Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Recenze (538)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 7,3/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 94%, Audience Score - 84% | FDb.cz - 78,5% | Na jedničku to samozřejmě nemá, ale klidně se z toho mohl vyklubat i větší průser... Animace rozhodně přelomová, je až neuvěřitelné, k jakému pokroku za uplynulých 13 let od prvního dílu došlo. Samotný příběh nám přijde chvílemi takový divný, někdy až dokonce temný a na náš vkus příliš "flashbackový". Naopak sekvence s chobotňákem Hankem a vůbec všechno, co se točí okolo (nebo v :) gigantického mořského světa, či samotná top scénka filmu (náklaďák padající do moře za zvuků hlasu Louise Armstronga), film dokáží udržet na špinavějších 4*. 70% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hledá se Dory je možná kapánek lepší než Hledá se Nemo. Opět se tvůrcům podařilo vytvořit hlubokomyslný příběh znovu vystavěný na síle rodiny a přítel, a přidat pár zajímavých a vtipných postav. Konec filmu je pak ještě lepší než konec předchozího dílu. Skvělá je i hudba. Dory dostává víc prostoru a je to dobře. Už v jedničce mě bavila víc. Klidně bych si dal i třetí díl. Závěrem je nutné vyseknout poklonu i českému dabingu. Proti prvnímu dílu je ještě lepší, hlavně vtipy s Markem Ebenem jsou top a české nápisy jsou pro děti také super. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Jak už to bývá, pokračování dopadlo hůře, než jeho předchozí díl. Ovšem neměl to lehké, protože Hledá se Nemo patří mezi klasiku, ale dokázal to mile akceptovat. Příběh je chvílemi podobný tomu z prvního, ale má plno vlastních nápadů, takže rozhodne stojí za to se podívat. PS:Kdo viděl Hledá se Nemo v dabingu, bude zde potěšen, dabéři jsou úplně ti stejní, takže super. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Rodinný film o zabudlivej rybicke hľadajúcej svojich rodičov. Film by sa nemal volať Hľadá sa Dory, ale Dory hľadá. Príbeh je síce jednoduchý, ale animácia je krásna. Viac ako samotná Dory sa mi páčila postava Hanka. Najlepsia scéna je nájdenie rodičov a auto nad utesom. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Stále plávať, stále plávať! Môj najmilovanejší animák dostal pokračovanie, ktoré často vsádza na nostalgiu, ale nebojí sa prísť i s novými nápadmi. Smutnejšie a závažnejšie než po prvý raz, ale od začiatku do konca akčné a nabité energiou. Nové podmorské postavičky sa vydarili do poslednej a perfektným vizuálom i hudbou vo mne film opäť vyvolával ten nadšený pocit, ako keď som bola začínajúca filmová maniačka. Nejedná sa o prelomový animák, ktorým bol pre mňa i pre Pixar Nemo, ale z jeho čara neubudlo rokmi ani za mak. Slzy na konci a úsmev od začiatku do konca na mojej tvári o niečom svedčia. Tých 5 hviezd je prestrelených, ale ako fanúšik dať menej nemôžem. Na to mi podmorský svet Marlina, Dory a Nema príliš prirástol k srdcu. ()

prazakj

všechny recenze uživatele

Famózní. Pixar se opět předvedl ve velkém stylu. Krásně mne načnul úvodní animovaný krátkometrážní (6min) film s názvem Ptáčátko (Piper), který je zatím tím nejlepším, co se animace týče, co jsem od Pixaru viděl. Kombinace nejnovějších možností v animaci (např. usychání ryb po vytažení z vody) a emotivního příběhu je prostě Pixar jako ulitý. Pravdou je, že příběh je trochu zběsilejší a slabší než jeho prvotní díl uvedený do kin před 13 lety. Na druhou stranu mi přišlo, že Hledá se Dory je citlivějším snímkem s klidnějšími pasážemi, které tu a tam přehlušují fáze zběsilého úprku z vody do vody. Nejlépe propracovanou postavou je sedmichapadlá chobotnice Hank, který skvěle zapadá do kolektivu a jeho charakter se v rámci filmu vyvíjí a 'zjemňuje'. Výbornou práci odvedli i čeští dabéři, i s odhlédnutím od Marka Ebena alias Marka Ebena. Mladičká Dory mnohé dospělejší diváky přinutila upustit slzu. Příběhem je film vlastně o tom, jak se s problémem vyrovnávat v životem, i kdyby to měla být nějaká vada od narození a skvěle tak navazuje na podobné téma jako v Hledá se Nemo. Skvělou práci odvedli i animátoři co se týče přepsání názvů do češtiny, za což jim patří další klobouček. Je vidět že pan Lesseter má za sebou skvělou historii a dokáže nemalé 'zázraky' co se nápaditosti týče, od prvního stínu Woodyho na okně (Příběh hraček). Je vidět, že spolupráce a natáčení filmů i pod hlavičkou Disney, Pixaru nijak neubralo z nápaditosti a animační krásy. Po nedávném skvělém počinu 'V hlavě' a skvělém animačně propracovaném (avšak dějově slabším) 'Hodném dinosaurovi' přišel opravdový biják, který se vůbec nemusí bát bojovat o Oscary v kategorii animovaný film. Pixar opět ukázal, že animované filmy nedělá jen pro děti, ale pro lidi všech kategorií. ()

Anjunja 

všechny recenze uživatele

Jako velky fanousek prvniho dilu jsem mela od dvojky velke ocekavani. Byla jsem velmi zklamana. Nudne pasaze, dlouha hlucha mista. Nudila jsem see uz cca po 20min a to nejsem dite. To muselo ztratit pozornost hned v prvnich momentech. Melo to sve svetle momenty, ale ty bych napocitala na prsech jedne ruky. Velke zklamani. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

Mě tento film docela zklamal. V porovnání s jinými současnými animáky bylo vtipných scén docela málo. Navíc Dory byla docela ufňukaná, hlavně v druhé půlce. (Pobavil Marek Eben). 65% ()

Simo16 

všechny recenze uživatele

Prekvapujuco malo vtipne, malo svieze, nezazivne, ale zas na druhej strane, roztomile postavicky, ktore urcite pobavia :) ()

strelenka 

všechny recenze uživatele

Hledá se Dory je zase po dlouhé době animák, který si zaslouží být "animákem" titulován. Je zde vše a ještě trochu citu navíc, což se málem ukázalo na mém skoro mokrém oku. Těšila jsem se jako malá, prožila jsem to spolu s malou i velkou Dory jako malá a odcházela jsem nadšená jako malá. Je to vtipné, plné správného humoru, přátelství, bláznivé Dory a já po shlédnutí byla víc než více spokojeným divákem. Prostě modrá bomba. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Očividne ako platí u vačšiny pokračovaní, aj toto je jednoznačne slabšie. Z ničoho sa nedá spraviť niečo. Celý príbeh s Dory ma absolútne nezaujal. Flashbacky sa mi tam niekedy zdali nasilu tlačené. Zatiaľ tento rok vyhráva Zootropolis. Smutný priemer. Mohli sa s tým viac pohrať. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Hľadá sa Dory je logickým projektom po parádnej jednotke, ktorej ku sláve nemalou mierou prispela určite aj Dory. Je teda očakávaným vyústením úspechu Nema. Problém je trochu ten, že Nemo bol fakt vynikajúci. Dory má svoje klady, na ktorých sa snažia tvorcovia postaviť zápletku (strata pamäte), mám však pocit, že sa to už trochu preháňa. Tiež tie náhody najmä v Morskom akváriu sú už trochu moc, nehovoriac o záverečnej scéne filmu s autom. To som už nežral vôbec, práve naopak, záver ma svojím prevedením dosť sklamal. 70% ()

słezakjkb 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že jsem šel do kina s tím, že uvidím podobný snímek tomu prvnímu. Měl jsem pravdu, ale nebral jsem to jako negativum. Líbilo se mi prolínání scén z prvního dílu. Uznávám, že dabing byl docela dětský, více, než v roce 2003. Je tam vidět pokrok grafiky. 13 let dělá své. Místa, záběry, naprosto krásné. Oblíbil jsem si postavy, které do této výpravy přiřadili a rozhodně byl tento díl akčnější a vtipnější. Celkový dojem hodnotím 4* ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Příjemná animovačka, která je lehce znegatizována díky paměti Dory. Ach ta skleróza. Jinak je malá modrá rybka sympatická, stejně jako její rodiče a pomocníci na cestě za opětovným shledání svých nejbližších. Ve filmu je opravdu hodně dobrých hlášek a dialogů. V tom jsou animovaná díla skvělá a dokazují tím, že se na ně nemusí dívat jen děti, ale i dospělí, kteří se u podívané nudit nebudou. Já jsem tím důkazem, Dory mě bavila, i když jí chyběla větší podstata. I tak hodnotím na slušných 70%, lepší tři hvězdičky. ()

daniel.98 

všechny recenze uživatele

Hned jsem věděl, že tak dobré jako Hledá se Nemo to prostě nemůže být. A opravdu. Stal by se to snad zázrak kdyby vzniknul další tak dobrý animák. Vizuálně opět velmi dobré, ale dějová propracovanost už slabší, místy se to muže jevit jako nudné, velmi malý dějový spád, počet vtipných scén zredukován, ale samozřejmě oproti jiným filmům z tohoto žánru ještě velmi dobré. ()

spoock 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že ten animák není úplně blbý, ale upřímně Dory není příliš atraktivní hlavní postava, naštěstí jsou tam velice zajímavé další charaktery, kteří Dory podporují a tak nedochází k totálnímu přesycení hlavní hrdinkou. Pro mě je to o fous slabší díl, než ten první, chybí tam to zoufalství z jedničky. ()

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama