunách keců, jenž jsou místy dost nuda. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád bych nechal něco sterilizovat. Nejlíp nějakou rasu…. 2.) Děsí mě představa, že v budoucnu budou žít miliardy lidí v bídě. 3.) Páč anglickej seriál nadevše. 4.) Thx za titule ,,buráček“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Bohužel, za mě nepochopení a nuda. Nebavili mě postavy, na konspirační teorie jsem většinou alergický (nebo spíš na většinu takových teorií), velice rychle mě přestal zajímat děj a tak jsem se ke konci šestého dílu svezl hlavně ze setrvačnosti (když něco začnu, rád to obvykle dotáhnu), kde mě docela mile překvapila finální pointa. Problémem tohohle nového komiksového trendu v britské televizní produkci (Misfits, Jekyll a spol.) je pro mě to, že si scénáristé nějakým velice nadějným a zajímavým tématem ukousnou sousto nad své (rozpočtové/ dramatické/televizní) možnosti a po jednom, dvou dobrých dílech s ním velice těžkopádně žonglují do konce sezóny. Daleko zdařilejšími zástupci téhle nové vlny jsou Sherlock (s Cumberbatchem) či ještě lépe Luther (s Elbou). Pokud teda máte chuť na soudobou britskou televizi, doporučuju zkusit spíš tam. 40% ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Forma která dalece předčila obsah. První díl měl spád, tajemství, atmosféru absurdní krutosti a chytlavě napsané postavy. Škoda že další děj se drtivosti scény z komiksového obchodu ani nepřiblížil. Atmosféra se postupně rozplizla, postavy zdaleka nemají takové kouzlo jaké slibovaly, a "všemocná" The Network" působí jen jako partyzánská skupinka odhodlaných. O Lynchovi bych se vůbec nezmiňoval. Utopia nemá ani desetinu jeho mimóznosti. Děj je naopak, zpětně viděno, docela jednoduchý, i když není dopředu odhadnutelný. Druhá série pokračuje ve stejném duchu, rytmu i kvalitě. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

No jo, mocnej Štvorke skončil tento rok Skins a taktiež Misfits to balí, niet do čoho divácky pichnúť. Preto treba natočiť skvelú, farebnú, inteligentnú, napínavú a krvavú konšpiračnú teóriu, ktorá naozaj šokuje a nahlodá ľudí. Well Done, tešing na pokračovanie. Zatiaľ z chuti budem spomínať na tú celistvú parádnosť ktorá mi bola na zlatom podnose daná. Druhá séria rovnako dokonalá ale ten cliffhanger, po ktorom som si nevedel predstaviť ako to bude pokračovať a chcel som to vedieť a následné zrušenie seriálu, zabolelo.... ()

whack 

všechny recenze uživatele

Zástanci kontroly pôrodnosti sú tu vykreslení ako blázni, psychopati a sadistickí vrahovia žien a detí – to, akým prehnaným spôsobom získavajú tie spisy, je od začiatku o tom – aby si divák utvoril už popredu mienku, že kto je tu ten dobrý a kto zlý. Je to seriál snažiaci sa šokovať svojou pointou, zabalený do niekoľkých konšpiračných teórií, najmä typicky demagogicky zobrazenou tematikou redukovania pôrodnosti – jej vykonávatelia sú vykreslení ako novodobí nacisti, mučiaci a vydierajúci šialenci, ktorí vraždia všetkých naokolo, ale keď niekoho z nich hlavná drsňáčka chce zastreliť, tak hrdličky (Ian a Becky) sa zrazu začnú pohoršovať, že zabíjanie nie je tá správna cesta. Proste gýčové moralistické kecy a tak. Ale inak sranda. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (4)

  • Součástí dohody s HBO o adaptaci seriálu bylo, že scénař napíše pro americkou verzi Gillian Flynn. (mirecek)

Související novinky

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Fincher si prolistuje prorocký komiks

Fincher si prolistuje prorocký komiks

10.07.2013

Americký remake britského seriálu House of Cards s famózním Kevinem Spaceym v hlavní roli patří k tomu nejlepšímu, co se letos na obrazovkách objevilo. Není divu – za projektem stál jako producent a… (více)

Reklama

Reklama