Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Recenze (538)

easaque 

všechny recenze uživatele

3* tento oblíbený rodinný animák si nejspíš zaslouží své vysoké místo, i když si ho spíš užijí děti než rodiče. Zábavy je tam pro ně ažaž, má dobře napsaný příběh a výbornou animaci. Tak není divu, že na podobném základu vzniklo mnoho filmů z podmořského světa, které jsem ale neviděl. Až Dory však znovu rozvířila stojaté vody a vrátila na hladinu Nema. Sice už nemůže nabídnout nic nečekaného (teda kromě zase o kus lepší animace), ale zábava je to téměř stejná. Takže jsem zvládl zrecenzovat oba filmy naráz a musím na závěr i pochválit český dabing, ale to víte už sami. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně smíšené pocity...na jednu stranu je hledání Dory fajn a nejlepší pixarovka za dlouhou dobu.Na stranu druhou tu pořád chybí to co dělalo pixar pixarem a člověk se nemůže zbavit dojmu že tohle vzniklo jen jako kalkul a možnost vytáhnout z peněženek rodičů další peníze (podobněj ako u Aut 2).Příběhově to není nic objevného a vlastně si opakujeme to co před lety s Nemem.Dory navíc ukazuje,že je jednou z nejlepších vedlejších postav,ale jako ta hlavní už to není taková sláva.Marlin s Nemem jsou pak do příběhu roubováni víceméně z povinnosti,což je taky škoda.Nakonec jsou tady nejlepší opět vedlejší postavy v čele se sedmichapadlovou chobotnicí Hankem...70% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Hledá se Dory je kvalitní pokračování předešlého snímku. Nechybí staré známé postavy, ale i nové, které příběhu dodávají svěžest a šmrnc. Ve filmu je zároveň znát důraz na rodinné hodnoty a uznat svou chybu a napravit jí. Nechybí ani humor, o který se převážně stará zapomětlivost Dory a její nový přítel, chobotničák Hank. Pro děti roztomilá a usměvavá pohádka, pro nás odrostlejší relax a vzpomínka na rok 2003. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn oddychovka, ale už to rozhodne nebolo také originálne ako Finding Nemo. Áno, aj tu bola zápletka atraktívna, ale akosi ma to neuchvátilo tak ako "1.diel". Navyše mi strašne išla na nervy tá chobotnica, ktorá lietala kade-tade akoby mala na to nejaké špeciálne predispozície. Dory to naopak ťahala hore svojským humorom, ale celkovo to už zaostávalo za súčasnou animovanou tvorbou Pixaru. Pred 13 rokmi, keď uviedli Finding Nemo, tak to bol jeden z naj animákov vtedajšej doby, teraz už je konkurencia ďaleko vyššia... ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Vím, je trochu blbý na profesionální práci velkého týmu lidí říct: "Dobrý, všechno super, ale stejně je to tak nějak bez duše." Nicméně všechno super, ale stejně je to tak nějak bez duše. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak po 13 letech přišlo pokračování, což je poslední dobou docela trend. A byla to krásná pohádka, opět. To dobrodružství bylo skoro na stejný úrovni jako u Nema. Spousta novejch přátel v čele s chobotničákem Hankem. Zápletku emočně obohatilo právě to hledání rodičů a pár vzpomínek do dětství. Opravdu hodně povedený i vtipný. Je to taková nostalgie pro lidi, co vyrůstali s Nemem, ale určitě i pro ostatní. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Bezvadný Hank a vtipný Eben. Obával jsem se opakovaného vtipu, ale tvůrci si hezky pohráli s novým prostředím a vlastně i postavami. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

I když je to docela smutné, že to takhle napíši, ale pro mě je to zatím nejlepší animovaný film tohoto roku. Opravdu jsem měla strach, že tvůrci nenajdou nic originálního, aby mě to zaujalo, ale našli. Dory je prostě tahoun a i když je škoda, že Nema tam nevidíme už tak často, tak to Dory zvládá skvěle. Docela jsem si i oblíbila Hanka. Příběh není dokonalý a docela dost čerpá z prvního dílu, ale je to vtipné, animace je skvělá a Dory stále zapomnětlivá. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Žádné klišoidníí nesmysly kolem které by snížily úroveň. Dobře zasazený příběh. V tomhle směru zde tvůrci udělali fantastickou práci. Jediné co mě mrzelo, že oproti Nemovi už tento film nedokázal tak dobře pobavit i dospělácké publikum. První polovině filmu prostě chybí ta špetka humoru pro dospěláky, ale i tak jsem se bavil. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Příběh postrádá originalitu a Doryiny výpadky paměti mi lezly krkem, ale jinak se jedná o nadprůměrně zábavný počin, který oplývá parádní vedlejší potvůrkou (septapus Hank) a dokonce i vedlejší vedlejší potvůrkou (ptačice a vlastně i ty dva štěkací tuleni). Každopádně doufám, že další Toy Story dopadne lépe. Příběh je zkrátka stále to hlavní, z čeho musí Pixar těžit. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Jako bych se znovu díval na jiný film s prakticky totožným názvem. A už tenkrát mi to připadalo průhledné, příliš vřelé a milé. Teď se k tomu ve stejné míře přidala nostalgie. Nemůžu tomu ale upřít technické kvality a snahu podat poselství. Chybí mi něco, co bych mohl filmu vyzdvihnout a viděl bych, že nepřešlapuje na místě. A rád bych nešetřil chválou. Moc dobře totiž vím, že to animáky dokážou, zvlášť od Pixaru. (Netflix) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Wow. Ty vole, mě se nechce věřit tomu, že se mi to líbilo víc, než první díl. Sice to začalo dost průměrně, ale za takových 20 minut mi došlo, že to bude lepší, nakonec jsem ani nečekal, jak moc. Příběh mě bavil od začátku do konce a ani mě trochu nenudil, postavy jsem si většinou oblíbil (Dory a Hank tomu vládnou) a na ty ostatní mám neutrální názor. Nneí tady absolutně žádná postava, která by mi vadila. Příběh se mi taky líbil a tahle dobrodružná akvarijní skoro-road movie mi prostě sedla. Humorem to je taky celkem fajn. Už dlouho mě žádný animák takhle nenadchnul, čemuž se dost divím, že to zrovna je film, který je pokračováním něčeho. Zase na druhou stranu, za nejlepší animák, co jsem kdy viděl, považuju Shreka 2 a to je taky druhý díl... No, tohle hledání Dory a jejich rodičů mi více než sedlo a nemůžu jinak, než dát 5*. Navíc ten soundtrack je skvělý. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ne, Pixaru prostě ta pokračování nesedí, protože jde pouze vývar na prachy bez ničeho jiného (špatný vliv toho zkurveného Disneyho). Protože když jsou ve filmu nejlepší minoritní postavy (krabíci), tak to svědčí o špatné práci se scénářem. Oproti Nemovi nebetyčný rozdíl a já doufám, že se Pixaři brzy vrhnou tam, kde jim to jde nejlépe - do vod originality a invence. 50% ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl , že se pod hladinu oceánu za Nemem a spol, podívám někdy znova a ještě na filmovém plátně ale od ohlášení Dory , se moje přání v podstatě splnilo. Jak moc ale bylo naplněno? Víc než jsem očekával. Většinou je totiž dané, že pokračování už nejsou takovej nášup, jako první díl. Tady si ale dovolím říct , že je to minimálně tak dobré , jako předchůdce. Dory mě celý film bavila a s ní i celá její výprava , včetně doprovodu. Potěšily i nové postavy , které tomu zase daly svěží nádech. (Hank byl geniální, ale i retardovaný tuleň Gerard nebo pták Becky mě dostávali tak , že jsem se smál i víc než ty mladší děti v sále). Co taky musím vyzdvihnout je neskutečné boží soundtrack, který mě totálně učaroval. Pixarovky hold vždy budou má srdcovka a nikdy z nich nevyrostu, ostatně to asi ani z animaků obecně. Pokud to tedy shrnu, tak je to kouzelná podívaná, která chytne za srdce každého a obzvlášť ty, které už chytl za srdce před 13 lety první díl. Ahoj já jsem Dory , neviděli jste moje rodiče? ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pixar si vytvořil z úspěšného Hledá se Nemo dojnou krávu a servíruje nám volné pokračování tohoto hitu. Otázka je proč? mají to zapotřebí? je Dory kvalitní film? Rozhodně můžeme říct, že jako většina animovaných filmů od Pixaru se i Hledá se Dory řadí na přední místa nejlepších animovaných filmů daného roku, takže o propadák nejde. Bohužel o jedinečnou podívanou také ne. Najdeme zde spoustu dobrých, ale bohužel i hluchých míst. Klasická práce Pixaru. Dětem se bude líbit a dospělým pravděpodobně také. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Ždímačka, co napsat více... Ale užil jsem si jí, zabulel si a uznal, že to Pixaři prostě umějí jako páni. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

V letošním roce jeden z kvalitnějších kousků. Wow efekt už se jako u Nema bohužel nekonal. I tak krásná animace a příběh taky nějak sešpendlili. Je to prostě kasovní trhák táhnoucí hlavně děti. I dospělý si tam něco najde. Fajn malé vedlejší postavičky. ()

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama