Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Recenze (537)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Že Pixaru dávno došel dech už víme všichni, ale že i pokračování svého největšího hitu nezvládne se asi úplně nečekalo.To, že se film zasekne ve vodním světě mi nevadilo, naopak se dala čekat změna a vodní svět byl fajn.Bohužel všechno je strašně tlačené na city, na rodinu, bez pořádného ostrého vtipu, žádná výrazná postava a např. ti tuleni nebo co to bylo, to byl vyložený hnus, to má jako dnešním dětem ukazovat, že když je někdo jiný než ostatní, tak ho budeme odstrkovat, dělat si z něj prdel a vlastně je to úplně v pořádku?To už ste se v tom Pixaru úplně posrali?Debilní američani.Zklamání.50%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pixar už dlouho není stoprocentní zárukou výborné kvality a platí to i v tomto případě. Naštěstí není Dory, tak špatná, jak by se mohlo zdát je jen úplně zbytečná a v některých chvíli nepříjemně utahaná. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Mně se volné pokračování líbilo. U Pixarů dokázali udržet kvalitu, vymyslet příběh, který má hlavu i patu, parádní animaci a je příjemné setkat se s našimi miláčky z let dávno minulých. Malá Dory mě dojímala až k slzám. :) ..asi stárnu, no.. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Hľadá sa Dory” , alebo Dory hľadá svojich rodičov Jenny a Charlieho... ? Dory mimochodom trpí stratou krátkodobej pamäte, a preto rýchlo zabudne na to, čo povedala pred malým okamihom, no i napriek tomu sa jej podarilo "vypátrať" nezvestného Nema spolu s jeho otcom Marlinom, a to bolo už pred rokom, ešte predtým sa dozvedám vo flashbacku, ako bola na tom Dory, keď bola sotva malou «paracanthurus hepatus» , čo sa menším nedopatrením na dlhé časové obdobie vzdialila svojim najbližším príbuzným, z čoho si nesie akúsi (do)životnú traumu. Oceánsky prúd ju odvial do silných vírov, odkiaľ už nebolo návratu, alebo hlavný kameň úrazu spočíval v tom, že si nedokázala vôbec spomenúť, čo sa presne stalo, ako sa volajú jej rodičia atď. Našťastie sa spoznala s Marlinom a s Nemom, ale i tak sa jej čoraz viac cnie za rodičmi. História sa opakuje... , ani nevie ako, zrazu sa ocitá v "Inštitúte podmorského života" , kde majú takéto heslo: „zachrániť - zotaviť - pustiť” , čiže po absolvovaní tejto procedúry by sa tak, či onak, vrátila naspäť do mora. No, to by nesmela natrafiť na nešťastnú chobotnicu Hanka, ktorý má s ňou trochu iné plány. Po vzájomnej dohode podnikajú účasť na dobrodružstve, počas ktorého sa udejú také udalosti, čo ju na vzdialenosť mušle priblíži k zázraku. Marlin s Nemom taktiež na seba nenechajú dlho čakať, podujmú sa hľadať Dory, kedy aj oni zažívajú neopakovateľné avantúry. _ Sequel práve dal na seba dlho čakať, keď sa i napriek tomu, nepodarilo Andrewovi Stantonovi znovu vstúpiť do toho istého oceána. Rybky, čo podľa mňa, mali skôr plávať šírym oceánom, tak namiesto toho skákali iba z akvária do akvária, či aj z nádrže do nádrže, až som sa toho normálne už presýtil, či chobotnica šoférovala nákladiak ? To akože myslia vážne ? Trošku postavené na hlavu, p. Stanton ! Za mňa určite ide o veľké sklamanie, ktoré si Nemo i Dory vonkoncom nezaslúžia ! Z jednotky sa stala už nefalšovaná legenda, a čo z dvojky ? Somarin(k)a, ktorá síce ničím neurazí, ale od pixaru očakávam predsa o čosi viac, než len prevarenie polievočky ! Dochádza im kreativita, alebo čo vlastne ? Raz je to lepšie, inokedy zase horšie. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený animovaný film, který je zase zajímavý tím, že reflektuje aktuální situaci v oceánech a zároveň si zachovává určitou vzdělávací a výchovnou rovinu. Bavil jsem se víc než u Hledá se Nemo, který mi nikdy k srdci nepřirostl. Při uvedení do kin měl tenhle film výrazně vyšší hodnocení, to bohužel kleslo do hlubin, které mu nepřísluší, proto přimhouřím oko a dám maximum. :))) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých třinácti letech spatřuje světlo světa pokračování dnes již klasického animáku, ve kterém tentokráte dostává více prostoru nejvtipnější charakter prvního dílu - Dory, velice sympatická modrá rybka s krátkodobou pamětí, která si ráda povídá, plave a zpívá. Měl jsem trochu obavy z toho, jak film dopadne, protože je to přece jenom už delší doba od Hledá se Nemo, nicméně jsem byl opravdu velice a mile překvapen, a z kina jsem odcházel spokojený. Příběh je doplněn o nové charaktery, které pobaví a nejsou ploché - viz chobotnice a velrybí žralok. Děj je celkově naplněn jak akcí, tak i humorem, tudíž nebylo ani moc příležitostí pro hluchá místa. A co se animace týká, tak opět nádhera plná barev a nápadů. Zkrátka solidní následovník, který svému předchůdci nezůstává nic dlužen. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Znovu jsem se chtěla ponořit pod hladinu oceánu a zažít kouzelné dobrodružství s (lidsky) nedokonalými rybičkami, ale už to nebylo, jako když jsme hledali Nema. Schéma je sice stejně, jen za oranžovou rybku je dosazená modrá, ale film nenabízí zdaleka tolik vtipů a nápaditých akcí. ____ Zatímco v Nemovi bylo nebezpečí zobrazováno situacemi, kdy opravdu něco reálně hrozilo (žraloci, velryba, výbušniny, sadistická holčička, žravá hlubinná ryba…), tentokrát je nebezpečí převážně v psychické rovině, kdy postavám hrozí osamění a ztráta. Také se ztrácejí: Dori ztrácí permanentně nejenom paměť ale i rodiče a hlavně přátele, ti zase ztrácejí ji, chobotnice ztrácí svoji touhu po svobodě a chce dál žít ve vězení…. Místo napětí nabídl druhý díl hlavně tesknotu a smutek, což nevyváží ani předem jasný konec. Možná Disney nechce strašit děti žraločími zuby, ale místo toho jim poskytl žal. Nevím, jestli si to tenhle odvěký propagátor rodinného štěstí vůbec uvědomil. _____ A navíc mě osobně žraločí trio citelně chybělo a žádná chobotnice, ať už má nohou kolik chce, mi ho nenahradila. /20. 6. 16./ ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Krásná čistá svěží poudačka o lásce všech podob jak jen průzračný a nekonečný oceán může být...velmi milé překvapení, jen škoda tak dlouhé pauzy od jedničky. 🐠🐳🐢🐡🐙🐚🐟 ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce překrásný film (pochopitelně), po stránce příběhu bych od filmu s takovým rozpočtem čekala lepší přístup. Zapomnětlivost Dory se v téhle koncentraci stává otravnou a příběh o rodinném shledání je moc přímočarý i na film pro děti. Hledá se Dory hodně pomáhá koncentrace humoru a především skvělá chobotnice jménem Hank. Co je ale ostudné, tak to je neschopnost tvůrců zapojit do Doryna příběhu.Marlina a Nema nějakým smysluplným způsobem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to pro děti dost dobrý animák. Ke kterému jsem přistupoval nedůvěřivě, protože Hledá se Nemo mi přišel jako kýč a nemám ten film rád. Tady jsem se do toho taky dost dlouho dostával a ta nemoc s krátkodobou pamětí mne iritovala, neb v současné době je nějak populární točit filmy o dětských poruchách (jedno jestli údajné ADHD nebo jiné postižení) a přijde mi, že takové filmy nemají co říct (těžko s tím něco dělat, těžko se vcítit do role rodiče, těžko soudit a hodnotit, takové filmy zkrátka jen představí problém - a nic). Nakonec ale děj oživil ten pitomý pták s kyblíkem, chameleonská chobotnice, slepý žralok a echolokátor. Asi nejlepší je ale scéna únosu kamionu a její konec, za doprovodu písničky What a Wonderful World. Opět jsou ústředními tématy rodina a přátelství, což je fajn, jen se nesmí tak tlačit na pilu, a tady mi to občas přišlo krapet přes čáru. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Dory není špatná a rozhodně se řadí k té lepší straně průměru, ale za ta léta nějak ztratil tenhle Nemův svět duši. Bylo to vtipné, ale místy moc stagnoval děj a postavy to vtipností neutáhly. Takže jsem koukal v kině na hodinky a to je pro mě známka nudnosti, jinak jsem se ale celkem příjemně bavil. + velmi dobrý český dabing ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Často se stane, že pokračování úspěšného prvního dílu je o kus slabší a může těžit z jména filmu, ale to není případ Dory. Kvalitativně i kvantitativně plnohodnotné pokračování jednoho z nejlepších animáků všech dob, zachovala se vtipnost, smysluplné putování oceánem, postavy (i jejich skvělý cz dabing!!) a i já jako dospělý jsem se bavil víc než dost. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film nebyl nijak špatný,ale na druhou stranu je fakt,že už jsem od Pixaru viděl mnohem lepší věci a ty věčné patetické scény mě už v animovaných filmech otravují velice velmi,dost na tom,že je musím snášet v běžné kinematografii.Animace byla samozřejmě výborná,podmořský(a akvarijní) život vypadal parádně a snímek mě bavil,ale srdceryvné scény ho brzdily a byly vcelku zbytečné. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opět skvělý animák - ideálně vyvážené vtípky a takové to vážné poselství. Animace je skvělá, postav spousta, nová dobrodružství, Dory už není tak bláznivá jako předtím (nebo je, ale už jí zůstává alespoň nějaká dlouhodobější paměť z minulosti). Co je ale nejdůležitější je hlavně to, že to všechno spolu funguje na takové úrovni, jaké jsem se bála, že již nebudou schopni po Nemovi opět dosáhnout. - "A friend of mine, her name's Sigourney, once told me that all it takes is three simple steps." ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Překvapivě jsem dostal mnohem větší zábavu o proti předchůdci a to skoro ve všem spokojenost podmořského světa. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Finding Dory míří přesně vytyčenými mantinely k Vašemu sentimentálnímu já. Všechno zde cílí na nostalgii, kterou nutně musíte pocítit, když na plátno vtrhnou dobře známé postavy. Občas je toho sentimentu sice moc, ale to neznamená, že se jedná o vyloženě špatný film. Gagy jsou perfektní, animace povedená, přičemž se sám sobě musím divit, že jsem si užíval i český dabing, byť jsem jeho velký odpůrce. Takže jediná chybička kromě přílišného sentimentu je ta, že tento film přišel po tom prvním tak pozdě. PS: Jednoznačně nejlepšími charaktery celého filmu se pro mě stávají dva tuleni, kteří si zuby nehty chrání svůj kámen na vyhřívání se! (Viděno v kině CineStar Jihlava) „What if I forget you? Would you ever forget me?“ ()

mm13 

všechny recenze uživatele

To Hank nemohol byť napríklad krab? Museli si vymyslieť suchozemskú chobotnicu? Ale aj bez tohto prešľapu, ktorý chce byť buď urážkou alebo pletením detí (a neviem čo je odsúdenia hodnejšie) nie je Dory ničím iným, než len tovarom. Niekde medzi znesiteľnými Príšerkami 2 a otrasnými Autami 2. Najväčšou tragédiou sú v konečnom dôsledku tržby, máme sa veru do budúcnosti na čo tešiť...!!? ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem jít do kina, pak jsem chtěl koukat doma. Obojí se mi nepovedlo. Já totiž prostě miluju Hledá se Nemo (2003). Nakonec teď po dvou letech se k tomu konečně dostávám. Plný obav ze všech recenzí a reakcí, že pokračování od Disney a Pixaru mi nemůže dát to, co hledám. Návrat do oceánu by měl být super, příjemný, vtipný, smutný a roztomilý. Bez jakýkoliv očekávání spouštím bluray a hned v úvodní chvíli jsem zaskočen. On je tam Marlin! Měl jsem celou dobu za to, že se to bude týkat jenom Dory a že Marlin pokud se mihne, tak to bude zázrak. Pixar/Disney ale tuší, co já chci a proto je příběh plnohodnotným pokračováním téměř patnáct let staré animované klasiky. Na jednu stranu tleskám studiu, že se vrací po třinácti letech k filmu, který mám tak rád. Na druhou stranu se sám sebe ptám. "Proč jim to trvalo tak dlouho?" Návrat do oceánu je skvělý. Bavil jsem se, smál jsem se, byl jsem dojatý. Prostě všechno, co má plnit animovaný film, tak tento splňuje. Další plus je, že to nadabovali stejní herci, jako Hledá se Nemo. (Prostě opět skvělý Trojan a další oblíbený čeští herci) Jedinou vadou na kráse je snad příliš pohádkový a (ne)uvěřitelný příběh s dodávkou a natahování konce. Pak je trošku dráždivé, když se ozve hlas Ebena. (Přestože v originále je parádní Sigourney Weaver) Musím pochválit nové charaktery. Především chobotnice Hank má skvělou animaci. No, já jsem byl vskutku spokojený. Jistě si Dory a její paměť pustím někdy znovu. A pokud nás někdy čeká třeba „Hledá se Marlin“, tak já se skutečně zlobit nebudu. Jen ať to není za dalších deset let. (88 %) ()

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama