Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Recenze (538)

MMR 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné pokračování, chvílemi jsem se i nahlas zasmál. "Jé, chobotnice má 3 srdce, to jsem nevěděla." K udělení plného hodnocení mi zamezil jakýsi blok, který nedokážu vysvětlit. I díky němu jsem stejně hodnotil první díl. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdyby Dory zůstala celej film jako to děcko ze začátku, ubulela by se podle mě celá planeta roztomilostí xmrti. Lehkej pixarovskej nadprůměr, v akčních scénách to už ale animátoři (čti scénáristé) trochu přeháněj. [EDIT] s dětmi velká sranda a v češtině kupodivu fungující gagy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Komu sa páčil Nemo bude spokojný aj s Dory, možno ešte spokojnejší. Ako ja. Hodnotím rovnako, ale myslím, že Dory je o niečo akčnejšia a to zamaskovalo občasné hluché miesta, ktoré mal Nemo. Prepojenosť s ľudským svetom sa objaví podstatne skôr než v Nemovi, preto ma to bavilo o čosi viac, ale kvalitatívne sú takmer na jednej úrovni, čo berte ako veľkú pochvalu, pretože všetci vieme ako to je s pokračovaniami úspešných filmov. 80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť strašne super, a v podstate aj je, no mrzeli ma tam tri veci. 1, je zbytočný 2, je o dosť slabší než jednička 3, je nezmyselne prepálený. Ak odhliadnem od vyššie napísaného, tak je to vynikajúci, zábavný a fakt dojímavý animák (asi polku filmu som prereval), aký vedia ukuchtiť jedine chlapci z Pixaru. Vizuálne FAMÓZNE, svižné s prekvapivo smutnou atmosférou. Ak máte prckov, okamžite do kina. A aj keď ich nemáte a nejaké to dieťa vo vás ostalo 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu nefigurovali Nemo s Marlinem vůbec nic by se nestalo. Pro příběh o zapomnětlivé rybce nejsou vůbec žádným přínosem, ale zcela určitě jsou přínosem pro prodejce hraček. Je s podivem že podobně "slabý" snímek utrží celosvětově miliardu. Holt je Disney už nějakou dobu produkční špička, která umí divákům prodat na co si jen vzpomene. Takže sledujeme, kterak si Dory vzpomene že má vlastně rodiče a začne rozsáhlé pátrání. Potěší úhrnem dvě trošku vtipnější scénky, které mají na svědomí skvělí lachtani. Jinak se často dostavuje nuda a potvzuje to jen fakt že Andrew Stanton má na svědomí ty slabší Pixarovky. 60% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sklerotická ryba Dory je tu kupodivu snesitelnější než v prvním filmu, přestože z plátna v podstatě nesleze/neodpluje a nepokrytecky přiznávám, že mě tohle pokračování bavilo víc než Nemo všeobecně. Deprimovaná chobotnice táhne zábavu nahoru, radarová běluha pro změnu zase dolů, nicméně výsledný dojem je dobrý navzdory zápletce, která zčásti recykluje a zčásti jede na autopilota. Hvězda navíc za retardovanýho lachtana a Wonderful World. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Od Pixaru vždy čekám to nejlepší. Dory to tedy se svojí krátkoblbou pamětí neměla lehké. Vše se ale povedlo, neříkám že na jedničku - někdy byli scény příliš dlouhé, nebo se stále opakovali, ale to asi bylo tou krátkoblbou pamětí =)). Zábavných scén, kdy by jste se chlámali smíchy moc nebylo a spíše pár scén bylo velice dojemným a popravdě dítě se tolik "nezabavilo". Ale to je vlastně jedno, jde o to, že příběh byť ne úplně dokonalý, měl hlavu a patu a za toto pokračování Hledá se Nema se nemusí PIXAR a spol.vůbec stydět. Čekali jsme na pokračování dlouho a vyplatilo se. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ještě že Dory je tak zapomnětlivá, jinak by s ní nebyla taková sranda. Pokračování si dalo opravdu na čas, ale stálo to za to. Čas strávený pod vodou se mi s touhle bláznivou partičkou moc líbil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U žiadneho druhého dielu sa neubránime porovnaniu, zvlášť, ak bol pôvodný film natoľko úspešný. Trinásť rokov si dávali tvorcovia načas, aby divákom priniesli opäť skvelú detskú zábavu. V tomto prípade sa nejedná o úplne najvydarenejšie pokračovanie, nie je tu veľa zapamätateľných scén, a Hľadá sa Nemo bol snímkou rôznorodejšou a vtipnejšou. Ide ale o pekný príbeh, navyše s príjemným slovenským dabingom. Viacmenej repete so starými známymi, ale aj s novými fajnovými hrdinami. Dory už nie je tak vtipná, ako keď bola len vedľajšou postavou. Pekne sa na to pozerá, ale na mňa osobne už je to veľmi "family" animák. Už som vyrástol z podobných typov a radšej dám prednosť filmom, čo majú väčší "boom". Je to ale predsa len rozprávka, nie hollywoodsky akčný trhák, takže nie je nutné to s kritikou preháňať. Na tento snímok možno časom zabudneme, ale za jedno pozretie určite stojí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Viac menej je to podobne zábavná sranda, ktorá rovnako smrdí rybacinou ako Nemo. Akurát ten mi prišiel o chlp zábavnejší, originálnejší a vtipnejší. Hľadá sa Dory je taký slabší odvar, ale musím priznať, že ma bavilo aj toto, postavy sú stále tie isté, ktoré ste si obľúbili minule, takže vyložená nuda nehrozí. P.S.: počkajte si až do konca ;) 80% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Možná mě teď někdo bude nenávidět- Ale druhá nejlepší pixarovka a jeden z nejlepších filmů roku 2016. Pixar je zpátky ve velké formě a vypadá to nádherně. I když strach byl přítomen před začátkem filmu jsem si to hodně užil a už když se objevilo logo Disney se mě chytil nostalgický vítr. Nové postavy jsou skvělé (Hank a náckovští tuleňi vítězí), Animace je taky skvěá a dabing- No dobrý tah předabovat Sigourney Weawerovou Markem Ebenem. A potitulková scéna je taky skvělá. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě o dost slabší než skvělá jednička, a to z několika prostých důvodů. Za prvé se v podstatě kopíruje totéž, pouze s tím rozdílem, že se v průběhu neustále hledá každý s každým a že motiv putování skrze bujarý oceán zcela vymizel na úkor plácání se na tom samém místě. Za druhé, Dory je sice funkční vedlejší postavou, která svou přiblblostí vhodně doplňovala zamindrákovaného Marlina, ale jako hlavní tahoun začne po chvíli nudit a po delší chvíli už je, řečeno v nadsázce, na pěst. A za třetí došlo k nebezpečnému úbytku kvalitních vedlejších postav, ze kterých si skutečné sympatie získá pouze chobotničák Hank poslepu řídící nákladní kamión (hodně mě zklamala neúčast akvarijních rybek ze Sydney). I přesto všechno je to ale pořád uspokojivě funny, neustále se něco dějě (až na chvíle povinného moralizování a dojímání) a závěrečná akční vsuvka alá Počátek doplněná What a Wonderful World je dokonce, řečeno bez nadsázky, jednou z nejpovedenějších scén celého roku. Jestli další díl, tak ale jenom se zcela novým konceptem a s nedostižnými veterány původního filmu, který si narozdíl od Dory pamatujeme a nedáme na něj dopustit... ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že po těch 13 letech si moc nevybavuji, o co všechno šlo v Nemovi. Ale vybavuji si, jak na mě ten film působil: že mě bavil i dojal. O Dory se to první dá říct částečně a to druhé vůbec. Humor mi přišel strašně prvoplánový, dětský, někdo komicky vypadá nebo upadne. Navíc je konec natahovaný a zkrácení o 10-20 minut by filmu, nebo alespon mně, prospělo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dvojky mají tu smůlu, že z nich člověk podvědomě cejtí kalkul tvůrců ještě něco vydojit z často úspěšné jedničky (proč by také dvojku jinak točili že?). A pak většinou trpí absencí skvělých nápadů, kterých často jednička byla plná a dvojky jsou o to kontrastnější. Většinou je hrdina daný, ale nemá co hrát. U Dory jsem se tohoto bál a bylo to zbytečné. Příběh nema byl skvělý a dodnes patří nejen díky krásným animacím, vtipům a skvělému českému dabinku k mým nejoblíbenějším. Hledá se Dory možná na úspěchu Nema stavěla, ale chudá o nápady není a vtip nepostrádá. Moc se mi to zase celé líbilo, ale kvality Nema to úplně nedosáhlo. I tak ale dávám za 4 štítky znamenající svobodu. * * * * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Za mě ještě lepší než jednička, smutné okamžiky střídají veselé. Proto nemůžu většinou na animáky do kina, na střídačku se u nich chvíli směju, chvíli brečím, a kamarádi mě už pak více nemají za tu tvrďačku, na jakou jsem se před nimi do té doby pasovala. Jestli mě chcete doopravdy poznat, vemte mě do kina na animák, moje nálady se u nich střídají rychleji než splašené hormony těhotný holky. Jednu výhodu pak 3D projekce mají, smích sice neututlám, ale že jsem se u Dory třikrát lehce nervama i dojetím rozbulela, to brejle zakryly. Jak tohle můžou pouštět dětem? Na tohle dobrodružství na rozdíl od Dory vážně nezapomenu. A možná si ho i nadšeně zopakuju. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zábavné pokračování Hledá se Dory. Podle očekávání první díl nepřekoná, ale ostudu svému předchůdci rozhodně neudělá. Místy možná zábavnější, ale nezbavím se pocitu, že těch slabších míst pár najdeme. Chvílemi dojemné, dále zábavné a potom zase dojemné. Místy až příliš tlačí na pilu, což je škoda. Pro děti dokonalý animovaný snímek a za tím účelem byl i vytvořen, takže z tohoto hlediska v pořádku .. 7/10 = 72% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Spíš než Dory se hledala její krátkoblbá paměť. Do známých vod jsem se sice vrátila ráda, ale filmu chybí kouzlo a povedené hlášky z prvního dílu. I tak je to ale nadprůměrně dobrá zábava. 4* ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Není moc co říct, první Nemo je již klasika a po druhé ve stejných vodách se plave dost podobně, ale proč ne, když to vlastně bohatě stačí. Rodinný nadprůměr, ovšem nic víc. 70% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Modrá rybka Dory, která trpí krátkodobou ztrátou paměti, si po roce stráveném s Marlinem a Nemem náhle vzpomene, že se vlastně ztratila rodičům... Mezi zajímavé postavy patří chobotnice Hank (Ed O'Neill), která pomáhá Dory s hledáním. Sigourney Weaver mluví sama sebe, ale je pouze hlasem, který promlouvá z rozhlasu v mořském parku. ()

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama