Reklama

Reklama

Young Ones

  • Velká Británie Bad Land: Road to Fury
Trailer 1

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti přemění Ameriku katastrofické sucho na vyprahlou pustinu. Zatímco většina lidí těžce zdevastované oblasti opustila, někteří odmítají ze svých domovů odejít v naději, že se déšť vrátí. Ernest Holm je jedním z těch, kteří zůstali. V nevlídném prostředí brání farmu před nájezdy banditů, zajišťuje zásobovací cesty a snaží se postarat o svou rodinu. Přítel jeho dcery má ale s Ernestovou zemí jiné plány a nezastaví se před ničím. (dresi)

(více)

Recenze (50)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Bolí mě u srdce, že film s fantastickou kamerou, slušným námětem a frajerem Michaelem Shannonem je zabitej zmatenou režií a nezájmem o postavy (uřvaná Elle Fanning wtf). Po smíšených recenzích jsem doufal, že by mi to mohlo sednout. Bohužel. A Kodi Smit-McPhee je definitivně můj nejneoblíbenější "dětský" herec, potvrzuju si to s každým filmem. 5/10. P.S. Velmi působivá netradiční hudba Nathana Johnsona. A dokonalý "závěsový" konečný titulky, achjo, proč ale v tomhle filmu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak nedokážu pochopit, proč má Young Ones tak nízké hodnocení. Podle mě se jedná o hodně slušné postapokalypticky realistické sci-fi s nádechem westernu. Nicméně problém filmu je možná v tom, že postavy v něm nejsou dvakrát sympatické. Také je poměrně nestrannej, takže tu nenajdete jedinou postavu, která by Vám vysloveně sedla. Na druhou stranu ale nemůžete říct, že by žádná z nich nebyla něčím zajímavá. Zajímavý je i způsob vyprávění a jeho zakončení, které burcuje po vzoru dřívějších westernů. Paní Pomsta tak opět udeřila. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Opravdový western z budoucnosti! Vyprahlý, špinavý, pomalý, prostě takový, jako má správný western i postapokalyptický snímek být. Jake Paltrow instinktivně vytušil dávno se nabízející průnik obou tak odlišných, v podstatě ale metonymických žánrů. Ne že už by tu takové pokusy nebyly, spojit western a sci-fi napadlo před 3 lety třeba tvůrce Kovbojů a vetřelců, byly to ale pokusy umělé a nefunkční. Hlavně tedy všichni vždy měli za to, že tohle spojení musí být na průniku akce a podpořené dynamikou akčních scén. Ovšem to je zásadní neporozumění westernového i postapo světa. Jde především o ducha boje o přežití a obhájení svého způsobu života. A samozřejmě i leitmotiv pomsty. A to film Jakea Paltrowa naplnil vrchovatě. Malý nízkorozpočtový nezávislý film, který jde proti všem očekáváním a pravidlům. Nádherná kamera, vynikající hudba, zajímavý scénář, skvělí herci. V záplavě šablonovitých sci-fi naprosto originální snímek. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dystopie budoucnosti v umírněném a přitom (s ohledem na rozpočet) propracovaném podání. Michael Shannon jako obvykle super, potěšil i zbytek ansáblu (Hoult a Smith-McPhee), kromě přehrocené Elle Fanning. Mimo jiné to má skvělou hudbu. Chytlo mě to za srdíčko trochu. Doporučuju. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi western jedna báseň, jenom kdyby se Paltrow TOTÁLNĚ nevy*ral na vyprávění. Takhle je to v podstatě k nevydržení. Ať už kvůli postavám, které jsou ze 3/4 na tečku, nebo tempu, které je cca 90 minut v záporných hodnotách. Jsem docela rád, že jsem za to nedal pár měsíců zpátky při návštěvě Paříže ani Euro. Odešel bych... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Podobně gulášoidním stylem natočené post-apo drama jsem tedy ještě nikdy předtím neviděl... Proč to bylo tak dlouhé a proč mám pocit, že to točilo minimálně pět zfetovaných režisérů? Story, nápady a mrazivá pointa za jedna, provedení za nedostatečnou. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

A přece se objevil. Film, díky kterému se mi opět obnovila víra v ne-mainstremovou tvorbu. Špičková práce po každé stránce. Scénář, herci (Kodi podal zatím svůj nejlepší výkon a Shannon je samozřejmě kapitola sama o sobě - jako vždy), úžasná kamera, režie, skvělá hudba a přirozené emoce, žádné citové vydírání. Bezpochyby jeden z filmů roku. Moje erektivní já se po poblití-hodných Želvách konečně opět zvedlo. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film, který není dokonalý, ale je netradiční. Fanoušky Michaela Shannona a jeho podivínských snímků (Shotgun Stories, Take a Shelter) by Mlaďoši mohli zaujmout. Za mě čistý průměr, ale kontroverzní hodnocení plně chápu. 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový chaboučký, hodně slaboučký pokus o nepřiznaný pandán na Steinbeckovy Hrozny hněvu v budoucnosti. Víc než o postapo jde o rodinné vztahy a ano, jsou tu i náznaky westernu, ale tak nezajímavě podané a s tak nesympatickými postavami, že... Víte, co řekl mj. Kurt Vonnegut? V příběhu musí být alespoň jedna sympatická postava, které divák může fandit. Jinak jste v pr.deli, říkám já a dávám tomuhle pokusu o umění jednu hvězdu za kameru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postapo western o pomstě, který se sice může chlubit Michaelem Shannonem a celkem solidní kamerou, ale zcela mu chybí děj. resp. Paltrow nenechává své obrazy vyprávět, ale jen je bezduše dává za sebe. A to za chvilku začne nudit. Do incidentu v horách to ještě šlo, ale pak už přišla jen bída a utrpení, čemuž podlehli i herci. Shannon byl tradičně dobrý, ale ten zbytek byl si zasloužil nějakou anti-cenu. Zejména hysterická Elle Fanning. Promrhaná příležitost. 15% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to tak zvlastny postapokalyptický film s westernovou atmosferou. Asi to vela ludom nesadne. Keby som to mal k niecomu prirovnat, tak asi k filmom ako je Bessonov Le Dernier combat alebo Hillcoatova Cesta. Proste filmy so svojskym stylom. Prostredie je vykreslene do najmensich detailov. Napriek nizkemu rozporctu je technicka stranka bezchybna. Postavy su zaujimave. Mne sa najviac pacila bezutesna prva polovica. Akonahle sa postavam zacne darit, tak film strati tu zvlastnu atmosferu a linia o pomste uz nie je tak napinavo podana. A zaver mi pripadal prilis otvoreny. Ale som rad, ze som to videl a film odporucam vyskusat. Mozno vam jeho unikatna atmosfera sadne. Ak nie, tak ho vypnete po desiatich minutach. 6/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá a nezajímavá story zasazená do naopak velice zajímavého, skoro až postapo prostředí. Záběry na vyprahlou krajinu jsou supr, stejně tak nápad ohledně závěrečných titulků. některých sci-fi prvků a dokonce i místy fakt pěkná hudba. Ale nemůžu si pomoct, film jako celek je takové utahané nic bez zajímavějšího děje a s poměrně otravnými postavami. Jistou zvláštní atmosféru mu ale upřít nemůžu. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové... suché. Snad jen dvě scény se mi zaryly do paměti. Vykreslení postav asi někdo zapomněl napsat, "děj" se táhne jak sraní písku, obsazení na prd (tím myslím ufňukanou Elle Fanning)... Škoda! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Bol by som radšej keby títo Young Ones boli radšej Dead Ones. Veľmi slušný a značne originálny námet spojiť „post-apo western“ so sci-fi a pútavo vytvorený svet, v ktorom by som chcel vidieť nejakú zaujímavú story, ale rozhodne nie pod vedením Paltrowa. Jeho zmätočná réžia síce ponúka pekné obrazy (v rámci striedmeho rozpočtu), ale má absolútny nezáujem o postavy, ktoré sú tým pádom divákovi úplne ukradnuté (pritom väčšina stvárňovaná viac ako slušnými hercami ako Michael Shannon, Nicholas Hoult) nemá cit pre rozprávanie príbehu, kde sa bez rozmyslu skáče dlhým časovým obdobím a vynútené emocionálne scény naťahuje až do neúnosnej mieri. Navyše to nemá žiadne tempo a subjektívne to bol pre mňa snáď ten najdlhší deväťdesiat minútový film! Až zamrzí, že to dopadlo takto nemastne neslane, pretože potenciál tu bol veľký. Kamera, hudba, predstavený svet so slušnými vizuálom, dobrí herci, avšak všetko poskladané do tej najnezáživnejšej podoby, bez napätia, bez akejkoľvek atmosféry. Také nijaké. CELKOVO: 2* (4/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé sci-fi, kde je budoucnost pouze prostředím pro to, aby se zde odehrálo lidské drama. Dokud byl na scéně Michal Shannon, bavilo mě to, čekal jsem, jak se to vyvine. Jakmile se Shannon dostal pryč, Kodi Smit-McPhee a Nicholas Hoult převzali jeho post a předvedli dobrý herecký výkon, ale příběh bohužel nedokázal nijak rozvinout zajímavé prostředí a námět, prostě šlo jen o následky jednoho činu. ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad som musel dať paradoxne kvôli EF, ktorá bola väčšinou zárukou, že každému jej filmu, aspoň tú 1 hviezdu dám. Tu hrala zatiaľ najhoršie (divácky najnesympatickejšie). Áno, viem, že za to nemôže len ona, ale hlavne zúfalo slabučký scenár. Neznášam westerny... po tomto filme viac než predtým. Trestuhodná nuda!! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Čo toto bolo za blbosť? Akčný sci-fi western, tak to už je mi len kombinácia! Scenár veru nebol najhorší a myslím, že na tej ústrednej zápletke by sa dal postaviť celkom slušný príbeh. Vyschnutá schátrala krajina bez vody bola výbornou kulisou, no to spracovanie bolo naozaj naozaj hrozné! Už len všetky tie ústredné postavy boli dosť nanič, a keď sa k tomu pridali všetky tie zbytočné prvky, podivné zvraty v deji a úbohé dialógy, tak to jednoducho dopadnúť dobre jednoducho ani nemohlo. Ale aspoň 1* za tie púštne kulisy a aspoň náznak schopnej zápletky. ()

Reklama

Reklama