Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (538)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že po těch 13 letech si moc nevybavuji, o co všechno šlo v Nemovi. Ale vybavuji si, jak na mě ten film působil: že mě bavil i dojal. O Dory se to první dá říct částečně a to druhé vůbec. Humor mi přišel strašně prvoplánový, dětský, někdo komicky vypadá nebo upadne. Navíc je konec natahovaný a zkrácení o 10-20 minut by filmu, nebo alespon mně, prospělo. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak je to legrace a nezdá se mi, že by pokračování nějak pokulhávalo za jedničkou. I tady se sice našlo nějaké to miniaturní, hluché místečko, kdy se mi myšlenky roztoulaly a přestala jsem se naplno věnovat příběhu. Tím mi patrně uniklo velice zásadní poučení, domlouvání nebo sebezpytování. Fakt netuším. Nedávala jsem pozor. Jinak je moc fajn, že je zde jistá absence šokových situací, takže slzička by ukápnout neměla. Maximálně jsem v sále zaslechla občasné secvaknutí půlek leknutím, moje nevyjímaje. Nicméně jak je u každého kvalitního, dobrodružného snímku zvykem a u animáků taky, kšandy nám napínají do samotného konce. Taky není dobré moc nad vším přemýšlet. Je to pohádka pro děti, takže ryby mluví, umí číst a ovládají další, ryze lidské, dovednosti. Hlášky i hudba super. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U žiadneho druhého dielu sa neubránime porovnaniu, zvlášť, ak bol pôvodný film natoľko úspešný. Trinásť rokov si dávali tvorcovia načas, aby divákom priniesli opäť skvelú detskú zábavu. V tomto prípade sa nejedná o úplne najvydarenejšie pokračovanie, nie je tu veľa zapamätateľných scén, a Hľadá sa Nemo bol snímkou rôznorodejšou a vtipnejšou. Ide ale o pekný príbeh, navyše s príjemným slovenským dabingom. Viacmenej repete so starými známymi, ale aj s novými fajnovými hrdinami. Dory už nie je tak vtipná, ako keď bola len vedľajšou postavou. Pekne sa na to pozerá, ale na mňa osobne už je to veľmi "family" animák. Už som vyrástol z podobných typov a radšej dám prednosť filmom, čo majú väčší "boom". Je to ale predsa len rozprávka, nie hollywoodsky akčný trhák, takže nie je nutné to s kritikou preháňať. Na tento snímok možno časom zabudneme, ale za jedno pozretie určite stojí. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Dory se zkrátka povedla. Líbilo se mi to dokonce mnohem více než kdysi Hledá se Nemo. Především jsem se dost nasmála, protože nejenom, že hlavní postavou je tentokrát rybka se ztrátou paměti, což si samo o sobě říká o hordu vtipných scén, ale našlo se tam pár dalších vedlejších postaviček k popukání, včetně ptáka Becky. Je mi sice trochu líto, že jsem to nemohla vidět v původním znění s Ellen DeGeneres, ale na druhou stranu je fakt, že český dabing se taky dost povedl. Dokonce i ta ztráta "krátkoblbé paměti" vyznívá v češtině mnohem vtipněji než anglické "remembery loss". Ráda se na tuhle disneyovku/pixarovku někdy podívám znovu. ~(4,3)~ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $486,295,561Tržby Celosvetovo $1,028,570,889Tržby za predaj Blu-ray v USA $58,949,151Tržby za predaj DVD v USA $36,459,590║ Tento rok proste moc nepraje pokračovaním a hlavne tým druhým v poradí. Čo je ale prekvapením, že ani pompézny Pixar toto prekliatie nezlomil. Už ich predošlí projekt Dobrý dinosaurus dosť strácal na príbehovej kvalite. Tu to tiež ale nie je inak, čistý schematický recyklát prvého diela, ktorý stavia samozrejme príbeh na "stratenej" Doris, ktorá je ale postupom času z jej zabúdaním aj dosť otravná. Zábavných momentov tiež moc nie je a dobrodružstvá, ktoré tento krát zažívajú tiež toľko neberú. V podstate miestami len sledujete dej takmer bez záujmu, trošku na záver aspoň zabrnká emočná stránka ale ako celok ide skôr o jeden z najslabších projektov, čo vznikol pod menom tohto animátora, škoda. /videl v kine 3D verziu: 70%/ __pred týmto animákom beží v kinách roztomilý krátkometrážny film Čvirik ()

Galerie (75)

Zajímavosti (21)

  • Severoamerické tržby dosáhly 486,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 1029,3 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 200 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama