Reklama

Reklama

Gangsterský boss Alexander Coates (Steven Seagal) sa chystá odísť na odpočinok a opustiť svoje impérium vybudované vo veľkomestskom podsvetí. Keď sa ale v meste objaví nový konkurent Ice Man (Ving Rhames), musí sa Alexander rozhodnúť, či prenechá moc nad impériom Ice Manovi, alebo znovu zabojuje o všetko, čo počas svojej kariéry vybudoval. Alexander dlho neváha a s pomocou svojho dávneho priateľa Jimmyho Peanutsa (Danny Trejo) a zabijaka Romana Hursta (Bren Foster) sa púšťa do záchrany starej hierarchie podsvetia – hierarchie, v ktorej Alexander vládne pevnou rukou. (TV JOJ)

(více)

Recenze (74)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Vážně mi to nejde na rozum. Za porážkovou svini, předstírající s bandou klaunů Ajkiddo, by nejeden ředitel cirkusu vyplajznul majlant, tak proč se Štefan neustále ponižuje před kamerou? Pork for execution opět dokonale naplňuje Pištův septikový standard posledních let. S xichtem koženějším než jeho XXXXXL bunda se funivě potácí mezi záběry a tu a tam se těžce převalí na nějakého statistu, aniž by se hnul z místa. Abychom si užili i trochu toho opravdového baletu, najmul si za orál do té katastrofy nějakého vytepleného jelimana, co umí dát nohy do tři čtvrtě na tři, a tak s rukama rozmlácenýma kladivem ukope za sto minut víc, než Farzekašovi pro Telekom. O prudce sofistikovaném scénáři se raději rozepisovat nebudu, mohl bych se totiž úchylit k přísně logickému a nechutně naturalistickému popisu děr zfetovaných štětek. Šup s tím do hajzlu! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak jsem jako doufal, že se Seagal trošku oklepe a začne natáčet alespoň ucházející béčka. Jenže on se celej film promenáduje v černých brýlích obarvenej na černo tak, že černější vlasy by už mohl mít snad jen havran, kdyby byl člověkem. Je hrozně chytrej, důležitej a já se divím, že mu tohle ještě někdo vůbec dokáže žrát. Jediný plus filmu je Danny Trejo, kterého alespoň v podobném filmu očekávám a docela mě rozesmálo jeho představení coby mexického kněze. On se z těhle rolí prostě nevymámí. Standardní akční žumpa. Sice ne takový dno, jako jiný odpadový Seagalovky, ale překvapení to není. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tušil som, že zmení názor.“ Pri pohľade do filmografie Dannyho Treja je pomerne jasné, že tohto týpka z Desperada a Predátorov na spoluprácu práve dvakrát netreba prehovárať a spravidla vám to podpíše skôr, než si prečíta scenár. Navyše asi bol stále vďačný, že si Veľký Stívn tri roky predtým zahral v jeho Machete (okrem toho spolu hrali ešte v ďalších filmoch, takže sú zrejme kamoši). Ale Vinga Rhamesa som mal za vcelku áčkarského herca, ktorý si vyberá, v čom chce hrať. No, tak asi nie, pravdepodobne som sa mýlil. Predsa len, v Mission: Impossible je za štatistu a Úsvit mŕtvych bol až v roku 2004 a odvtedy sa toho u Vinga očividne veľa zmenilo. K horšiemu. Vykonávateľ je solídna súčasť Seagalovej slabšej časti filmografie. Nie je to klasika ako Prepadnutie v Pacifiku, ale ani dno á la Obchodník z Číny. Steven je dosť často mimo plátno a hlavný post prenechal nie príliš zaujímavému hercovi. Našťastie si to včas uvedomil a zúčastňuje sa komplet celého akčného finále. V roku 2014 prišlo voľné pokračovanie Nezastaviteľný muž. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se jedná pro mne o docela milé překvapení a co bylo na filmu fajn, že mě prostě bavil. Dobrej vizual, různý typy gengstrů (uhlazenej mega-moc-charismatickej Stývý), "nygr gengsta", "mexikano gengsta", do toho relativně neseroucí mne Danny Trejo, holka z baru, která je furt někde kde nemá a do toho hlavně pobíhající a excelentně kopající Bren Foster ... Fakt dobrá sestavička postaviček, goril a obra Seagala, která prostě zabaví a neurazí ... Co na tom, že Seagalovy souboje jsou sestříhaný tak, že před kamerou nemotorně pohybuje obrovskou prdelí, působí jak slon v porcelánu a záporáci lítají vzduchem kolem něj a to ani křídla, ani peří nemají ... :-D Ty postoje před soubojem umí Seagal pořád dokonale a to se počítá ... vynutí to lehkej úsměv a tvůrci divákovi pořád vnucují myšlenku, že Steven je tady ten největší macho bez nějakých pochyb ... Jenže úplně pro mne neznámej Bren Foster zde má mnohem víc soubojů, evidentně má talent, má suprový rychlý kopačky, používá asi tak tři druhy bojovýho umění, šikovně pospojovanýho do sebe a fakt je na co se dívat ... Kdyby i ty jeho souboje nebyly zbytečně sestříhaný, jako v 80. letech, byl by pro mne v tomto filmu dokonce konkurentem i aktuálně nejlepšího Zápaďáckýho drtiče Adkinse, ale říkám ... spíš lehká konkurence proti o několik levlů výš postaveným "megamastrovi". Našlápnuto má ale relativně v rámci filmovejch fightů skvěle. Taky se zde střílí ... Jinak každej si odehraje svoje, to se mi zamlouvalo, každej má svůj prostor. Komentář píšu trochu ironicky a ve vtipu, ale asi takhle na mne působil celej film a byl opravdu fajn ... :-) /Jo a mimochodem, když daj nějací neználci akčních filmů a bojové choreografie 3* HK pecce Special ID 2013 s Donie Yenem, tohle musí pro ně být odpad ... a jestli ne, tak jste se lidi asi už zbláznili ... :-D ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný film so Stevenom Seagalom. Má pomerne dobrý príbeh o šéfovi zločineckej organizácie, ktorého chce dať odstrániť šéf konkurenčného gangu, ktorý sa len nedávno vrátil z väzenia a navyše sa snaží získať aj podporu ďalšej organizácie. A zatiaľ sa šéfov najlepší muž, ktorého jedna chyba stále nielen dobré miesto, ale aj poranenie rúk, kvôli čomu skončil na ulici pomaly dostáva do formy a aj napriek minulosti chce svojmu starému priateľovi v tomto boji pomôcť. Spracovanie je celkom slušné, síce po dynamickej úvodnej štvrťhodine tempo filmu na dlhší čas upadne a z plnohodnotného akčného žánru film prejde skôr do pasívnejšej gangsterky, kde sa viac rozpráva, než koná, ale aj toto je celkom dobre zvládnuté a aj kvôli dobrému výberu postáv sa na to dá bez problémov pozerať. No a v poslednej štvrťhodine sa to zase rozbehne. Na moje prekvapenie samotný Seagal, ako vodca organizácie je tu skôr v ústraní a dej sa väčšinu času venuje hlavne jeho bývalému najlepšiemu mužovi, ale nie je to až taký vážny problém, keďže aj jeho línia je celkom zaujímavá a bol som zvedavý, akým smerom sa jeho postava vyvinie. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná, no nezbavím sa čiastočných rozporuplných pocitov. A za ne môže práve samotný Seagal, má tu štyri súboje, ale všetky sú dosť zostrihané, pri záberoch zozadu vidieť používanie dabléra, no hlavne majú nezaujímavú choreografiu. Jednoducho Seagal tu predvedie len sériu svojich najštandardnejších chvatov a úderov a tak až na pár momentov ma to ani až tak moc nebavilo. No keby som musel vybrať jeden najlepší, bol by to asi ten posledný proti niekoľkým protivníkom. Lepšie je na tom samotný Bren Foster, ktorý tu má plno súbojov a všetky sú dynamické, celkom slušne natočené a aj plne prehľadné. A potešia aj nejaké tie prestrelky. Najviac sa mi páči úvod vo väznici, kde Foster zneškodní skupinu dozorcov a väzňov, súboj na púšti alebo aj záverečná prestrelka. S hereckým obsadením som dosť spokojný, Steven Seagal je až na tie súboje bez problémov, táto úloha mu celkom sadla a so samopalom v ruke je stále výborný. K tomu Bren Foster, ktorý je tu ten správny sympaťák a navyše v akcii má plno priestoru, Ving Rhames ako hlavný záporák, Danny Trejo má tiež prekvapivo dosť priestoru a bavil ma, no ani zvyšné postavy nie sú najhoršie. Čo sa týka réžie a technickej stránky, v rámci svojej kategórie sa jedná o mierny nadpriemer, takže obstojný vizuál, výber interiérov a exteriérov ma neurazil a aj akcia je až na tie Seagalove súboje celkom dobre natočená. Takže z tohto filmu mám celkom rozporuplné dojmy, pretože ako Seagalov fanúšik som skôr sklamaný, keďže nie je hlavný hrdina a navyše v súbojoch ma moc nebavil, ale inak v rámci akčných videofilmov sa jedná o jeden z tých lepších filmov, dej nenudí, väčšina akcie a postáv ma bavila a na rozdiel od Seagalových posledných dvoch filmov nebudem mať problém si to ešte niekedy pozrieť. 60% ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Jak dobrý může být film, v němž jedna z postav řekne "Máš tři vteřiny na to, abys všechno vyklopil!" a myslí to vážně? Moc ne. Navíc Steven Seagal je opravdu velice, ehm, plnotučný ("Víte, já jsem dinosaurus," prohlásí) a jemu i nám by prospělo, kdyby se po vzoru gangstera Alexandera chystal strávit zbytek života raději v thajských horách. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak co to tu máme... Svatý Štefan the vypasený Seagal wil return! No jo máme tu další geniální kousek od tohoto kdysi geniálního bojového umělce dnes však spíš připomínajícího sumistu. No a nakonec to není až taková sračka jak to vypadalo podle traileru samozřejmě, že ne Seagalovou zásluhou jeho sestříhaný souboje v podání zřejmě obdobně vyžranýho dabéra co se nehne z místa jsou pořád stejně o hovně jako v posledních 20 filmech. Co se dialogů týče pronáší je pořád ze stejně znuděnou a gumovou tváří. Holt od toho aby zachraňovali úroveň filmu jsou tu jiní především pak mladej Bren Foster kterej mě zaujal už v Maximum Conviction tu dokazuje, že je znamenitým fighterem oproti Seagalovým podvodům jsou jeho souboje rychlý a úderný, ale i přehledný především ta úvodní exhibice ve věznici stojí za to. To jsem si říkal jestli to vůbec patří do tohoto filmu. bohužel po svižným úvodu se to začne utápět v kecech a ty jak určitě uživatel vegetol.mp potvrdí nejsou zrovna mojí silnou stránkou. No prostě jsem se nudil. Celkově ten příběh je taková ukecená gangsterka občas pročísnutá nějakým tím soubojem jediná pořádná přestřelka je až na konci. ostatní aktéři mě potom zrovna moc nezaujali. Rhames mi přišel celkem nevýraznej a Trejo pak úplně zbytečnej. Takže abych to shrnul Seagal se snad už od odpadového dna odlepil, ale na žádný výrazný vzestup to taky zrovna nevypadá. Každopádně dokoukat to jde určitě bez újmy a bejt to akčnější ohodnotil bych to možná i líp. Takhle to bude za 40% ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Tragická záležitost, ve které Machete vynáší odpadky, Marsellus Wallace vykládá nesmysly a Steven Seagal celé téhle záležitosti velí. Film by se dal označit za lobotomickou odpověď na Godfather. PS: K mému neskutečnému překvapení jsem v titulcích zjistil, že tohle mělo scénaristu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 2/10 Akce 4/10/// PLUS: Tři "velké" hvězdy akčních béček (Seagal, Rhames, Trejo) v jednom filmu, každý stojí na své straně, každý z nich je ten největší badass (pomrkvávám na tebe Trejo-ehm on je vlastně jenom kuchař) a chce podrazit toho druhého, ale v zásadě jsou všichni na špatné straně zákona MÍNUS: tato zajímavá castingová souhra, i když ne první (viď Machete) je bohužel to jediné pozitivní co film nabídne, nejvíc je ubíjející režie, nepochopitelný scénář a neschopnost přehledně za sebe skládat scény, vysvětlit motivace postav, které se chovají divně a o herectví tady nemůže být řeč, je to křeč/// Shrnutí: Ač seagalovkám fandím, tady to za moc nestálo. Nezachrání to ani neokoukaný Bren Foster (já původně myslel, že to bude Ben Foster), prototyp Van Dammovského typu, který to sice je schopný ukopat, ale už není schopný zahrát a to pořád mluvím v kontextu podobných akčňáků. Podruhé si to rozhodně nedám./// Celkem 42%/// ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|35%| Tak a je to za mnou. No, bohužel Seagal klesá poslední dobou níže a níže. Nejen, že se drží téměř stejného režiséra Waxmana, ale i celkově je na něm vidět jak ho to nebaví, jak je znuděný atd. SIce to bude otravné, ale nejdřív popíši jak se vlastně mě líbí jeho filmy, aby to v tomto případě nevypadalo, že jsem jeho odpůrce po r.2002 atd. Nikoliv. Jeho staré klasiky se nedají zapřít. Po roce 2002 jsou to pro mě skvělé béčka, kterým jsem beze studu udělil 4* a často i 5*. Zabiják, Země krvavého slunce, Zákon ulice, Žoldáci spravedlnosti, Smrtící zbran, Ruslan atd atd. Až v r 2010 se vše výrazně začalo horšit. V r. 2010 Cesta smrti.. no ještě jsem ty 4* dal, ale pak se začal točit seriál, který jsem nakonec ani nehodnotil, viděl jsem asi 4 epizody + nějaké úryvky a stačilo mi to. Naprsotá sebedůvěra v r 2010 - to už byl mírný podprůměr, kde jsem ty 3* dal (dnes už bych dal 2*). A toto ? To už je výrazný podprůměr. Takže jsem jasně vylíčil jak mám Seagala rád a jak mi sedla i většina béček po r.2002. Nyní k tomuto bohužel braku. Teda ještě to nebylo tak zlé, ale těžko se mi film hodnotí. Tyhle typy gangsterek moc nemusím. Proto jsem se snažil být schovívajší. Moc nechybělo a byla by to jen jedna hvězda. A to mě docela mrzí. Ale co se dá dělat, Seagal natočil výborné filmy. Holt Keoni Waxman kazí dost, ale je to taky vinou Seagala. Ale co, nebudu ho hanedbit, skvělé filmy natočil do r.2009. Tak se s tím nějak musím vyrovnat. Takže dost k nostalgickým připomínkám atd. Příběh není nic moc, prostě gangsterka, nic co by oslnilo, nějaký motiv o pomstu tu je, ale je to tak nevýrazné a slabé, že jsem se neuvěřitelně nudil po celou dobu filmu ikdyž se něco dělo - tím myslím akci. Takže příběh netřeba už řešit. Styl gangsterky není úplně nejhorší, ale jak píši strašná nuda no. Spousta nezáživných dialogů - některé dávají hlavu a patu, takže na pochopení to vůbec těžké není, takže menší plus. Akce je zde tak akorát, ani málo, ani hodně, pár docela slušných soubojů a i nějaké ty přestřelky, které mě sice moc nezaujaly, ale aspon to. Co se týče Stevena, píše to tu už pár užovatelů, tak aby to nevypadalo, že to kopíruju. Měl zde 4 souboje a docela byly dobré, ale v mnoha filmech (i těch po r.2002) byly teda lepší. Zde jsem si všiml i dost střihů - a to moc střihy neřeším, nevadí mi. Bylo to takové bez nápadu. Párkrát si Steven vystřelí a je to. Jeho postava a i herecký výkon - to už je bohužel slabší. Moc mě nebaví, není ani přesvědčivej nějak, nevím no. Ještě úvod je poměrně zajímavý. Víc mě bavil herec Bren Foster, herecky moc nezazářil, ale pral se velmi solidně, takže souboje byly slušné, zejména scéna ve věznici. Finále mě už moc nebavilo, ikdyž zde byla akce, takové bez nápadu. Prostě ten pocit, něco se dějě a vlastně se nic neděje. Ostatní herci Ving Rhames mě totálně něbavil a Danny Trejo zbytečnej, ikdyž potěší vidět jeho správný xicht :). Hudba nic moc. Mohl to být lepší alespon po akční stránce. Gangsterský typ už nemohl být lepší, holt mi tento styl nesedí. Celkově nevidím žádnou zásadní chybu, ale spíš to bylo celé pojato v laciném, nezajímavém obalu atd no.. Takže bohužel. Víc nemám co dodávat. () (méně) (více)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Celý je to strašne zamotaný, všichni tam mění strany jak ponožky a já se vtom chvílema přestal orientovat. Průběh filmu mě dost nudil, už jsem si řikal že tomu napařím dvě hvězdy a kašlu nato. Ale konec to zachránil.. jako v každým akční filmu kde hlavně akce a napětí je v poslední dvacetiminutovce tak tady to tak přesne je. Libili se mi chvaty Brena Fostera, který všechny ve filmu zkopal. Seagal a Rhames mě vubec nezaujali v tomhle filmu. Akce tam je ale spíš jen na konci. Fighty to samý..příběh je zamotaný a já ho ani moc nepochopil abych řekl pravdu. Chvalím soundtrack. madrfakr.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

V rámci Stevenovej filmografie po roku 2000, to lepšie. Ale vzhľadom na to, že ide o mafiánske intrigy, niektoré dialógy vôbec nedávajú zmysel, a celkovo by sa to dalo všetko povedať jednoduchšími prostriedkami. Akcie sú ale solídne - Bren Foster fakt prekvapil. Režisér Waxman očividne natočil priveľa materiálu k seriálu STRÁŽCA SPRAVODLIVOSTI, tak si vymyslel tento film, ale bitky sú natočené fakt slušne a prestrelky sú tiež primerane znesiteľné. Inak som prekvapený, že Steven sa vykašľal na "svoju" značku nožov (Kershaw - nôž vo filme RUSLAN bol od nich a vyrabaju aj "Steven Seagal Knife") a prešiel ku Cold Steel. Asi to bude tým, že chlapcom od CS stúpol predaj jedného z ich žabikláčov, od kedy ho Mickey Rourke vytiahol v EXPENDABLES, tak to skúšajú aj cez béčkovejšie projekty... Čo sa týka samotného filmu - mám radšej jednoduchšie Stevenove filmy, ale vzhľadom na dnešnú nadprodukciu akčných béčok ide o znesiteľný filmík... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nechutně namachrovaná nuda. Jen banda tupých kohoutků čepířících si peří každý na své hromadě hnoje. Díky alespoň za těch pár jakž takž rvaček, jinak bych u toho snad usnul. I ta Seagalova moudra už nejsou, co bejvaly. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi pisat komentar, ale na 100% suhlasim s uzivatelom stuntmanMIKE, takze si precitajte jeho nazor. :)))) Naviac by som spomenul iba Brena Fostera, ktory ako jediny predvedie v bojovych scenach nieco zaujimave. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Seagal tu má pár slušných soubojů, Foster je míchanice Ferella a Adkinse a umí se ohánět, ale to je asi tak všechno. Zbytek je ztráta času, nezajímavej příběh a trapné postavy. Hvězdu dávám za ty souboje. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Teď mi dovolte, abych vám pověděl, něco málo, co tomu předcházelo....... Teda nechtěl jsem mu to dovolit, ale byl jsem zvědav na výkon Danny Treja, a tak jsem mu to dovolil. Po deseti minutách mě silně začala lézt na nervy nepříjemná hudba. To je něco strašného, ale bohužel ani obsahově to není žádná sláva. Když jsem četl herecké obsazení, skoro jsem zajásal, ale to jsem se spletl. Obsah je příšerný a dialogy hrozné. Mínusem je také zbytečně moc mučících a krvavých scén. Co tím chtějí tvůrci dohnat, to ví snad jen bůh. CITÁT - Vymlať rozum z toho negra......... Dá se říci, že to jediné na tomto špatném snímku je skoro hvězdné obsazení. Nezachránil to ani Steven Seagal, jako Alexander, ani Ving Rhames jako Iceman. Snad nejkreativnější byla postava kuchaře se jménem Oso, toho si zahrál Danny Trejo. Bohužel, moc prostoru tato postava neměla. Jeho scény se škorpiony (zvířata ne zbraně) a narovnávání prstů, jsou snad ty nejlepší v tomto příběhu. CITÁT - Mexický šaman, ale jsem jen kuchař............ Nelogické a nepřijatelné je však to rychlé uzdravení rukou, to jsem kroutil hlavou. Tak 20% víc ani ránu kladivem. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak pole Coveru by člověk řekl, že hlavním hrdinou filmu je Seagal, ale to je omyl. Seagal je zde jako boss zločinecké bandy, kterého chce jinej boss Rhames sesadit a přivlastnit si jeho obchody a území. Hlavním hrdinou je zde Seagalův zabiják Roman (v podání Brena Fostera), který je po podělaném kšeftu řádně potrestán a sám trpí chlastací mánií. Příběh tohoto béčka není vůbec originální. Hlášky zde taky moc nepadaj, spíš je to samen Nigga a podobný žvásty. Co mě na filmu bavilo byly souboje a to ne Seagalovy. Bren Foster už v Maximum Conviction dokázal, že je parádní bojovník, a tady v tom utvrzuje. Jeho fighty mají šťávu, jsou svižný a místy mi připomínali Adkinse. Problémek je v tom, že jsou nazačátku a pak až ke konci. Seagal (spíš dvojník) taky něco vysekne, ale to je malej odvárek oproti Fosterovi. Bohužel se zde většinu filmu jen plká, ale zas mě to kupodivu nenudilo. Škoda, že Bren nedostal více prostoru. Vidim to na slabší průměrný béčko, kterých je spousta, ale díky Fosterovi je to koukatelný, i když by tomu slušela délka tak 75 min. Za mě 46% a jen tak tak 3* :) PS: Potěšil mě svou účastí fighter MMA Frank Mir, ale ten tu jen stál jako bodyguard a žádnej prostor k fightu neměl, vlastně ho ti trapně zabili :D:D:D ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Uf, uff, uuufff. Po hodině jsem to vypnul, to se nedalo. Naprosto nelogické, chaotické, přihlouplé. Dlouho jsem pořádně nevěděl, o co tam vlastně jde a kdo s kým peče. Nejpříjemnější postava byl pro mě Steven, ale zejména Ving s jeho pobočníky mi lezli na nervy. No dobře, zkusím dokoukat poslední třetinu. Zatím je to za 40% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

No tak to se opět nepovedlo.Rádoby drsňáci Seagal a hlavně Rhames to je snad parodie na akční filmy.Hlaně,že se Seagal v závěru oblíkne na závěrečnou přestřelku u něj doma jak bojovník talibánu.No víc jak 30% opravdu ne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal nikdy nebyl můj oblíbený akční hrdina, ale tak je třeba mu dát šanci. Hlavně mě zajímalo, jak vypadá v současnosti a jestli pořád neumí hrát. Neumí, ale vzhledem k tomu, že v tomhle snímku to nezvládá v podstatě nikdo, tak je to celkem jedno. Zapadne. ()

Reklama

Reklama