Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Recenze (538)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když se pokračování zaměří na vedlejší postavu, jen málo kdy to dopadne dobře. Byť sebekvalitnější vedlejší postava totiž nejlépe funguje tam, kde si ji diváci zamilovali, tzn. jako side-kick hlavního hrdiny. K mému úžasu je "Hledá se Dory" výjimkou, ba co víc, její příběh hledání mě chytl za srdce daleko více, než neskutečně přeceňovaný příběh neskutečně otravného Marlina. Roztomilé, místy docela smutné a samozřejmě dojemné. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Roztomilý a zábavný animák. Nebolo to síce tak dobré ako jednotka, ale zároveň ani nikto nemôže tvrdiť, že by nešlo o dôstojné pokračovanie. O väčšinu zábavy sa tu postarala zábudlivá rybička Dory, ktorej veľmi výdatne sekundovala chobotnička Hank. Pre deti ako stvorené, zároveň aj s pekným poučením, že rodina je nadovšetko. Spokojnosť. 80/100 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Dory se zkrátka povedla. Líbilo se mi to dokonce mnohem více než kdysi Hledá se Nemo. Především jsem se dost nasmála, protože nejenom, že hlavní postavou je tentokrát rybka se ztrátou paměti, což si samo o sobě říká o hordu vtipných scén, ale našlo se tam pár dalších vedlejších postaviček k popukání, včetně ptáka Becky. Je mi sice trochu líto, že jsem to nemohla vidět v původním znění s Ellen DeGeneres, ale na druhou stranu je fakt, že český dabing se taky dost povedl. Dokonce i ta ztráta "krátkoblbé paměti" vyznívá v češtině mnohem vtipněji než anglické "remembery loss". Ráda se na tuhle disneyovku/pixarovku někdy podívám znovu. ~(4,3)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace, pár vtipných scén, Dory coby neskutečně roztomilá malá rybička... a to je tak vše. Disney/Pixar chtěl vyrejžovat nějaké prachy a vzpomněl si na obrovský úspěch Hledá se Nemo. Jenže Dory vlastně jen opakuje Nemův recept (rodinné drama, originální prostředí, perfektní animace, citečky), ale v horší podobě. Ano, tenhle film je kvalitní a diváka bez problémů pobaví (i když Dory mi často přišla dost otravná), ale hlavně díky novým postávám (chobotnice Hank, dementní kachna...) uteče cobydup. Ale od Pixaru holt čekám něco víc než jen ucházející animák. Zootopie si bez problémů udržela titul nejlepšího animovéno filmu tohoto roku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by sa to volalo Finding....ja neviem....Hugo, asi by svet Pixaru opäť neležal pri nohách. Lenže starí známi, nostalgia, čo chcieť viac. Stačí ich iba priviesť znova na scénu a vymyslieť im dostatočne zmysluplný príbeh. Okrem neho je tu aj zopár fajn nápadov, občas vydarený vtip a celkovo zmenu prostredia, čiže otvoreného oceánu za karanténu pre ryby, považujem za štastný nápad. Človek nemá pocit, že sleduje znova to isté, i keď tomu tak v skutočnosti je. Ako sa kto kde kedy a ako dostal, to som nechápal ani počas sledovania a je mi to absolútne jedno. Asi ako logika pri surrealistických prvkoch Bustera Keatona. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Ke konci zbytečně natahované a zdlouhavé, zároveň pořád stejně kouzelné. Skvělá Dory, správnej Nemo, okouzlující Destiny a hustej Septopus! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

A já klidně a rád popluji proti proudu a vyzradím, že mě tato pohádka vůbec neoslovila. Hlavní můj problém se skrýval v ústřední rybičce Dory, která byla nesnesitelným způsobem otravná, její výpadky paměti byly příliš časté a stereotypní a vůbec celkově byla neskutečně nudná. Její mořští přátelé byli rovněž retardi. Z těch všech mořských postaviček na mě neudělal dojem absolutně nikdo. Spolusledovatelčina očka velice potěšila účast vyder. Já zarytým fanouškem chlupatých zvířátek rozhodně nejsem. Dialogy se nedaly poslouchat, a tak jsem je po čase poslouchat přestal. Když jsem ještě býval malé dítě a míval jsem všechny údy výrazně kratší, tak na mě hledání Nema udělalo pochopitelně diametrálně příjemnější dojem. Veškerý humor je zde situován na nejmenší diváctvo a já jsem v sobě během sledování našel dítě pouze jedenkrát, což je možná trošku smutné, ale kromě politování se s tím nedá nic dělat. Ehm... Rád bych se obhájil tím, že jsem moc dobře chápal, že ta modrá rybka je Dory, jen jsem potom nechápal, která rybka měla být Nemo. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Já vím, já vím, je to dětský animovaný film, nepřemýšlej nad dějem... Ale já si prostě nemůžu pomoct! Jako vážně? Dory si spokojeně pláve pláve půlku života (jakákoli doba to má u ryby být) a najednou si uvědomí, že ji do moře zřejmě neseslal bůh a že se někde někdy musely dvě rybičky mít moc moc rády, a tak přišla na svět? Tohle je zápletka? I jako dítě by mne to muselo iritovat (minimálně Sheldona by to iritovalo). Jestliže byla Dory v jedničce roztomile pitomá, tak ve dvojce leze na nervy se svou imbecilitou už asi od páté minuty a nepřestane v podstatě až do opony. Takže jediným positivem byl Hank, který se povedl. Jinak běs... 30% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Že by to bylo tolik podobné jedničce, si nemyslím. Celkové vyznění je jiné, ale narozdíl od Aut 2 dává smysl a může být velmi dobrou inspirací pro děti i dospělé. Vtípky jsou v podobném duchu jako v prvním dílu a ani nijak výrazně horší, jak jsem se obával. Ovšem čtyři nedám, protože film až moc referuje na Nema (má i společnou scénu pro propojení děje), což je dost zásadní problém, protože filmy jsou od sebe 13 let. Veškerý příběh závisí na flashbacích, nemá zdaleka takovou oduševnělost jako jednička a stejně jako Auta 2 nemá své mantinely. Ne, žádné výbuchy a vraždy se nekonají, ale doslova se tu pohybuje po souši všemi možnými způsoby a jde místy i do absurdnosti připomínající Tučňáky z roku 2014, hlavně se svým šíleným odkazem na Nolanův Inception na konci. Nuda to není, je to celkem velká zábava, ale nevím, co si o filmu doopravdy myslet. Animace pixarovská špička, ale celkově to připomíná průměrný DreamWorks. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Docela roztomilé pokračování omalovaného hledání rybího potěru. V tomhle je to vlastně poněkud naopak, kdy sklerotický potěr s poškozenou krátkodobou pamětí hledá, odkud vyplul na svět. Vše je opět milé až přeroztomilé, hlášky jsou veskrze legrační a nebýt poněkud přepáleného závěru a pár krkolomných blbostí, které pokazily celkový dojem, dal bych plný počet. 75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Finding Dory" malo minulý rok obrovský úspech. A hoci si nemyslím, že by išlo o tak silný film, ako sa Pixaru podarilo natočiť 13 rokov predtým, stále ide o veľmi dobré dielko s veľkou dávkou kreativity, dobrými nápadmi a srdcom. Alebo v prípade Hanka až 3. Celkovo keď to vezmem, tak film má vynikajúce animácie, veľmi dobré postavy, len mám trošku pocit, že príbeh je veľmi podobný ich predošlému filmu "Finding Nemo". Ale vybalansujú to veľmi dobrou komédiou a postavami, ktoré som chcel vidieť od začiatku do konca. Mám rád Hanka, mám rád Destiny aj Becky aj Baileyho. Všetky nové postavy sú skvelé. Naše staré postavy sú podľa mňa rovnako dobré a veľmi dobre chápem všetko, čím si prechádzajú. No myslím si, že film mohol ísť trošku temnejšou cestou v rámci príbehu. Nebudem spoilovať pre tých, čo film nevideli, ale je tu scénka, kde sa dozvieme veľmi smutnú informáciu. A keby film pri tom ostal, bolo by to podľa mňa lepšie. Čo viac by som ešte mohol povedať? Nakoľko som si film tentokrát pozrel v origináli, tak si už nepamätám mnohé hlášky, no nikdy nezabudnem na Zuzanu Kronerovú (alebo Sigourney Weaver v origináli). Vizuálne je skvele pozerať na život v tomto akváriu a ako sa naša hrdinka Dory vie dostať tam, kam potrebuje a je veľmi šikovná. A rozhodne je skvelou hlavnou postavou vo filme. Myslím si, že keby sme mali trošku lepšie spracovaný príbeh, tak by som film skutočne miloval. Takto si myslím, že ide o dobrý film, ktorý určite poteší všetkých fanúšikov "Finding Nemo", fanúšikov animovaných filmov a Pixaru. Nie ich najsilnejší, ale stále veľmi dobrý. A s týmito slovami sa lúčim a uvidíme sa pri poslednom filme v rámci "Pixar maratónu" Hodnotenie: B+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Prostě pokračování. Příběh se mechanicky snaží použít všechno, co bylo populární u předchozího filmu, což znamená, že diváka výsledek nijak nestrhne. Po technické stránce ovšem opět naprostá špička (všimněte si třeba pohybů chobotnice či vyder pod vodou), výborný český dabing (a vlastně i celá lokalizace včetně snad všech nápisů v samotném filmu) také zaslouží pochvalu (70%). ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Finding Dory je podľa mňa predovšetkým rozprávka plná postihnutých rybičiek a morských tvorov. Ale stále u mňa platí, že mať za kamarátku Dory musí byť ohromná sranda ... a Hank jej zdatne šliape na päty. Slabá štvorka. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jako jízda na roller coasteru skrz známé atrakce dobré, ale já bych radši film. Pořád je hrozně fajn plavat ve stejných vodách a potkat pár zajímavých nových postav (ač hloubkou charakteru se zřejmě vyznačuje pouze Hank), ale trošku moc z toho čiší ta příběhová šroubovanost a nucenost. Marlin a Nemo jako absolutně nadbytečné postavy a druhá scénaristicky absolutně neukočírovaná polovina krade snímku 'filmovost' a sráží sílu příběhu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ani z NEMA som nebol odvarený... Tu mi mavyše prišlo, že tvorcovia sa prostredím morského akvária oberajú o silu "jednotky", a to pestré morské prostredie. Ale napokon bol "aquapark" vyťažený do poslednej kvapky a chobotničiak i veľryby boli fajn.. Skôr zamrzela celková jednduchosť zápletky. Ale fanúšikovia pixarovských rybičiek nič komplikované zrejme ani neočakávali... ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Depresivní tupá ryba. Pixar by se měl vysrat na ty pokračování, protože to je děs.. Ještě že v hodině dvacet začli 20minutový titulky a já už to mohl típnout. ()

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama