Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Recenze (538)

K4sum1 

všechny recenze uživatele

Zrovna před chvílí viděno v kině a jsem spokojená. Když pominu fakt, že jsem v téměř přeplněném sále byla jedna z mála dospělých, co ještě ke všemu nejsou jen doprovod, tak jsem si to opravdu užila. Potěšil mě hlavně původní dabing a mini filmeček před Dory se jménem Ptáčátko. Pixar prostě umí a tady to opět předvedli. Nová postava chobotničáka mě naprosto nadchla, ale jednou stačilo. Nemám zrovna pocit, že by to byl film, který bych chtěla vidět víckrát. I tak příjemná nostalgie a proto 5* :) ()

BR23 

všechny recenze uživatele

Tak toto nebola rozprávka pre tých najmenších, a ani pre tých menších (možno preto sa vaše ratolesti toľko nebavili) :D Mne sa ten psycho-depka štýl dosť páčil, také jemne mrazivé ked si zoberiete čo ak zabudnete na vlasntých rodičov, vlastný život? ftípky fajn, animácia fajn, hlavná myšlienka fajn, len dej občas pôsobil trocha navyše... akože ked už to má mať hodinu aj pol tak tam niečo dajme, naštelujme to tak aby to akože bola prirodzená a nevyhnutná súčasť príbehu, väčšinou sa to darilo, iba občas nie (niektoré veci by tam nemuseli byť, boli len ako doplnenie času a ozvláštnenie deja) Ked sa Dory dozvedela že jej rodičia sú mŕtvi normálne som dostal zimomriavky, ešte väčšie ked našla mušle a... (chvíľu som myslel že sa jej TO zdá že si to len tak nahovára v jej mysli, aby sa s tým zmierila- v tejto situácii mi to pripomenulo scénu z rozprávky Happy Feet) Páčilo sa mi ako na Nema dejovo ,,nadviazali,, (podstata myšlienky sa skrýva dávno predtým) 2D SD. - P.S: som Zuzana Krónerová :D P.P.S: musím pochváliť aj to ako sa s tou slovenskou verziou Slováci pohrali. Názvy a vlastne všetko písmo priamo pozmenili- preložili v rámci toho obrazu. Napr. Expozícia nedali do titulkov ale normálne tak aby to vyzeralo vierohodne do scény. Viem že je to detail ale všimol som si ho a rozhodne neurazil, skôr naopak. Nerobí sa to tak vždy. ()

adelfilm 

všechny recenze uživatele

pokračování legendární pohádky Hledá se Nemo se vrátilo. tentokrát se, ale jedná o Dory. ano, tu malou modrou rybu s výpadky nepaměti. Dory se ztratí, když si vzpomene na své rodiče a pokusí se je hledat. film také vypráví o tom jak se Dory ve filmu vzala. je to pohádka, ale je dobrodružná, zábavná a nechybí v ní naděje, či humor. nejvíce se mi asi líbí malá Dory, je strašně roztomilá a také ta chobotnice. film je moc fajn a velice dobře navazuje na Nema. :D ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Máme tu skvělé hlavní postavy, máme tu zajímavé vedlejší postavy, máme tu skvělou animaci. Přesto se 100% prvního dílu asi nezopakuje. O kouzlo oceánu nás ochudí, díky želvám a proudu se dorazí rychle k cílovému objektu, Mořskému světu a my čekáme, zda zapomnětlivá Dory najde své rodiče a co z toho bude. Mořský svět však není tak moc barvený (s výjimkou některých akvárek) a neustálých úniků a únosů bylo na můj vkus nějak moc. Zážitek to byl, ale něco...něco mu chybělo...co přesně? Nevím, asi začínám mít výpadky "krátkoblbé" paměti. ()

PaKo1980 

všechny recenze uživatele

Což o to. Je to pěkné, je to sem tam úsměvné, ale na druhou stranu těch "smutných" scén je tam na dětský film podle mého až moc. Asi jsem byl až moc natěšený a prostě to nedopadlo.. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Skvěle naanimované, navíc když to vidíte v 3D tak máte pocit, že s rybama plavete v oceánu, ale dějově mě to tak moc nezaujalo, proti Nemovi, který byl emočně strašně moc silnej, je tohle o dost slabší a navíc na úplně stejné téma a hlavně přišlo mi to takový zbytečně prodlužovaný, jestli série bude mít i třetí díl, tak se už se bude jmenovat „Hledá se způsob jak z lidí vytáhnout další peníze“ ()

Taffable 

všechny recenze uživatele

Hledá se Dory dokonale udrželo laťku prvního dílu. Příběh prostě krásně pokračuje a je stejně vtipný jako předchozí. Určitě stojí za zkouknutí. ()

krysarr 

všechny recenze uživatele

Vizuální fantazie, ale příběh pro mě od Pixaru jednoznačně nejslabší. První hodinu neustále opakování, že je Dory vymletá, zbytek filmu až neuvěřitelný přival motivačních hlášek pro ratolesti všech věků. Vtipný je především konec, ale nic, co by extra překvapilo ()

ohneta 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Byl jsem na tom se svým 5 letým synem ve 3D. Animák super a ve 3 d vše bezvadné . POZOROVAL JSEM MALÉHO, KOLIKRÁT NATAHUJE RUKU K PLÁTNU A CHCE SI NĚJAKOU RYBIČKU POHLADIT . Prostě zábava a v kině se určitě s dětmi nudit nebudete. ()

mjkuba 

všechny recenze uživatele

Film byl moc pekny, ale nejak mi v nem chybely toulky po oceanu. Vecina deje odehravajici se v morskem svete mi zkratka 2 hvezdy ubira. Ale pokazde jsem se nasmal kdyz mluvil Marek Eben + 1. 4 hvezdy, ale s odrenyma usima. Cekal jsem rozhodne vic. ()

Miiro 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době, opravdu pozoruhodné pokračování animované pohádky. Je to rodinné , napínavé a ještě se budete výborně bavit. A i když nejsem zastánce filmů s CZ dabingem, ale vřele ho doporučuji 👌 ()

Janek14 

všechny recenze uživatele

Skvělý návrat klasiky na plátno. Jednička nasadila pokračování opravdu vysokou laťku, kterou Dory sice nepřekročila, ale není jí daleko. Jeden z mála animáků (spíš jediný), kde mi ani tolik nevadila ta sentimentalita. Z nových postav mě bavil hlavně Hank a ti dva tuleni. Célému filmu dodává plus skvělý český dabing. PS: Marek Eben v roli Marka Ebena byl nejlepší. ()

viewer 

všechny recenze uživatele

Pixar nám zase po nějaké době ukázal, jak se to ta práce s emocemi vlastně má. Ne, že bych se strachoval o Dory a její rodiče, ale ty flashbacky… Kdo by odolal loztoumiloučké lybičce s miniatulním mozečkem a odzblojujícím hláskem, jenž co chvílí vás uhrane kajícím se pohledem. Já tál. Jen do momentu, kdy se vzpomínka rozplynula a na plátně zase trčela ta tupá modrá ryba, které kryli hřbetní ploutev dva pošetilí klauni. Naštěstí se dá oceánem proplout během jedno střihu a tak ty ošplouchané řeči a situace nestihly ani nudit. Pak už tíhu hlavní role přebrala suchobotnice a ještě vlažný nás doprovodila k závěrečným titulkům. Tvůrci moc dobře věděli, co znamená v kině spát a proto filmu naordinovali celkem slušný spád. Příště bych si dal tu rybku míň fádní a o něco pikantnější. ()

Unn 

všechny recenze uživatele

No, chtěla jsem si dát relax u pohádky a místo toho jsem dostala pěknou dávku napětí a stresu, kdy se rybičky pokaždé snaží dostat ze svízelné a na pohled beznadějné situace. Ještě, že vím, že pohádky pro děti končí dobře. Nápadů až až, je to opravdu nabouchané dobrodružství. Na mě až moc ()

yoho86 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to film pro děti a znuděné rodiče. Některé animáky se dle mého spíše točí pro dospělé a fórky tomu i napovídají, ale tady je čistě pro oko malého diváka. Ano fórky jsou, ale není to nijak převratné. Návaznost na první díl je dobrý a vcelku zábavný, ale jinak 2 věrně kopíruje 1 akorát se ztratí Dory. Takže je všechno v pořádku. ()

samu.dino 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi líbilo v českém dabingu že tam byl v rozhlase Marek Eben a že to byl braný jako postava.Pravdu bylo vtipný jak říkala že jí její kámoš Marek Eben říkal že má jít tudy.A jak na konci Marek Eben říkal váš kamarád Marek Eben.A jak v titulcích bylo napsáno Marek Eben Marek Eben ()

sara93 

všechny recenze uživatele

Skoro stejně super jako jednička . Navíc jsme se tady dozvěděli jak se Dory naučila velrybsky . Film ve mě vyvolal velkou nostalgii z jedničky . Tohle anime si totiž dřív ségra pouštěla snad furt . Pro mě je tohle nejlepší anime film všech dob co jsem viděla . Výborně nakreslené a krásné mořské prostředí sladěné se super příběhem a super dialogy . Bála jsem se , že pokračování mě nebude po tolika letech bavit , ale asi je ve mě stále dítě . A Dory je prostě super ryba! Za mnou ! ()

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama